koop tickets online
nl fr en

Reacties van Daland, Waldo & Sampers na Cercle-OHL

Aan de linkerkant van de verdediging speelde Jesper Daland opnieuw een solide partij. “Ik ben dan wel rechtsvoetig, toch speel ik het liefst aan de linkerkant of centraal in de driemansverdediging. Boris (Popovic), Edgaras (Utkus) en ik zijn allemaal van het geboortejaar 2000, dus we hebben nog niet zoveel ervaring. Dat zag je misschien wel bij het tegendoelpunt vandaag. Toch denk ik dat de positieve zaken overheersen. Door wedstrijden te spelen, kunnen we ook snel vooruitgang boeken. Op het trainingsveld werken we ook hard aan ons samenspel. De communicatie in de achterlijn verloopt in het Frans of in het Engels. Ik begin binnenkort ook met Franse lessen, dus mijn (voetbal)Frans zal binnenkort helemaal op punt staan.”

Cerle Brugge KSV

“Onze 4/6 betekent dat we goed aan het seizoen zijn begonnen. Zo’n start is ook belangrijk, want het is een heel veeleisende competitie. Er zit bovendien nog heel wat progressiemarge in deze groep. Vooral aan de bal kunnen we nog vooruitgang boeken.”

Cerle Brugge KSV

Waldo Rubio gaf bij zijn debuut meteen zijn visitekaartje af, door nog geen 10 minuten nadat hij was ingevallen de gelijkmaker aan te tekenen. “Het doelpunt typeert wel een beetje mijn spel. Ik hou er van op plots in de zestien op te duiken. Ik was goed gevolgd en toen de bal via Denkey bij mij kwam, kon ik makkelijk afwerken. Het is natuurlijk leuk om meteen te scoren, maar ik ben vooral blij dat we door mijn doelpunt een verdiend punt konden pakken.”

“Ik arriveerde in Brugge met een conditionele achterstand, maar die proberen we zo snel mogelijk weg te werken. De Belgische competitie is fysiek erg veeleisend, met heel veel duels. In Spanje ligt het tempo lager, maar gaat het er wel wat tactischer aan toe. Ik ben nu nog geen 100% procent, maar ik probeer het maximale te halen uit de minuten die ik nu al krijg. De speelstijl van Cercle, met veel druk op de bal, moet me zeker liggen.”

Aske Sampers had wellicht de breedste glimlach van iedereen in de catacomben na de wedstrijd. “Ik speelde 8 jaar in de jeugdreeksen van Cercle en zoals elke jeugdspeler droomde ook ik ervan om ooit in het eerste elftal te mogen spelen. In de voorbereiding kreeg ik de kans om me te tonen in enkele oefenwedstrijden en vandaag mocht ik dan debuteren in de competitie. Normaal ging ik al iets vroeger invallen, maar toen we de gelijkmaker scoorden werd er tactisch wat bijgestuurd. Even later was het dan toch zover. Ik moest zo “lastig” mogelijk zijn voor de OHL-verdediging en denk dat ik die opdracht wel goed heb vervuld.”

Cerle Brugge KSV

“Ik speelde bij de jeugd aanvankelijk vooral als linksvoor, maar schoof de voorbije seizoenen op naar het centrum. Ik heb veel te danken aan Jimmy De Wulf en Wouter Artz, die heel goed werk leveren bij de beloften.”

“Het derbygevoel ken ik natuurlijk maar al te goed. Bij de jeugd waren dat ook de matchen waar winnen niet “mocht”, maar “moest”. Ik hoop natuurlijk om vrijdag terug bij de selectie te zitten.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Miron Muslic: “Ideaal moment voor enkele spelers om matchritme op te doen”

Ondanks het verlies in de oefenpartij tegen Heerenveen was coach Miron Muslic tevreden van de inzet van z’n spelers: “Veel spelers die de afgelopen weken minder speelden om diverse redenen kregen vandaag de kans om matchritme op te doen. Op dat gebied was het een goede test voor ons. In de eerste helft hadden we wat moeilijkheden, maar vooral de tweede helft valt te onthouden. We speelden vaak op de helft van de tegenstander en creëerden ook kansen om minstens één keer te scoren. Niet het resultaat maar wel de prestatie was vandaag belangrijk.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Louis Torres bijzonder blij met zijn doelpunt en met de overwinning

"Ik voelde wel wat stress bij mijn eerste basisplaats, maar iedereen stelde mij gerust. Ik ben bijzonder blij met de overwinning en met mijn doelpunt. Het was een lange inspanning en ik voelde de vermoeidheid. Toch besloot ik te volgen. Toen de bal tegen de netten ging, kwamen de emoties los. Ik ben blij voor mezelf en voor het team."

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Jarige debutant Christiaan Ravych genoot van fantastische sfeer

"Ik heb genoten van de fantastische sfeer. De supporters stonden als één blok achter ons. In het begin moest ik wat wennen, maar ik ben er zo snel mogelijk ingevlogen. Veel stress had ik niet. We speelden intussen met een man meer, hadden het meeste balbezit en voetbalden vol vertrouwen. Op enkele moeilijke momenten na hebben we een goede wedstrijd gespeeld".

Lees meer
Cerle Brugge KSV
[VIDEO] Reacties van Thalhammer, Ueda, Popovic en Miangue na Nice-Cercle Brugge

Na het 1-1 gelijkspel tegen OGC Nice verzamelden we reacties bij Dominik Thalhammer, Ayase Ueda, Boris Popovic en Senna Miangue!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
7 spelers met interlandverplichtingen

Jesper Daland, Edgaras Utkus, Rabbi Matondo, Silvère Ganvoula, Boris Popovic, Olivier Deman en Kevin Denkey komen tijdens deze interlandbreak in actie voor hun land. Een overzicht van hun speelschema vind je hier terug!

Na een jaar afwezigheid werd Rabbi Matondo opnieuw geselecteerd voor de WK Play-Offs van Wales tegen Oostenrijk. Die wedstrijd wordt donderdag om 20:45 afgewerkt.

Edgaras Utkus heeft met Litouwen twee vriendschappelijke wedstrijden op het programma staan: vrijdag om 20:45 tegen San Marino en volgende dinsdag om 20:45 tegen Ierland.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!