koop tickets online

Reacties van Delacourt en Decostere na KV Kortrijk-Cercle Brugge

Lange tijd leek Benjamin Delacourt nog de matchwinnaar te worden voor Cercle, maar zag dat KV Kortrijk de wedstrijd in de absolute slotfase nog kon ombuigen en zo de drie punten thuishouden.
 

“Deze nederlaag komt hard aan. We spelen een erg sterke eerste helft waarin we bijna alles goed deden, maar vergaten de voorsprong verder uit te diepen. Kortrijk maakt nog een kans op PO 1 en zette ons in de tweede helft onder druk. Achterin wilden we ons niet in de rug laten verrassen door spelers als Ezekiel en invaller Chevalier, waardoor we iets lager speelden. Misschien zijn we echter iets te diep teruggezakt. Zij speelden op het einde met veel gestalte voorin en rekenden op lange ballen en flankvoorzetten. Zo hebben ze ons pijn gedaan. Als we de wedstrijd hadden gewonnen, was dat op basis van de eerste helft geweest. Al hadden we ook na de pauze enkele tegenaanvallen beter kunnen uitvoeren en afronden. Vandaag verliezen we de wedstrijd echter in de tweede helft.”

Cerle Brugge KSV

Nadat hij voor de winterstop slechts af en toe in actie kwam, heeft Delacourt in 2019 al heel wat speelminuten verzameld:


“Ik ben natuurlijk tevreden met de speelkansen die ik de laatste weken krijg. Hoe meer minuten ik tussen de lijnen sta, hoe beter ik me voel. Helaas ontbreken de resultaten op dit moment voor ons, hopelijk kunnen we in de laatste twee wedstrijden nog een punt of vier bij elkaar spelen. Volgende week kijken we Standard in de ogen. Een mooie affiche, waarvoor ik hoop dat er veel supporters in de tribunes zullen zitten. We zullen de wedstrijd zoals elke week aanvatten met als doel de drie punten te pakken. Als we volgende zondag kunnen spelen zoals onze eerste helft vandaag, maar dan efficiënter voor doel, dan kunnen we voor een verrassing zorgen.”

Ook Robbe Decostere sprak na de wedstrijd met de verzamelde pers. De jeugdspeler kwam een kwartier voor affluiten op het terrein en kwam zo voor het eerst in actie op het hoogste niveau. 


“Het geeft me veel voldoening dat ik vandaag kon debuteren, het is een beloning voor het harde werk. Als jeugdspeler hoop je dat je ooit in het eerste elftal zal uitkomen en werk je toe naar die droom. Vanavond was het zover voor mij. Alleen is het jammer dat we de wedstrijd in de slotfase nog uit handen geven.”

Hoe beleefde Decostere zijn invalbeurt?
 

Cerle Brugge KSV

“Ik was in eerste instantie wat verrast toen ik werd aangeduid om in te vallen: met Tormin verdween een flankaanvaller, terwijl ik toch meer een verdedigend ingestelde speler ben die op het middenveld uit de voeten kan. Maar natuurlijk was ik vooral heel tevreden dat ik mijn kans. De trainer vroeg me druk vooruit te zetten, zodat KVK minder tijd zou krijgen om de nauwkeurige lange bal te spelen. Daarnaast kreeg ik ook de opdracht Lusamba en Mercier te ondersteunen, wat ik zo goed mogelijk heb proberen te doen. Vanaf het moment dat ik wist dat ik zou invallen lag mijn focus puur op de wedstrijd. Dan probeer je gewoon zo goed mogelijk je best te doen en het team te helpen."

"We kwamen wat onder druk, dus moest ik er zo snel mogelijk invliegen. Hopelijk kan ik dit seizoen nog wat minuten verzamelen en kan ik zo verdere ervaring opdoen”, besloot de debutant.

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Reacties van Clement, Taravel en Mbenza na KV Kortrijk-Cercle Brugge

Een doelpunt van Guy Mbenza zorgde zaterdag voor een 0-1 overwinning in de vriendschappelijke wedstrijd in en tegen KV Kortrijk. Na de wedstrijd sprokkelden we reacties bij coach Paul Clement, Jéremy Taravel & doelpuntenmaker Mbenza!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CLUCER | Reacties van Coulibaly, Biancone en voorzitter Goemaere

Het behoud van Cercle in 1A was natuurlijk hét gespreksonderwerp na afloop van de Brugse derby. Het webteam verzamelde onder meer reacties bij Lassana Coulibaly, Giulian Biancone en voorzitter Vincent Goemaere:

Het heeft veel tijd gekost voor Cercle om punten te pakken, maar de laatste weken waren beter:

Coulibaly: “Ja, het heeft veel tijd gekost, maar we zijn in het project blijven geloven tot het einde en vandaag is het gebeurd!”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CERGNT | Reacties van De Belder en Moser

 Na de overwinning tegen AA Gent waren er natuurlijk alleen maar lachende Cercle-gezichten te zien in de mixed zone, waar de spelers na de wedstrijd de schrijvende pers te woord staan. 

Doelman Lennart Moser was er snel bij, met z’n reactie: “Negentig minuten lang heeft het team voor deze overwinning gevochten. Gent is een goede ploeg: we zijn dan ook enorm tevreden, een echte opsteker. We lopen uit op de concurrentie en dat is altijd een goede zaak.”

Een derde clean sheet op rij: prettig, zeker?
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#STVCER | De reacties

Doelpuntenmaker Kevin Hoggas was duidelijk gelukkig met zijn mooie winning goal na de overwinning tegen Sint-Truiden. 
"Het was misschien een mooi doelpunt, maar in de eerste plaats was het een belangrijk doelpunt. Dat doet me nog het meeste plezier. Ik scoorde op een goed moment in de wedstrijd. We konden de voorsprong vasthouden en de drie punten meenemen naar huis."

Is het voor jou persoonlijk een soort revanche na de gemiste penalty in Eupen?
"Ja, natuurlijk maar dat is voetbal. Ik was heel teleurgesteld toen omdat ik de mogelijkheid had om een punt op te leveren, misschien zelfs meer. Ik ben dus heel ontgoocheld teruggekeerd. Maar dan ben ik gewoon weer aan de slag gegaan en is ons geluk ook gekeerd. En kijk, vandaag scoor ik weer en levert dat drie punten op. Dat is voetbal."

Speelden jullie vandaag ook wat terughoudender dan in de voorgaande wedstrijden?
"Misschien wel. We speelden goed, en vaak beter dan de tegenstanders. Maar zij konden ons dan opwachtten en zo eindigden we tekens zonder punten. Vandaag hebben we geprobeerd om net zoals anders ons spel te spelen, maar het defensieve niet uit het oog te verliezen."

Waren jullie op de hoogte van het resultaat van Waasland Beveren voor de wedstrijd?
"Ja dat waren we. Dat was een extra motivatie omdat we wisten dat ze op het laatste moment nog een doelpunt hadden tegen gekregen. Ze staan maar op enkele punten van ons en net voor het einde leek het erop dat ze een punt gingen pakken, maar uiteindelijk zagen we dat ze dan toch nog verloren hadden, des te beter voor ons dat we nu op 3 punten komen maar er resten nog 4 wedstrijden. De moeilijkste stap moeten we nog zetten."

Voor Stef Peeters was het een terugkeer naar zijn voormalige werkgever. Toen speelde hij elke thuiswedstrijd op kunstgras, nu trainde het team een hele week in Varsenare om aan het gras te wennen. 
"Dat klopt, maar nu is het wel een andere mat dan toen. Ik vind ze veel slechte dan toen ik hier speelde. Toen was het veel langer en stond het ook echt recht. Nu is het veel korter en je voelt dat er een parking onder ligt. In Varsenare lag de mat wel veel beter en was het heel anders. Misschien dat de wind er ook wel een beetje mee te maken hadden, en dat zij daardoor ook wel minder voordeel haalden uit het veld."

Mentaal is deze overwinning heel belangrijk.
"Ja, toen ik bij Caen speelde hebben we ook in een positie gezeten waarbij de trainer zei dat we gered waren, maar dat we daarna toch nog om het behoud moesten spelen. Ik denk dat bij Oostende en Waasland ook wel elke speler gedacht had dat ze gered waren. Als je die klik nu nog moet maken en ervoor moet gaan spelen is dat moeilijker dan de situatie waaruit wij komen. We komen uit een geslagen positie en het kan alleen nog maar beter."

En dus kan alles nog, want vorige week scoren jullie op het einde, vanavond verliest Waasland Beveren op het einde. 
"Ja maar dat zijn kleine dingen die wel meespelen. Kortrijk heeft eigenlijk niets meer te winnen in de competitie maar gaat vorige week winnen op Beveren en vandaag op Oostende. Daar verwacht je toch dat die ploegen punten kunnen pakken. Maar 't is voetbal en uiteindelijk komt het toch allemaal in een trechter samen. Ik denk dat het tot de laatste speeldag spannend zal worden. Ik ben ook wel eens het geloof verloren dit seizoen, bijvoorbeeld in de thuismatch tegen Anderlecht. Daar had ik echt het gevoel dat het niet mocht zijn. Dan die strafschop tegen Eupen in de laatste minuut. Maar goed, nu pakken we 6 op 6 en gaan we er vol voor."

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CERAND | Reactie van Kevin Hoggas

Na de wedstrijd sprak Kevin Hoggas de pers toe. De middenvelder kon terugblikken op een heel sterke wedstrijd die hij beloonde met een doelpunt. Lange tijd leek die treffer Cercle de drie punten op te leveren, maar na een dramatisch slot van de wedstrijd bleef Groen-Zwart puntenloos achter.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!