koop tickets online
nl fr en

Reacties van Didillon en Mbenza na Cercle-Antwerp

Dankzij twee doelpunten in de slotfase kroonde de Congolese spits Guy Mbenza zich tot matchwinnaar tegen Antwerp.
“Deze overwinning is belangrijk. Nu gaan we hard werken om er een vervolg aan te breien in de komende wedstrijden. Mijn twee doelpunten zijn het gevolg van hard werk. Bovendien kon ik enkel scoren door de goede voorbereiding van mijn ploegmakkers.”

De jonge spits kreeg al in de openingsfase een goede kans, maar slaagde er niet in de score meteen te openen. “Als spits mis je al eens een kans. Dat gebeurt. Maar ik heb mijn match verdergezet zoals gepland en heb me er niet door laten beïnvloeden. Ik heb ook geen streefcijfer qua aantal doelpunten dit seizoen. Ik wil elke week mijn uiterste best doen.” 

Cerle Brugge KSV
Cerle Brugge KSV

Doelman Thomas Didillon tekende deze week bij Groen-Zwart en stond tegen de Great Old meteen tussen de palen. Na de wedstrijd blikte hij tevreden terug op zijn debuut.
“Als ploeg hebben we vandaag hard gestreden en werden we daar op het einde voor beloond. Dat resultaat is het belangrijkste vandaag. Het blijven anderzijds maar drie punten. Nu is het aan ons om elke week zo te presteren. Voor mij persoonlijk was het heel leuk opnieuw op het veld te staan, al was het niet altijd gemakkelijk. Ik moet mijn ploeggenoten nog beter leren kennen en werken aan de automatismen.”

De doelman moest toegeven dat hij Guy Mbenza nog niet zo goed kende, maar looft meteen de prestatie van de spits.
“Dat Mbenza vandaag zijn kwaliteiten toonde en tweemaal scoorde is voor ons als ploeg een erg goede zaak. Met een uitwedstrijd tegen Standard en een thuiswedstrijd tegen Antwerp kenden we al een lastige start van de competitie, terwijl elk team zo snel mogelijk een eerste overwinning probeert binnen te halen. Het is fantastisch dat we tegen zo’n ploeg meteen de drie punten kunnen thuishouden, zijn doelpunten kwamen er bovendien op het ideale moment.” 

De gewezen doelman van Anderlecht en Genk verklaarde aan de aanwezige pers waarom hij voor de Vereniging koos:
“In deze fase van mijn carrière wil ik zo veel als mogelijk spelen en niet op de bank of de tribune zitten. Bovendien biedt Cercle een interessant project waarbij de middelen aanwezig zijn om dagelijks te werken in een goede omgeving. In de eerste plaats wordt er van mij verwacht om goed te presteren en zo mee te helpen om de doelstellingen van Groen-Zwart te bereiken. Tegelijk heb ik al de nodige ervaring en zal ik mijn ploegmakkers waar mogelijk met veel plezier helpen om hun talent om te zetten in prestaties. De manier waarop we vandaag als team gestreden hebben op het veld geeft in ieder geval veel goesting om verder aan de slag te gaan. Er heerst een goede sfeer en tegelijk wordt er heel toegewijd gewerkt op training. Vanaf nu is het aan mij om de prestaties te laten spreken en telt de trainingsarbeid tijdens de week en de prestaties tijdens het weekend. Dan zien we hoe ver we geraken dit seizoen."
 


 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Miron Muslic: “Ideaal moment voor enkele spelers om matchritme op te doen”

Ondanks het verlies in de oefenpartij tegen Heerenveen was coach Miron Muslic tevreden van de inzet van z’n spelers: “Veel spelers die de afgelopen weken minder speelden om diverse redenen kregen vandaag de kans om matchritme op te doen. Op dat gebied was het een goede test voor ons. In de eerste helft hadden we wat moeilijkheden, maar vooral de tweede helft valt te onthouden. We speelden vaak op de helft van de tegenstander en creëerden ook kansen om minstens één keer te scoren. Niet het resultaat maar wel de prestatie was vandaag belangrijk.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Louis Torres bijzonder blij met zijn doelpunt en met de overwinning

"Ik voelde wel wat stress bij mijn eerste basisplaats, maar iedereen stelde mij gerust. Ik ben bijzonder blij met de overwinning en met mijn doelpunt. Het was een lange inspanning en ik voelde de vermoeidheid. Toch besloot ik te volgen. Toen de bal tegen de netten ging, kwamen de emoties los. Ik ben blij voor mezelf en voor het team."

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Jarige debutant Christiaan Ravych genoot van fantastische sfeer

"Ik heb genoten van de fantastische sfeer. De supporters stonden als één blok achter ons. In het begin moest ik wat wennen, maar ik ben er zo snel mogelijk ingevlogen. Veel stress had ik niet. We speelden intussen met een man meer, hadden het meeste balbezit en voetbalden vol vertrouwen. Op enkele moeilijke momenten na hebben we een goede wedstrijd gespeeld".

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Thomas Didillon op uitleenbasis naar AS Monaco

Doelman Thomas Didillon (26) wordt tot het einde van dit seizoen uitgeleend aan AS Monaco. Didillon traint al een aantal weken mee met Monaco en nu werd beslist dat hij ook het seizoen zal volmaken in het Prinsdom.

Didillon kwam in 2020 over van RSC Anderlecht en speelde tot dusver al 59 officiële wedstrijden voor Cercle. Naast Anderlecht was Didillon in België al actief voor RC Genk en Seraing.

Veel succes, Thomas!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
[VIDEO] Reacties van Thalhammer, Ueda, Popovic en Miangue na Nice-Cercle Brugge

Na het 1-1 gelijkspel tegen OGC Nice verzamelden we reacties bij Dominik Thalhammer, Ayase Ueda, Boris Popovic en Senna Miangue!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!