koop tickets online

Reacties van Hoggas en Taravel na #CerMoe

Opvallende verschijning in de basiself was Kevin Hoggas, die lange tijd uit beeld was verdwenen. “Na een degelijke voorbereiding en een basisplek op de openingsspeeldag tegen Standard, kreeg ik even voor het einde van de transferperiode te horen dat ik beter andere oorden zou opzoeken. Door de vele nieuwkomers zouden mijn speelkansen eerder beperkt worden.  Veel uitleg kreeg ik daar niet bij. Zelf ben ik hier heel graag, dus ben ik op dezelfde manier blijven werken op training, in de hoop van me zo te tonen en een nieuwe kans te verdienen. “

“Met de komst van Bernd Storck is die kans er nu ook gekomen.  Vandaag mocht ik op de 10 spelen, toch wel mijn favoriete positie. De match kon niet beter beginnen met een assist in de openingsminuut en een sterke openingsfase, waarin we wel vaker hadden moeten scoren. Persoonlijk vond ik mijn tweede helft, waarin ik nog pech had met een schot op de lat, beter dan mijn eerste helft.  Uiteraard ben ik erg gemotiveerd om het vertrouwen van de coach terug te betalen met goede prestaties en zo bij te dragen aan de nodige overwinningen. ”

Cerle Brugge KSV

Ondanks de ontgoocheling omwille van twee verloren punten, rolde er na afloop een applaus van de groen-zwarte tribunes. Dat deed ook deugd bij kapitein Jérémy Taravel. “Uiteraard is een punt te weinig gezien het wedstrijdverloop. We hadden de match natuurlijk moeten afmaken, misschien zelfs al in de eerste helft. We kunnen er echter nu niks meer aan veranderen en moeten het positieve onthouden. Er zat lijn in ons spel, we creëerden kansen, toonden een goede mentaliteit, …   De omschakeling van 4 naar 5 verdedigers in de tweede helft deed Moeskroen duidelijk pijn.  Op training proberen we beide spelsystemen er in te slepen . Zeker voor onze jonge spelers zijn die automatismen heel belangrijk.”

Cerle Brugge KSV

Jérémy kijkt ook uit naar het duel met Franky Vercauteren van komende zondag. “Franky Vercauteren speelde uiteraard een belangrijke rol in onze promotie naar 1A, met zijn ervaring, zijn nadruk op verticaal voetbal en zijn veeleisendheid. Ik twijfel er niet aan dat hij met zijn kwaliteiten voor goede resultaten zal zorgen bij Anderlecht. Maar wij hebben ook een goede coach, dus zondag zal het tactisch zeker een boeiende wedstrijd worden.  Elke wedstrijd is lastig, maar de vooruitgang die we de voorbije weken hebben geboekt, moet ons vertrouwen geven.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Reacties van Daland, Waldo & Sampers na Cercle-OHL

Aan de linkerkant van de verdediging speelde Jesper Daland opnieuw een solide partij. “Ik ben dan wel rechtsvoetig, toch speel ik het liefst aan de linkerkant of centraal in de driemansverdediging. Boris (Popovic), Edgaras (Utkus) en ik zijn allemaal van het geboortejaar 2000, dus we hebben nog niet zoveel ervaring. Dat zag je misschien wel bij het tegendoelpunt vandaag. Toch denk ik dat de positieve zaken overheersen. Door wedstrijden te spelen, kunnen we ook snel vooruitgang boeken. Op het trainingsveld werken we ook hard aan ons samenspel. De communicatie in de achterlijn verloopt in het Frans of in het Engels. Ik begin binnenkort ook met Franse lessen, dus mijn (voetbal)Frans zal binnenkort helemaal op punt staan.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Kevin Hoggas naar Waasland-Beveren

Cercle Brugge en Waasland-Beveren bereikten een akkoord met betrekking tot de definitieve overgang van middenvelder Kevin Hoggas.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Yves Vanderhaeghe: "Enkele mooie combinaties gezien"

Coach Yves Vanderhaeghe blikte terug op de afgelopen stageweek in Polen en de oefenmatch in AS Monaco: “Ik vind dat we heel erg goed aan de wedstrijd zijn begonnen. We deden Monaco een aantal keren pijn en speelden enkele mooie kansen bijéén. Naarmate de wedstrijd verliep voelden we dat de kwaliteit bij Monaco misschien net ietsje hoger lag dan bij ons. Vooral in balcirculatie dan, wij hadden schrik om ons eigen spel te spelen. Wat er voor mij uitspringt? De heel erg mooie kansen die we hebben bij elkaar gespeeld en het tempo van de match. Dat tempo lag hoger omdat je natuurlijk tegen een erg goede ploeg speelt en dat is voor onze groep enorm leerrijk in het proces.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
[VIDEO] Reacties na Standard-Cercle Brugge

Na het nipte verlies in de oefenpot tegen Standard sprokkelden we reacties bij coach Vanderhaeghe en doelpuntenmakers Olivier Scholaert en Mert Kurt. Bekijk hieronder wat het drietal te vertellen had:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
[VIDEO] Reacties van Hoggas, Ackx, Cassaert en Vanderhaeghe na USL Duinkerke-Cercle Brugge

Na het 1-1 gelijkspel in en tegen Duinkerke sprak CercleTV met doelpuntenmaker Kevin Hoggas, Wolf Ackx, Arne Cassaert en coach Yves Vanderhaeghe. Check hieronder wat ze te zeggen hadden!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!