koop tickets online

Reacties van Saadi, Peeters en Gory na Cercle - Waasland-Beveren

Idriss Saadi leek even op weg naar zijn 3de doelpunt voor Groen-Zwart, maar dat feestje ging niet door omdat Kylian Hazard nipt buiten spel liep. We spraken de spits na de eerste driepunter van Cercle. 

Idriss Saadi, jullie pakken vandaag eindelijk de 3 punten. Een noodzakelijke zege?

Ja, zeker weten. Een thuiswedstrijd tegen een directe tegenstander. In de eerste helft hadden we te veel schrik om te verliezen. Dat is logisch door het resultaat van de voorbije wedstrijden. Aan de rust heb ik even geroepen om iedereen wakker te maken. Ook al verdedig je dan niet top, het was de wil om voor de overwinning te gaan die de wedstrijd deed kantelen. Ons eerste doelpunt wordt afgekeurd en dan denk je meteen terug aan de match tegen Kortrijk, maar we zijn er goed doorheen gekomen. 

Cerle Brugge KSV

Je zegt het al. Je scoort een knappe goal, maar die gaat dan niet door. Hoe voelt dat op het veld?

Blijkbaar stond Kylian met een teen buiten spel. Dat is voetbal, het is nu eenmaal zo. Je moet daar niet te lang bij stilstaan. Volgende wedstrijd maak ik er dan wel weer eentje. We moeten hierop doorgaan, punten pakken en wedstrijden winnen. Dat is het belangrijkste. 

Heb je de indruk dat je nu beter omringt bent dankzij de versterkingen op het middenveld? 

Dat moeten we afwachten. We winnen vandaag onze eerste wedstrijd. Met één overwinning zijn we er nog niet, we moeten hierop voort bouwen en meer wedstrijden winnen. De nieuwe jongens zijn er ook nog maar net, ze moeten zich nog integreren in de groep en we zullen samen aan een collectief moeten werken. We hebben nu nog één wedstrijd voor de interlandbreak. We gaan proberen die goed af te sluiten en dan hard te werken om iedereen in te passen in de groep. 

Het valt op dat je bijna elke wedstrijd scoort.

Dat klopt, maar we moeten er nu voor zorgen dat we minder tegengoals pakken. Als ik elke wedstrijd scoor en we winnen telkens 1-0, dan volstaat dat om punten te pakken. 

Er zat wel wat nervositeit in de groep vandaag.

Ja, maar dat is normaal. We hebben 4 wedstrijden op rij verloren. Bovendien was dit een wedstrijd tegen een rechtstreekse concurrent die je kan voorbijgaan als je wint. We hebben veel jonge spelers in de groep, die daar nog niet mee hebben leren omgaan. Daarom heb ik hen aan de rust ook gezegd dat ze geen schrik moeten hebben om te winnen. Je moet je erover zetten, want met schrik win je geen wedstrijden. We spelen in eigen huis, hier moet je gewoon gaan voor de overwinning. Ik kan er niet tegen dat je schrik hebt om te winnen. Dit is voetbal, elke match moet gespeeld worden. Als je nu tegen de eerste of de laatste staat, dat maakt allemaal niets uit. We spelen thuis, dan moet je van niemand schrik hebben. We hebben genoeg kwaliteit en goede spelers in onze rangen. En dus heb ik misschien een beetje geroepen, maar dat was enkel positief bedoeld. Ik wou niemand viseren, maar meer dynamiek in de groep krijgen. Naar mijn gevoel zijn we dan ook beter uit de kleedkamer gekomen en hebben we de wedstrijd in handen genomen. Daaruit volgden ook kansen en zo hebben we de zege gepakt. Die zege doet echt deugd, en het gaat ons ook helpen om de volgende wedstrijd goed voor te bereiden. 

Stef Peeters was met zijn doelpunt een cruciale factor in de eerste overwinning. We zagen veel ontlading bij jou na die goal. 

Inderdaad, er was veel frustratie door de zwakke eerste helft die we speelden. We waren niet agressief genoeg, er zat geen inzet en geen passie in ons spel. Aan de rust heeft de coach bijgestuurd en 2 goeie invalbeurten van Ali (Gory) en Coulibaly hebben het verschil gemaakt. Ik heb geen verklaring voor die eerste helft, behalve misschien dat veel van de jonge spelers dit niet gewoon zijn. 

Cerle Brugge KSV

Het doelpunt dat afgekeurd wordt, moet een beetje doen denken aan de wedstrijd tegen Kortrijk, toen het 2-0 werd en alles in kannen en kruiken leek... Speel je dan met het gevoel dat het weer niet mag zijn?

Dat gevoel had ik zelf niet. Ik weet niet hoe het overkomt vanaf de zijlijn, of we het in die 10 minuten moeilijker hadden. Maar het is nu eenmaal de realiteit met de VAR. Je ziet dit in elke wedstrijd gebeuren. Het neemt de charme wel wat weg van het voetbal, maar het is in principe ook het eerlijkst. We gaan dat nog tegenkomen dit seizoen en je moet ermee leren omgaan. 

Naar het einde van de wedstrijd toe, voerden jullie de druk steeds meer op of was het Waasland Beveren dat zich liet inzakken?

Ik denk dat we in de hele 2de helft beter deden. Het publiek ging er ook achter staan en daardoor konden we meer druk ontwikkelen. Ik had het gevoel dat we in die 2de helft de betere ploeg waren. Er zat meer drive in de ploeg en met het publiek, we hebben misschien geen kolkende arena, maar je voelt wel dat je thuis speelt en ik had het gevoel dat ons dat wel heeft geholpen. 

Saadi zei na de match dat hij aan de rust het woord heeft genomen om de groep toe te spreken. Heeft dat ook bijgedragen tot jullie overwinning? 

Ja, absoluut. Hij is één van de oudste spelers in de groep, na Taravel. Als hij zich kwaad maakt, schiet iedereen wel wakker. Hij is daarmee zeker belangrijk voor de groep. Het belangrijkste is dat we met een ander gevoel de moeilijke wedstrijden die eraan komen kunnen aanvatten.

Alimami Gory was één van de 3 debutanten en had zijn aandeel in het doelpunt van Stef Peeters. Reden genoeg om bij hem eens te polsen naar zijn eerste werkweek bij Groen-Zwart. 

Je eerste wedstrijd en meteen ook de eerste zege voor Cercle dit seizoen, wat doet dat met je?

Dat voelt goed natuurlijk, na 4 opeenvolgende verlieswedstrijden is nu de ban gebroken. Ik hoop dat we hierop kunnen voort bouwen en nu enkele wedstrijden op rij punten pakken. Dat moet ons ook meer vertrouwen en rust geven. 

Had je verwacht dat je zou starten vandaag? 

Ik heb het erover gehad met de trainer, maar ik mis nog wat wedstrijdritme en heb wat trainingsachterstand. Dus was het logischer dat ik begon met een invalbeurt en zo beetje bij beetje ritme op doe, zodat ik na de onderbreking er helemaal sta.

Cerle Brugge KSV

Je bent hier maandag toegekomen vanuit Le Havre. Kan je je keuze voor Cercle Brugge even verduidelijken?

Dit is een ploeg met veel jonge spelers. Het Belgisch kampioenschap heeft toch ook wel wat aanzien. Ik denk ook dat mijn speelstijl wel past in België. Je ziet dat er vaak op snelle tegenaanvallen gescoord wordt en dat ligt me wel. Nadat mijn overgang naar Cardiff afsprong, heb ik er even moeten over nadenken. Maar toen ik met de trainer sprak was ik snel overtuigd. Ik ken Fabien Mercadal vanuit de Franse Ligue 2. Hij wilde me enkele jaren ook al naar Paris FC halen. Hij toonde me dat hij veel zin heeft om met mij te werken, en ik zie dat ook zitten.

Ben je tevreden over je invalbeurt vandaag?

In zekere zin wel. Ik denk dat ik nog wel meer had kunnen doen. De komende wedstrijden wil ik mijn niveau echt graag verder opkrikken. Ik heb er vertrouwen in dat dat, met dit team rond me, ook wel gaat lukken. Ik weet zeker dat ik de ploeg kan helpen om wedstrijden te winnen.

Kan je ons iets meer vertellen over je voorkeurpositie op het veld?

Ik verkies de linksvoorpositie. Dat is mijn beste plaats. Ik kan ook vanop rechts komen, maar links is toch meer mijn ding. 

Je had vandaag al meteen kunnen scoren bij het doelpunt van Peeters. 

Juist, jammer voor mij, maar het belangrijkste is dat we winnen. We moesten koste wat het kost een doelpunt maken om die 3 punten te pakken vandaag. Er stond zeker druk op vandaag, maar dit is een jonge ploeg. Niet veel spelers hebben eerder al ervaren hoe het is als je met mindere resultaten aan de competitie begint. Die ervaring heb ik wel al eerder gehad. Je moet ermee leren omgaan. We zijn nog in het begin van het seizoen, hebben nog veel wedstrijden voor ons. Er is absoluut geen reden om nu al in paniek te slaan. We komen er wel dankzij wedstrijden als vandaag. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Cercle wint oefengalop tegen AS Monaco B

Wegens interlandverplichtingen geen competitievoetbal dit weekend, daarom besloot Cercle Brugge om vrijdagnamiddag een oefenwedstrijd in te lassen. Tegenstander van dienst was AS Monaco B, dat van de gelegenheid gebruik maakte om een korte stage in te lassen in Brugge. Donderdag al arriveerden de youngsters van Monaco. Na een diner 's avonds in hartje Brugge, samen met de A-kern en technische staf van Cercle, volgde op vrijdagvoormiddag een sightseeing in de Brugse binnenstad. Vrijdagnamiddag stond vervolgens een oefengalop op het programma.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Pro League legt speeldagen 16 tot en met 22 definitief vast

De kalendercommissie van de Pro League maakte vanmiddag de definitieve speeldata bekend voor speeldagen 16 tot en met 22 in de Jupiler Pro League. Neem je agenda alvast bij de hand en blokkeer onderstaande data!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Essevee haalt zwaar uit tegen Groen-Zwart

Na de nederlaag tegen Eupen, moest Cercle vol aan de bak aan de Gaverbeek. Zulte Waregem was bezig aan een sterke reeks, en liet zich niet verrassen door Groen-Zwart. Larin en Bruno scoorden beide 2 keer. Ook Berahino pikte zijn goaltje mee en Taravel verschalkte zijn eigen doelman voor een forse 6-0. 

Fabien Mercadal wisselde zijn ploeg op 5 plaatsen. Naast de geschorste Panzo, verloren ook Foster, Biancone, Coulibaly en Donsah hun basisplaats. In de ploeg kwamen Ueda, Hazard, Saadi, Omolo en Fiore. 

Groen-Zwart nam het initiatief van in het begin, maar het stuitte op een efficiënte thuisploeg. Nadat Saadi zijn openingsdoelpunt afgekeurd zag omdat hij uit buitenspel vertrok, profiteerde Essevee van het concentratieverlies door op de tegenaanval meteen tegen te scoren. Larin knikte aan de 2de paal een kopbal voorbij Badiashile. 

Cercle was even het noorden kwijt, en vergat verder te voetballen. Halverwege de eerste helft kreeg Tarabel een diepe bal niet meteen weg en ook de uitgekomen Badiashile kon zijn verdediger niet uit de nood helpen. Bruno profiteerde optimaal, en zette de vrije bal in het lege doel. 
 
De opdracht werd er niet makkelijker op, maar Cercle bleef wel voetballen en probeerde er combinerend door te komen. Essevee zat dan weer in een zetel en kon de troepen van Mercadal opvangen voor de eigen rechthoek. Groen-Zwart probeerde met enthousiasme te blijven drukken, maar de combinaties strandden te vaak nog voor Bossut moest tussen beide komen. Enkel op een poging van de doorgebroken Saadi, moest de doelman aan de bak. Daarna kon Pletinckx nog 2 pogingen van Gory afblokken, maar verder kwam het niet. 

Cercle begon snedig aan de 2de helft, maar het zat niet mee. Eerst week een pas van Peeters af op Pletinckx, waardoor de bal bij Bossut belandde in plaats van bij de doorgebroken Hazard. Een minuut later kon Saadi dan weer net niet bij een diepe bal. Bossut kon de bal niet bijhouden, maar had wel nog een ultieme reflex in huis op de rebound van Gory. 

Esseveecoach Dury rook het gevaar en bracht met Govea een frisse man op het veld. Sissako ging naar de kant. Even later volgden nog enkele wissels aan beide zijden, waardoor het tempo stilaan uit de wedstrijd verdween. Groen-Zwart kon geen vervolg breien aan de goede start van de 2de helft, en Essevee bleef dodelijk efficiënt. 

Met nog een kwartier te gaan, ging het licht helemaal uit toen eerst Bruno op rechts een doorschietende bal kon aannemen. De spits scoorde zijn 2de van de avond. Een minuut later haalde Zarandia de achterlijn op links. Hij zocht Larin, maar Taravel zat ertussen met zijn tackle. De Cercleverdediger was echter ongelukkig in zijn actie en versloeg zijn eigen doelman. 

Het kalf was al lang verdronken toen Berahino in de 85ste minuut kon profiteren van een misverstand tussen Taravel en Badiashile. Zo eindigde Zulte Waregem - Cercle in een 5-0 forfaitscore ondanks een goede poging van Foster, die zijn schot met links op de lat uiteen zag spatten. In de toegevoegde tijd maakte ook Larin nog zijn 2de van de avond. Al wat Groen-Zwart zag, was een nieuwe ontgoocheling rijker. Cercle heeft nu 2 weken om de thuiswedstrijd tegen Charleroi voor te bereiden.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Wedstrijdverslag Cercle Brugge-Eupen

Cercle Brugge trof KAS Eupen op de negende speeldag in het Jan Breydelstadion. Na de verloren bekerwedstrijd van dinsdag, moest Cercle zich tegen Eupen herpakken in de competitie. In de eerste helft kwam Cercle op voorsprong via een penaltydoelpunt van Peeters. Met nog een kwartier te spelen bracht Milicevic Eupen in de tweede helft terug op gelijke hoogte: 1-1. In de slotminuten maakte hij het helemaal af voor de bezoekers: 1-2.

 

Cercle startte met dezelfde opstelling als vorig weekend tegen Antwerp. De eerste kans kwam er via Gory, maar hij wachtte te lang en zijn trap was geen gevaar voor De Wolf. Ook een tweede grote mogelijkheid kwam er na tien minuten spelen via Gory. Bij een duel raakte de bal de hand van een Eupense verdediger. Na tussenkomst van de VAR ging de bal op de stip. Stef Peeters aarzelde niet en zette Cercle op voorsprong: 1-0.

Via Milicevic en Blondelle probeerde Eupen tot kansen te komen, maar deze zorgden niet voor grote dreigingen. Bij Cercle vloog een schot van Coulibably in de handen van de Eupense doelman. Het waren wel de bezoekers die overwegend het balbezit hadden. Vlak voor rust kreeg Groen-Zwart nog een grote kans. Foster trapte een voorzet van Biancone naast de tweede paal.

 

Eupen voerde tijdens de rust een vervanging door. Gnaka kwam in de plaats van Blondelle. Al vroeg in de tweede helft werd Foster stevig aangetikt en moest hij geblesseerd naar de kant. Hazard viel in voor de Zuid-Afrikaan.

Cercle probeerde op zoek te gaan naar een tweede doelpunt. Bijna werd de 2-0 gescoord door Kouame, maar zijn knal strandde op de onderkant van de lat. Aan de overkant was Badiashile alert op een schot van Cools. Bij Cercle ging een vrije trap van Peeters ging over. Met een snelle actie was Hazard op weg naar doel, maar hij werd onderuitgehaald door Koch.

Eupen bleef druk zetten in de tweede helft. Een kwartier voor tijd was het dan toch raak via Milicevic met een vrije trap. Het doelpunt gaf Eupen vertrouwen en vlak voor reguliere speeltijd maakte Milicevic er 1-2 van voor de Panda’s. Panzo kreeg nog een tweede gele kaart en moest het veld af. Cercle verliest zo drie belangrijke punten.

 

Cercle Brugge: Badiashile, Taravel, Peeters, Foster, Panzo, Coulibably, Kouame, Dabila, Gory (74’ Saadi), Donsah (87’ Mboula) en Biancone

KAS Eupen: De Wolf, Koch, Penaranda (87’ Schouterden), Ebrahimi, Bolingi, Toyokawa (65’ Embalo), Blondelle (46’ Gnaka), Verdon, Cools, Beck en Milicevic.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!