koop tickets online

Reacties van Saadi, Peeters en Gory na Cercle - Waasland-Beveren

Idriss Saadi leek even op weg naar zijn 3de doelpunt voor Groen-Zwart, maar dat feestje ging niet door omdat Kylian Hazard nipt buiten spel liep. We spraken de spits na de eerste driepunter van Cercle. 

Idriss Saadi, jullie pakken vandaag eindelijk de 3 punten. Een noodzakelijke zege?

Ja, zeker weten. Een thuiswedstrijd tegen een directe tegenstander. In de eerste helft hadden we te veel schrik om te verliezen. Dat is logisch door het resultaat van de voorbije wedstrijden. Aan de rust heb ik even geroepen om iedereen wakker te maken. Ook al verdedig je dan niet top, het was de wil om voor de overwinning te gaan die de wedstrijd deed kantelen. Ons eerste doelpunt wordt afgekeurd en dan denk je meteen terug aan de match tegen Kortrijk, maar we zijn er goed doorheen gekomen. 

Cerle Brugge KSV

Je zegt het al. Je scoort een knappe goal, maar die gaat dan niet door. Hoe voelt dat op het veld?

Blijkbaar stond Kylian met een teen buiten spel. Dat is voetbal, het is nu eenmaal zo. Je moet daar niet te lang bij stilstaan. Volgende wedstrijd maak ik er dan wel weer eentje. We moeten hierop doorgaan, punten pakken en wedstrijden winnen. Dat is het belangrijkste. 

Heb je de indruk dat je nu beter omringt bent dankzij de versterkingen op het middenveld? 

Dat moeten we afwachten. We winnen vandaag onze eerste wedstrijd. Met één overwinning zijn we er nog niet, we moeten hierop voort bouwen en meer wedstrijden winnen. De nieuwe jongens zijn er ook nog maar net, ze moeten zich nog integreren in de groep en we zullen samen aan een collectief moeten werken. We hebben nu nog één wedstrijd voor de interlandbreak. We gaan proberen die goed af te sluiten en dan hard te werken om iedereen in te passen in de groep. 

Het valt op dat je bijna elke wedstrijd scoort.

Dat klopt, maar we moeten er nu voor zorgen dat we minder tegengoals pakken. Als ik elke wedstrijd scoor en we winnen telkens 1-0, dan volstaat dat om punten te pakken. 

Er zat wel wat nervositeit in de groep vandaag.

Ja, maar dat is normaal. We hebben 4 wedstrijden op rij verloren. Bovendien was dit een wedstrijd tegen een rechtstreekse concurrent die je kan voorbijgaan als je wint. We hebben veel jonge spelers in de groep, die daar nog niet mee hebben leren omgaan. Daarom heb ik hen aan de rust ook gezegd dat ze geen schrik moeten hebben om te winnen. Je moet je erover zetten, want met schrik win je geen wedstrijden. We spelen in eigen huis, hier moet je gewoon gaan voor de overwinning. Ik kan er niet tegen dat je schrik hebt om te winnen. Dit is voetbal, elke match moet gespeeld worden. Als je nu tegen de eerste of de laatste staat, dat maakt allemaal niets uit. We spelen thuis, dan moet je van niemand schrik hebben. We hebben genoeg kwaliteit en goede spelers in onze rangen. En dus heb ik misschien een beetje geroepen, maar dat was enkel positief bedoeld. Ik wou niemand viseren, maar meer dynamiek in de groep krijgen. Naar mijn gevoel zijn we dan ook beter uit de kleedkamer gekomen en hebben we de wedstrijd in handen genomen. Daaruit volgden ook kansen en zo hebben we de zege gepakt. Die zege doet echt deugd, en het gaat ons ook helpen om de volgende wedstrijd goed voor te bereiden. 

Stef Peeters was met zijn doelpunt een cruciale factor in de eerste overwinning. We zagen veel ontlading bij jou na die goal. 

Inderdaad, er was veel frustratie door de zwakke eerste helft die we speelden. We waren niet agressief genoeg, er zat geen inzet en geen passie in ons spel. Aan de rust heeft de coach bijgestuurd en 2 goeie invalbeurten van Ali (Gory) en Coulibaly hebben het verschil gemaakt. Ik heb geen verklaring voor die eerste helft, behalve misschien dat veel van de jonge spelers dit niet gewoon zijn. 

Cerle Brugge KSV

Het doelpunt dat afgekeurd wordt, moet een beetje doen denken aan de wedstrijd tegen Kortrijk, toen het 2-0 werd en alles in kannen en kruiken leek... Speel je dan met het gevoel dat het weer niet mag zijn?

Dat gevoel had ik zelf niet. Ik weet niet hoe het overkomt vanaf de zijlijn, of we het in die 10 minuten moeilijker hadden. Maar het is nu eenmaal de realiteit met de VAR. Je ziet dit in elke wedstrijd gebeuren. Het neemt de charme wel wat weg van het voetbal, maar het is in principe ook het eerlijkst. We gaan dat nog tegenkomen dit seizoen en je moet ermee leren omgaan. 

Naar het einde van de wedstrijd toe, voerden jullie de druk steeds meer op of was het Waasland Beveren dat zich liet inzakken?

Ik denk dat we in de hele 2de helft beter deden. Het publiek ging er ook achter staan en daardoor konden we meer druk ontwikkelen. Ik had het gevoel dat we in die 2de helft de betere ploeg waren. Er zat meer drive in de ploeg en met het publiek, we hebben misschien geen kolkende arena, maar je voelt wel dat je thuis speelt en ik had het gevoel dat ons dat wel heeft geholpen. 

Saadi zei na de match dat hij aan de rust het woord heeft genomen om de groep toe te spreken. Heeft dat ook bijgedragen tot jullie overwinning? 

Ja, absoluut. Hij is één van de oudste spelers in de groep, na Taravel. Als hij zich kwaad maakt, schiet iedereen wel wakker. Hij is daarmee zeker belangrijk voor de groep. Het belangrijkste is dat we met een ander gevoel de moeilijke wedstrijden die eraan komen kunnen aanvatten.

Alimami Gory was één van de 3 debutanten en had zijn aandeel in het doelpunt van Stef Peeters. Reden genoeg om bij hem eens te polsen naar zijn eerste werkweek bij Groen-Zwart. 

Je eerste wedstrijd en meteen ook de eerste zege voor Cercle dit seizoen, wat doet dat met je?

Dat voelt goed natuurlijk, na 4 opeenvolgende verlieswedstrijden is nu de ban gebroken. Ik hoop dat we hierop kunnen voort bouwen en nu enkele wedstrijden op rij punten pakken. Dat moet ons ook meer vertrouwen en rust geven. 

Had je verwacht dat je zou starten vandaag? 

Ik heb het erover gehad met de trainer, maar ik mis nog wat wedstrijdritme en heb wat trainingsachterstand. Dus was het logischer dat ik begon met een invalbeurt en zo beetje bij beetje ritme op doe, zodat ik na de onderbreking er helemaal sta.

Cerle Brugge KSV

Je bent hier maandag toegekomen vanuit Le Havre. Kan je je keuze voor Cercle Brugge even verduidelijken?

Dit is een ploeg met veel jonge spelers. Het Belgisch kampioenschap heeft toch ook wel wat aanzien. Ik denk ook dat mijn speelstijl wel past in België. Je ziet dat er vaak op snelle tegenaanvallen gescoord wordt en dat ligt me wel. Nadat mijn overgang naar Cardiff afsprong, heb ik er even moeten over nadenken. Maar toen ik met de trainer sprak was ik snel overtuigd. Ik ken Fabien Mercadal vanuit de Franse Ligue 2. Hij wilde me enkele jaren ook al naar Paris FC halen. Hij toonde me dat hij veel zin heeft om met mij te werken, en ik zie dat ook zitten.

Ben je tevreden over je invalbeurt vandaag?

In zekere zin wel. Ik denk dat ik nog wel meer had kunnen doen. De komende wedstrijden wil ik mijn niveau echt graag verder opkrikken. Ik heb er vertrouwen in dat dat, met dit team rond me, ook wel gaat lukken. Ik weet zeker dat ik de ploeg kan helpen om wedstrijden te winnen.

Kan je ons iets meer vertellen over je voorkeurpositie op het veld?

Ik verkies de linksvoorpositie. Dat is mijn beste plaats. Ik kan ook vanop rechts komen, maar links is toch meer mijn ding. 

Je had vandaag al meteen kunnen scoren bij het doelpunt van Peeters. 

Juist, jammer voor mij, maar het belangrijkste is dat we winnen. We moesten koste wat het kost een doelpunt maken om die 3 punten te pakken vandaag. Er stond zeker druk op vandaag, maar dit is een jonge ploeg. Niet veel spelers hebben eerder al ervaren hoe het is als je met mindere resultaten aan de competitie begint. Die ervaring heb ik wel al eerder gehad. Je moet ermee leren omgaan. We zijn nog in het begin van het seizoen, hebben nog veel wedstrijden voor ons. Er is absoluut geen reden om nu al in paniek te slaan. We komen er wel dankzij wedstrijden als vandaag. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Leve alle papa's!

Cercle Brugge wenst alle papa's een fijne vaderdag toe!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Eerste transfer voor het nieuwe seizoen

De 21-jarige Serge-Philippe Raux-Yao is de eerste inkomende transfer van Cercle Brugge voor het nieuwe seizoen. De Fransman is een linksvoetige centrale verdediger van 1m97 en komt over van de Franse tweedeklasser AJ Auxerre. Raux-Yao, een rasecht jeugdproduct van de Franse traditieploeg, ondertekende een contract voor 4 seizoenen bij Groen-Zwart.

Voorzitter Vincent Goemaere: “We zijn blij dat Serge-Philippe vandaag voor Cercle Brugge kiest. Hij is een talentvolle centrale verdediger, die beschikt over een profiel dat we zochten. Met de komst van Serge-Philippe is onze transferzomer officieel gestart. We hopen binnenkort met meer transfernieuws te kunnen komen!“

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle Brugge Jeugdwerking behoort tot de beste 12 jeugdopleidingen van België!

De Cercle Brugge jeugdwerking komt volgend seizoen uit in de Elite 1 reeks, zijnde de beste 12 jeugdopleidingen van België. Dat maakte de Pro League vandaag bekend. De Cercle jeugdwerking wordt zo bekroond voor de inspanningen die het dagdagelijks levert om een uiterst professionele en kwaliteitsvolle jeugdwerking aan te bieden.

Elite A bestaat volgend seizoen uit volgende teams: RSC Anderlecht, Club Brugge, Cercle Brugge, Charleroi, Racing Genk, KAA Gent, OH Leuven, Standard de Liège, KV Mechelen, Sint-Truiden, Westerlo en Zulte-Waregem.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
FANSHOP: 50% korting op de Kappacollectie!

Koopjes doen? Dan ben je in onze online Fanshop aan het juiste adres! Op de volledige Kappa collectie scoor je vanaf vandaag namelijk 50% korting!

Door de coronacrisis is het op dit moment wel enkel mogelijk om online te shoppen via www.cerclebruggeshop.be. Wanneer je een Kappa-artikel naar keuze selecteert en vervolgens naar je winkelmandje gaat, zal je zien dat na het invullen van de kortingscode ‘KAPPA50’ de korting wordt toegekend*.

Snel zijn is wel de boodschap: bepaalde producten zijn slechts nog beperkt beschikbaar!


(*) De kortingscode is hoofdlettergevoelig: zorg dus dat je KAPPA in hoofdletters typt!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Voorzitter Vincent Goemaere met een stand van zaken

Vorige vrijdag vond de Algemene Vergadering van de Pro League plaats. Tijdens deze bijeenkomst werden onder andere de vervroegde competitiestop en het format voor volgend seizoen bepaald, maar er werden ook andere beslissingen genomen. Benieuwd welke effecten dit alles heeft voor Cercle? Voorzitter Vincent Goemaere legt het in onderstaand filmpje allemaal uit én geeft een stand van zaken in het trainersdossier! 

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!