koop tickets online

Reacties van Thalhammer en Vanhoutte na de oefenpot tegen Union

Na de oefenpot tegen Union blikten we met Charles Vanhoutte en coach Dominik Thalhammer terug op de wedstrijd én op de stageweek in La Torre, die zondagavond eindigt:

“Ik vond dat we goed aan beide helften begonnen", reageerde coach Dominik Thalhammer na de partij. "Elke speler heeft vandaag kansen gekregen, ook de youngsters. Het resultaat was van ondergeschikt belang. We hebben er deze week 7 intensieve trainingssessies opzitten. Goede sessies, stuk voor stuk. We sleutelden verder aan onze spelstijl en we legden nog meer de nadruk op onze spelprincipes. Uiteraard is er nog veel te doen, maar we zijn op de goede weg.”

Cerle Brugge KSV
Cerle Brugge KSV

Ook Charles Vanhoutte blikte terug op de oefenwedstrijd én de trainingsweek in Spanje: “Ik denk dat we al heel snel in de tweede helft mogelijkheden hadden op de 2-2. Een schot van mezelf werd afgeblokt, ook in de herneming kon ik niet scoren. We domineerden de eerste 30 tot 35 minuten van de tweede helft, tegen toch wel de leider in België. We speelden ook met jongens die nog nooit eerder samenspeelden. Veel nieuwe jongens, maar ze deden het goed. Chapeau daarvoor. Jammer dat we toch in de tweede helft ook 2 vermijdbare tegendoelpunten krijgen. Al bij al vind ik wel dat we tevreden kunnen terugblikken op onze stageweek hier in Spanje.”

Bekijk de reacties:

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Dominik Thalhammer en stafleden in Monaco

Terwijl de spelers deze week van enkele dagen vrijaf genieten verblijft een deel van de technische staf in Monaco. Sinds dinsdag zijn Dominik Thalhammer (coach), Jimmy De Wulf & Miron Muslic (assistenten), Stuart Metcalf (Head of Analysis), Eddie Lattimore (Head of Athletic Performance) en Carlos Avina (technisch directeur) er op bezoek en dat nog tot en met vrijdag. Een overzicht:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Dominik Thalhammer blikt vooruit naar Antwerp-Cercle Brugge

Zaterdagavond trekt Cercle naar de Bosuil van R. Antwerp FC (aftrap om 20:45) voor speeldag 34. Op de laatste wekelijkse persbabbel van het seizoen blikte onze trainer vooruit naar het treffen tegen de derde in het klassement.

Kijk hieronder naar wat Dominic Thalhammer te zeggen had.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Dominik Thalhammer in Sport/Voetbalmagazine

Sport/Voetbalmazine, dat sinds kort een maandblad is geworden, heeft voor de meest recente editie een uitgebreid interview in petto met Dominik Thalhammer. De coach van Groen-Zwart heeft het met Jacques Sys onder meer over z’n duidelijke visie op voetbal en het seizoen van Cercle tot dusver.


“Ik voelde onmiddellijk dat het zou lukken bij Cercle. Het moet moeilijk zijn om tegen ons te spelen. Ik wil dat Cercle speciaal is en dat we een heel duidelijke stijl ontwikkelen: agressief voetbal met risico’s en pressing”, aldus Thalhammer.
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Onderlinge oefenpot tegen U21

Donderdagmiddag werd er van de interlandbreak gebruik gemaakt om een oefenwedstrijd in te plannen tegen de U21 van coach Wouter Artz. Op de zonnige oefenvelden van Jan Breydel werd het 3-1 voor de A-kern. Vervaecke bracht de U21 in de eerste helft nog op voorsprong, maar uiteindelijk zorgden Sampers (2x) en Vanhoutte nog voor de ommekeer.

Bekijk hieronder enkele foto's:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Reacties van Hotic en Van Der Bruggen na Cercle-Kortrijk

Na de overwinning tegen KV Kortrijk reageerden Hannes Van Der Bruggen, ex-Kortrijk, en doelpuntenmaker Dino Hotic:

“Ik denk dat we de wedstrijd volledig controleerden, op één afstandsschot in de tweede helft na. Vooral onze eerste 30 minuten waren zeer sterk, maar ook op basis van de volledige wedstrijd verdienen we te winnen. Na het eerste halfuur vielen we even stil door de hoge intensiteit die we brachten om de bal hoog op het veld te veroveren. In de tweede helft pikten we dit terug goed op en toonden we ons spel. Niet vergeten dat we van ver komen, in oktober/november stond ik hier met een totaal ander gevoel, dus het is nu al heel mooi voor ons. De wedstrijd tegen Charleroi kondigt zich niet gemakkelijk aan, deze zal zeker belangrijk zijn. Geen enkele ploeg heeft het hier makkelijk gehad omdat we ook veel duels aangaan. Met een 9/9 zouden we bij de eerste acht moeten zitten. Het is lang geleden dat Cercle nog eens 43 punten pakte en de rest is bonus voor ons, maar we zullen er alles aan doen om de laatste matchen ook te winnen. Het is lang geleden dat we nog eens 6/6 pakten tegen Kortrijk. Maar het is leuk om als tweede West-Vlaamse ploeg in de rangschikking te staan", aldus kapitein Van Der Bruggen.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!