koop tickets online

Reacties van Vanderhaeghe, Pavlovic & Deman

Coach Yves Vanderhaeghe was tevreden met het punt tegen RSCA, maar achterna gezien zat er misschien meer in: “We startten goed aan de wedstrijd, we hadden heel wat goede bedoelingen maar na een kwartier nam RSCA de controle over de wedstrijd over. Toch ben ik benieuwd om de beelden van onze eerste grote kans nog eens te bekijken. Kevin Hoggas stond eigenlijk in een niet te missen positie maar trapte ver naast. Ik had het gevoel dat hij aan z’n arm werd getrokken en dat hij daardoor het evenwicht verloor. Jammer.”

Yves Vanderhaeghe: "De basis voor goede prestaties is om zelf niks weg te geven"

Vanderhaeghe zag meerdere goede zaken bij Groen-Zwart: “Ik vind dat m’n groep vandaag collectief goed heeft gepresteerd. We stonden goed in blok en trainden erop om Anderlecht aan de bal zoveel mogelijk onder druk te zetten. Op bepaalde momenten is dat ook goed gelukt en creëerden we kansen. Vandaag houden we niet alleen de nul, we gaven ook op een vrije trap op de lat na weinig tot niks weg. Ook de drive om vooruit te voetballen was aanwezig. Ik heb m’n spelers na de match dan ook gefeliciteerd met de uitstekende prestatie.”

Cerle Brugge KSV

De 0 houden bleek voor Cercle dit seizoen nog geen evidente opdracht. Dat het uitgerekend tegen RSCA lukt om niks te incasseren, is goed voor het vertrouwen. “De nul houden zal voor ons belangrijk zijn in het gevecht voor het behoud. De basis om goede prestaties te leveren en om punten te pakken is om goed te verdedigen en niks weg te geven. Dat hebben we vandaag gedaan, tegen een Anderlecht met heel wat individueel talent, snelheid en combinatief vermogen.”

Strahinja Pavlovic: "Nog 7 finales te gaan waarin we alles gaan geven"

Strahinja Pavlovic hield samen met David Bates en Harison Marcelin de Anderlecht-aanval 90 minuten in de tang. Hij zag Cercle dan ook een oververdiend punt pakken.  

Cerle Brugge KSV

“Voor de wedstrijd hadden we wellicht getekend voor een punt tegen een team met de kwaliteiten van Anderlecht. Na de wedstijd moeten we durven zeggen dat er meer in zat. We konden eindelijk nog eens de nul houden, wat zeker voor ons als verdedigers deugd doet. We hadden enkele goede kansen, ik had er ook eentje, en gaven zelf niks weg, dus dan is het jammer dat niet konden winnen. We hebben geen tijd om teleurgesteld te zijn maar moeten de focus nu verleggen naar de sleutelwedstrijden tegen Moeskroen en Waasland-Beveren die er aankomen. We hebben nog 7 wedstrijden om het behoud te verzekeren. Elke wedstrijd moeten we aanvatten alsof het een finale is.”

“Ik heb ondertussen wel mijn draai gevonden in het team. Ik kende natuurlijk al een aantal jongens van bij Monaco, wat mijn integratie makkelijker maakte. In de eerste helft van het seizoen speelde ik enkel maar een paar wedstrijden voor de nationale ploeg, dus ik had een gebrek aan wedstrijdritme toen ik hier aankwam. Winst en een doelpunt in mijn debuut op Kortrijk gaven me vertrouwen en ik voel me ondertussen ook fysiek helemaal in orde. “

Olivier Deman: "Blij met de kansen die ik krijg"

Na twee sterke prestaties in de beker, mocht Olivier Deman tegen Anderlecht voor het eerst ook in de competitie in de basis starten. “Op training had ik al aangevoeld dat ik wellicht in de basis zou starten. Wie me dit een maand geleden had gezegd, had ik wellicht gek verklaard. De kansen die ik nu krijg zijn een beloning voor mijn harde werk en ik hoop natuurlijk in de ploeg te blijven staan. Maar ook Anthony, Kévin en Thibo hebben al hun kwaliteiten getoond dit seizoen, dus de trainer heeft veel keuzemogelijkheden.

We speelden behoorlijk wat kansen bij elkaar: het afgekeurde doelpunt van Iké, de infiltratie van Pavlovic, het afgeweken schot van Kevin dat net over doel viel, … Ik had ook een assist kunnen hebben bij de kans van Kevin in de openingsminuten. Het doelpunt en de overwinning bleven uit, maar toch blijf ik met een positief gevoel achter. We hebben getoond dat Cercle zeker niet dood is. We hebben alles in eigen handen en iedereen is klaar om zich volledig te geven. Nu komen de twee belangrijkste wedstrijden van het seizoen er aan.”

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Tienkoppig Cercle wint met ruime cijfers van OHL

Toen Hoggas na een half uur de rode kaart onder de neus geduwd kreeg, leek Cercle zichzelf geweldig in de voet te hebben geschoten tijdens de nieuwe levensbelangrijke wedstrijd in de strijd voor het behoud. Toch toonde Cercle ondanks de numerieke minderheid een geweldige veerkracht en troefde het OHL af met ruime 3-0-cijfers. Zo neemt Cercle een geweldige optie op een verlengd verblijf in 1A.

Groen-Zwart toonde haar offensieve ambities van bij de aftrap en dat resulteerde al snel in gevaar. Romo had al na twee minuten geluk dat zijn uittrap tegen Ugbo naast ging en enkele minuten later geraakten Cercle in meerdere fases niet voorbij Romo.  De Vereniging was gretiger maar moest oppassen voor de gevaarlijke omschakelingen van de bezoekers. Henry krulde het leer halfweg de eerste helft uit het niets maar net naast. Op het halfuur probeerde Hoggas zich los te trekken van Assante, maar de VAR had hierbij een slaande beweging gezien. De scheids haalde de rode kaart uit zijn achterzak. Een hard verdict voor de middenvelder, en zo moest Cercle opnieuw een uur met een numerieke minderheid spelen in deze cruciale weken. Groen-Zwart bleef echter aandringen en werd daar kort voor de rust voor beloond. Ugbo nam over van Deman en knalde de 1-0 binnen.

OHL had voor de rust weinig getoond en kwam een stuk beter uit de kleedkamer. Een schot van invaller Schrijvers strandde op de binnenkant van de paal. Toch was het de onvermijdelijke Ugbo die Cercle in een gouden uitgangspositie schoot: een schot van Velkovski bleef haperen en de spits van Cercle reageerde het snelst. 2-0. Leuven voerde de druk op en probeerde Cercle vast te zetten. De organisatie hield echter goed stand en op een zeldzame hoekschop plaatste kapitein Taravel de kers op de taart. De verdediger klom het hoogst en knikte de 3-0 tegen de touwen. Cercle verdedigde haar voorsprong succesvol met hand en tand en toen Henry in de slotfase nog dicht bij de eerredder kwam was er een geweldige redding van doelman Didillon.

Opstelling Cercle Brugge: Didillon, Decostere (88’ Vitinho), Bates, Taravel (92’ Cassaert), Pavlovic, Velkovski, Vanhoutte, Hoggas, Van Der Bruggen (88’ Corryn), Deman (’88 Hotic) en Ugbo (81’ Denkey).

Opstelling Oud-Heverlee Leuven: Romo (46’ Thamsatchanan), Jemelka (67’ Tshimanga), Ngawa, Hubert (79’ Eppiah), De Norre, Vlietinck (67’ Vlietinck), Tamari, Asante (46’ Schrijvers), Sowah, Mercier en Henry.

 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
De selectie voor Cercle-OHL

Coach Yves Vanderhaeghe selecteerde 20 spelers voor de komst van OH Leuven. Leonardo Da Silva Lopes is daar niet bij. De Portugees raakt niet voldoende fit voor de match en moet verstek laten gaan. Wie wel de selectie haalde, vind je hier terug!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CEROHL | Let's do it again.
Lees meer
Cerle Brugge KSV
Voorbeschouwing van coach Vanderhaeghe voor Cercle-OHL

Zaterdagmiddag om 16h15 neemt Cercle het op tegen Oud-Heverlee Leuven op speeldag 33 van de Jupiler Pro League. Coach Vanderhaeghe blikt hieronder vooruit!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle viert vandaag 122e verjaardag!

Feest bij Cercle! Vandaag, op vrijdag 9 april 2021, viert Groen-Zwart namemelijk z'n 122e verjaardag. Al 122 jaar lang is Cercle met het stamnummer 12 één van de trouwste traditieploegen van België. Daarom Leve Cercle natuurlijk, maar voor de verjaardag van Groen-Zwart is Lang Leve Cercle veel toepasselijker! Stuur ons daarom jouw wensen op social media met de hashtag #LangLeveCercle!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!