koop tickets online

Senna Miangue: “6 van onze laatste 7 wedstrijden winnen is toch wel een mooie statistiek”

Senna Miangue had met een verre inworp een aandeel in de openingstreffer van Thibo Somers tijdens Eupen-Cercle, maar de Belg beseft ook dat Cercle niet z’n beste wedstrijd speelde: “Het was geen evidente match voor ons, maar uiteindelijk moeten we ook leren om vieze wedstrijden te winnen. Vandaag was het perfecte voorbeeld: geen mooie wedstrijd, maar het belangrijkste is dat we hebben gewonnen.”

De knappe reeks van Cercle krijgt dus ook in 2022 een vervolg. Met 18/21 is Cercle in de ranking dan ook opgeklommen naar de 10e stek in de ranking: “In 7 wedstrijden 6 wedstrijden winnen is toch wel een mooie statistiek. We beseffen wel dat de prestatie van vandaag niet voldoende zal zijn voor volgende week tegen Zulte Waregem. Onze tweede helft was beter: we speelden meer naar onze filosofie en zetten hoog druk. Eupen kwam er moeilijker uit en uiteindelijk konden we toeslaan op de momenten waarop dat moest.”

Cerle Brugge KSV

Op speeldag 23 neemt Cercle het volgende week op tegen Zulte Waregem. De partij wordt volgende zondag 23 januari om 21:00 afgewerkt in Jan Breydel: “We hebben nu een volledige week om ons voor te bereiden. De groep is erg gemotiveerd. We misten vandaag een aantal spelers door omstandigheden, maar die sluiten hopelijk tegen volgend weekend opnieuw aan. Dan is het opnieuw aan ons.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Reacties van Hotic en Van Der Bruggen na Cercle-Kortrijk

Na de overwinning tegen KV Kortrijk reageerden Hannes Van Der Bruggen, ex-Kortrijk, en doelpuntenmaker Dino Hotic:

“Ik denk dat we de wedstrijd volledig controleerden, op één afstandsschot in de tweede helft na. Vooral onze eerste 30 minuten waren zeer sterk, maar ook op basis van de volledige wedstrijd verdienen we te winnen. Na het eerste halfuur vielen we even stil door de hoge intensiteit die we brachten om de bal hoog op het veld te veroveren. In de tweede helft pikten we dit terug goed op en toonden we ons spel. Niet vergeten dat we van ver komen, in oktober/november stond ik hier met een totaal ander gevoel, dus het is nu al heel mooi voor ons. De wedstrijd tegen Charleroi kondigt zich niet gemakkelijk aan, deze zal zeker belangrijk zijn. Geen enkele ploeg heeft het hier makkelijk gehad omdat we ook veel duels aangaan. Met een 9/9 zouden we bij de eerste acht moeten zitten. Het is lang geleden dat Cercle nog eens 43 punten pakte en de rest is bonus voor ons, maar we zullen er alles aan doen om de laatste matchen ook te winnen. Het is lang geleden dat we nog eens 6/6 pakten tegen Kortrijk. Maar het is leuk om als tweede West-Vlaamse ploeg in de rangschikking te staan", aldus kapitein Van Der Bruggen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Bekijk de persconferentie na Cercle-KV Kortrijk

Na de overwinning tegen KV Kortrijk verzamelden beide coaches in de perszaal voor de gebruikelijke persconferentie. Kijk hier naar wat er werd gezegd:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Leonardo Da Silva Lopes: "Blij om opnieuw aan te knopen met een overwinning"

“Het voelt  goed om opnieuw te kunnen winnen, dit lukte ons niet in de laatste drie matchen. Welke positie ik prefereer op het middenveld? Vandaag speelde ik eerder laag op het middenveld, maar dat maakt mij echt niet uit. Ik speel op alle posities graag. Ik heb een goede connectie met Van der Bruggen. Wij zijn het hart van het team en als wij goed spelen, speet de rest van het team meestal ook goed. Ik had geen problemen met het feit dat ik vorige week op de bank zat, wanneer ik wel op het veld sta probeer ik indruk te maken.

We hadden de wedstrijd eerder moeten beslissen, al hadden we volledige controle over de match. We doen ons best om nog in de running te blijven voor play off 2, dat is ons doel. De volgende wedstrijden (tegen KV Mechelen en Racing Genk tegen wie we dit seizoen al goed speelden) zijn daarin belangrijk. We moeten geloven in onszelf.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Dino Hotic: "Counterpressing uitstekend uitgevoerd"

Dino Hotic reageerde opgetogen na de 2-0 overwinning tegen Beerschot: “Ik voel het vertrouwen van de staf/coach, en dat is als voetballer één van de meest belangrijke dingen. Ik ben blij met een assist maar kon er nog meer gegeven/gehad hebben. We speelden zeer goed en voerden de counterpressing ook uitstekend uit. We konden meer scoren, maar deden wat de coach ons zei en hadden zo volledige controle over de wedstrijd. Ik heb een uitstekende connectie met Matondo, we voelen elkaar zeer natuurlijk aan. Hij weet hoe hij moet lopen. Of we voor Play Off 2 gaan? We moeten het match per match bekijken. We willen zeer graag play off 2 halen, maar bekijken het match per match. Ik haal plezier uit spelen met dit team."

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met … Senna Miangue

SHOT sprak met … Senna Miangue

‘De ploeg werkt hard voor elkaar.’ 

Na de zure nederlaag tegen KV Oostende (0-1) ging ik in gesprek met Senna Miangue.  Onze Antwerpse verdediger met Belgisch-Congolese roots is bezig aan zijn eerste seizoen in groen-zwarte loondienst.  Momenteel wordt hij gehuurd van het Italiaanse Cagliari.  Cercle heeft ook een optie onderhandeld om hem op het einde van het seizoen definitief over te nemen.  Een optie waar Senna wel oren naar heeft.  Het werd een aangenaam gesprek met een speler die tegen de vorm van zijn leven aanleunt.  En dat is geen toeval.

Senna, kun je je sportieve voorgeschiedenis eens schetsen voor onze lezers? 
De meeste profvoetballers beginnen tegen een bal te trappen op de leeftijd van vijf jaar.  Bij mij liep dat toch even anders.  Ik begon in het basketbal.  Rond mijn elfde rolde ik dan eigenlijk in het voetbal via familie en vrienden.  Ik sloot me aan bij Hoboken.  Daar werd ik al snel gescout door Beerschot.  Mijn ouders wonen trouwens nog altijd op het Kiel.  Als jeugdspeler begon ik bij de provinciale reeksen.  Na een tijd was het niet meer voldoende en ging ik naar Antwerp.  Ook al bij de provinciale reeksen.  Daar speelde ik nog als spits, maar de trainers besloten me achterin te zetten.  En dat loonde.  

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!