koop tickets online

Senna Miangue naar Cercle Brugge

Cercle Brugge en de Italiaanse eersteklasser Cagliari Calcio vonden een akkoord met betrekking tot de overgang van de Belgisch-Congolese verdediger Senna Miangue (24). De voormalige jeugdinternational (1,97m) wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd. Groen-Zwart onderhandelde ook een optie in de deal om de speler nadien definitief vast te leggen.

Senna Miangue is de zoon van een Belgische moeder en een Congolese vader. Miangue, van oorsprong een basketbalspeler, koos pas op z’n 9e voor het voetbal bij het plaatselijke RVC Hoboken. In 2007 ging de talentvolle speler naar Beerschot, maar daar vertrok hij een jaar later naar Antwerp. Bij The Great Old werd Miangue van spits naar linksachter omgeschoold. In 2011 keerde Miangue terug naar Beerschot, waar hij jeugdinternational werd en in 2015 de toptransfer volgde naar het Italiaanse Internazionale. Bij Inter schopte Miangue het tot de eerste ploeg en maakte hij er in 2016 z’n debuut in de thuiswedstrijd tegen Palermo.

Cerle Brugge KSV
Cerle Brugge KSV

In 2017 trok Senna Miangue naar Cagliari Calcio. Na eerst een uitleenbeurt ondertekende hij aansluitend een contract tot juni 2022 bij de Italiaanse eersteklasser. De afgelopen seizoenen werd de atletisch sterke Miangue in België uitgeleend aan Standard en Eupen. De linksvoetige Miangue kan zowel als centrale verdediger als op de linksachterpositie worden uitgespeeld. Cercle huurt Miangue nu voor één seizoen, met de optie om de Belg nadien definitief van Cagliari over te nemen.

Technisch directeur Carlos Aviña: “Senna is een linksvoetige centrale verdediger met uitstekende kwaliteiten: snelheid, positiespel, techniek en bovendien een gezonde dosis agressiviteit. Dankzij z’n ervaring in binnen- en buitenland beschikt Senna over heel wat leiderschapskwaliteiten. Ook al is hij van nature een linksachter, hij werd de voorbije periode omgeschoold tot een centrale verdediger en dat is ook de positie waar Cercle hem zal uitspelen. Hij kan zowel in een driemansdefensie als in een viermansdefensie uit de voeten. Welkom!”

Senna Miangue is na Jesper Daland de tweede zomerversterking voor Cercle Brugge. Welkom Senna!

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Alimami Gory naar Paris FC

Cercle Brugge en het Franse Paris FC zijn tot een akkoord gekomen met betrekking tot de tijdelijke overgang van de 25-jarige Alimami Gory. De Franse aanvaller wordt tot het einde van dit seizoen verhuurd.
 

Alimami Gory kwam in de zomer van 2019 bij Cercle aan. In z’n debuutseizoen kwam de vleugelspits 21 keer in actie voor Groen-Zwart. Afgelopen seizoen volgde een uitleenbeurt aan ES Troyes, dat promoveerde naar de Ligue 1. Bij Paris FC, in de Ligue 2, staat Gory nu voor eenzelfde uitdaging.
 
Veel succes Alimami!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Artuur Zutterman naar KFC Mandel United

Artuur Zutterman, 20 jaar, verlaat Cercle Brugge en trekt definitief naar KFC Mandel United uit de eerste nationale reeks. 

Cercle Brugge wil Zutterman veel succes toewensen bij deze nieuwe uitdaging!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Alex Millàn naar Cercle Brugge

Aanvaller Alex Millàn komt dit seizoen voor Cercle Brugge uit. Groen-Zwart vond daarvoor een akkoord met Europa League-winnaar Villarreal. Millàn, een Spanjaard van 21, wordt voor één seizoen gehuurd, mét aankoopoptie.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Welshe international Rabbi Matondo naar Cercle Brugge!

De 20-jarige Welshe international Rabbi Matondo komt dit seizoen op uitleenbasis uit voor Cercle. Groen-Zwart vond daarvoor een akkoord met het Duitse Schalke 04 om de winger voor één seizoen te huren, mét aankoopoptie.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Kevin Hoggas naar Waasland-Beveren

Cercle Brugge en Waasland-Beveren bereikten een akkoord met betrekking tot de definitieve overgang van middenvelder Kevin Hoggas.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!