koop tickets online

SHOT sprak met … Boris Popovic

SHOT sprak met… Boris Popovic

 ‘Scoor zelden en dat zag je aan mijn viering’

Samen met Edgaras Utkus landde ook Boris Popovic in het tussenseizoen bij Cercle Brugge.  De centrale verdediger heeft Servische roots, maar groeide op in Frankrijk.  Het werd een boeiend en leuk gesprek met onze jonge beloftevolle verdediger.  De 21-jarige jongeman legt ondermeer uit waarom hij voor de Servische nationale ploeg koos en waarom hij soms eens in de clinch ligt met zijn vader. 

Boris, je bent sinds dit jaar een nieuw gezicht voor onze supporters.  Kun je even je sportieve carrière schetsen? 
Mijn ouders zijn Servisch en verhuisden naar Frankrijk rond mijn geboorte.  Ik zag het levenslicht in Tours en groeide er ook op.  Net als de meeste jongetjes van mijn leeftijd begon ik met voetballen.  Ik deed het graag en bovendien bleek ik ook wel over het nodige talent te beschikken.  Ik doorliep de jeugdreeksen van FC Tours.  Toen ik er voetbalde kwam de ploeg vooral uit in de Ligue 2, dat is eigenlijk vergelijkbaar met de tweede klasse. 

Cerle Brugge KSV

In 2017 kwam Monaco dan op de proppen. 
Inderdaad.  Monaco scoutte toen volop en kwam mij zo op het spoor.  Ik zette de stap om naar Monaco te gaan.  Ik was nog jong, maar het was voor mij een mooie mogelijkheid.  Alles was er toch een paar niveaus hoger.  Geen kwaad woord over Tours.  Daar werd ik trouwens al Frans jeugdinternational.  Maar ik merkte snel dat alles veel professioneler was in Monaco.  Het niveau was gewoon ook hoger.  Ik doorliep er verder de jeugdreeksen. 

Je speelde ook Europees?
Klopt.  Ik speelde twee seizoenen mee in de Uefa Youth League.  Dat was een onvergetelijke ervaring om tegen andere topploegen te spelen en vooral om je te meten met de beste leeftijdsgenoten in Europa.  Toch voelde ik dat er geen progressie meer te maken was in Monaco.  Het was moeilijk om de stap naar het eerste elftal te zetten.  Ik bleef wat ter plaatse trappelen.  Net op dat moment kwamen eind vorig seizoen de mensen van Cercle naar Monaco.  We kregen er enkele trainingssessies van de technische staf.  Toen de vraag werd gesteld of we een avontuur in Brugge zagen zitten, twijfelde ik niet.  Ik mocht hier de voorbereiding meemaken en die verliep erg goed.  Ik voelde het vertrouwen en voelde me ook onmiddellijk goed hier in Brugge. 

Je kreeg een vast contract en mocht al meteen invallen in en tegen Beerschot. 
Het was toch wel een opluchting toen bleek dat ook de technische staf op dezelfde golflengte zat.  Ik twijfelde dan ook niet om dat contract te onderschrijven.  En ja, het klopt, in de eerste match mocht ik al meteen aan de bak.  Door de blessure van Senna Miangue mocht ik op het veld van Beerschot debuteren.  Ik was klaar om er te staan.  Dat werd van mij verwacht.  De komende matchen mocht ik dan ook blijven staan en we deden het niet onaardig.  Ik slaagde er ook in om te scoren tegen Seraing.  Aan mijn viering zag je dat ik dat niet vaak doe.  Op dat vlak heb ik dus nog wat werk.  Momenteel sta ik niet in de ploeg.  Maar ik werk hard op training om mijn plaats opnieuw in te nemen.  Ik wil het de technische staf zo moeilijk mogelijk maken.

Cerle Brugge KSV

Na zeven wedstrijden (interview voor de match tegen Eupen) totaliseert Cercle 8 punten.  Tevreden?
Toch wat gemengde gevoelens.  In de wedstrijden tegen Seraing en Sint-Truiden waren we niet op niveau.  Daar moesten we meer punten gehaald hebben.  We hebben echt een goede ploeg.  Alleen is het jammer dat een aantal spelers pas laat zijn aangesloten.  Dit kost wat tijd om tot goeie automatismen te komen.  Maar ik heb er vertrouwen in dat dit zeker goed komt.  De doelstelling is een rustig seizoen draaien. 

Je bent ook international voor Servië, hoewel je eigenlijk opgegroeid bent in Frankrijk.  Hoe komt dat?
Mijn eerste selectie kreeg ik inderdaad voor de Franse jeugdploegen.  Ik heb daar toen effectief ook wedstrijden gespeeld.  Maar ik ben trots op mijn roots en toen ook Servië mij selecteerde, besloot ik toch voor de Servische nationale ploeg te kiezen.   Ik doorliep er alle jeugdreeksen en kom nu nog uit voor de beloften.  Mijn ambitie is om het ook daar zo goed mogelijk te doen. 

Strahinja Pavlovic was hier vorig seizoen.  Heb je veel contact met hem?
Absoluut.  Strahinja is een vriend.  Vorig seizoen speelde hij hier inderdaad en deed hij het ook erg goed.  Dit seizoen wil hij basisspeler worden bij Monaco, maar hij heeft wat last van blessures.  Hij vertelde erg veel positieve zaken over Cercle.  Jonge spelers krijgen hier kansen en leren hier heel wat bij.  Hij bevestigde me in mijn keuze om naar hier te komen. 

Cerle Brugge KSV

Slotvraagje.  Voor welk team supporter je in je thuisland?
Dat is nog een leuke anekdote.  In Servië heb je twee grote ploegen.  Met name Partizan Belgrado en Rode Ster Belgrado.  De wedstrijden tussen hen zijn vrij intens.  De beleving is immens.  De Brugse derby is ook leuk, maar in Belgrado is voetbal nog iets meer religie.  Mijn vader heeft nog gespeeld voor Partizan, terwijl ik voluit supporter voor Rode Ster.  Dat brengt soms was discussie in de familie, maar dat is leuk. 

Hopelijk kan deze sympathieke Serviër het nog verder goed doen bij Cercle!

(Stijn Sinnaeve)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Kevin Denkey ontbreekt ziek voor Cercle-KV Mechelen

Aanvaller Kevin Denkey zal zaterdagavond niet in actie komen in de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen. De Togolese spits werd vrijdagavond, na klachten, gediagnosticeerd met malaria en verblijft op dit moment enkele dagen uit voorzorg in het ziekenhuis. De voltallige Cerclefamilie wil Denkey veel beterschap toewensen!

 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle Brugge-KV Mechelen: mét Covid Safe Ticket en mét mondmasker

Zaterdag om 18h30 neemt Cercle Brugge het op tegen KV Mechelen. Voor alle abonnees en supporters die de wedstrijd willen bijwonen blijft het Covid Safe Ticket verplicht, ook mondmaskers moeten verplicht worden gedragen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
De selectie voor Cercle-KV Mechelen

Coach Yves Vanderhaeghe maakte na de training z'n selectie bekend voor de match tegen KV Mechelen, zaterdag om 18h30 in Jan Breydel. Miangue en Corryn ontbreken geblesseerd. Check hier alle namen!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Voorbeschouwing op Cercle-KV Mechelen met coach Yves Vanderhaeghe

Zaterdagavond ontvangt Cercle om 18h30 KV Mechelen. Coach Yves Vanderhaeghe blikt hieronder vooruit!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
NIEUW! Boek nu een SKYBOX voor 7 thuiswedstrijden!

Personaliseer vanaf nu jouw eigen skybox in Jan Breydel en ontvang tijdens 7 geselecteerde thuiswedstrijden jouw klanten in een unieke sfeer in onze verwarmde business seats!

Jouw plaatsen, jouw stek. 

7 absolute topwedstrijden, met onder meer de Brugse derby tegen Club, de drie West-Vlaamse streekderby’s tegen KV Oostende, Zulte Waregem en KV Kortrijk, de toppers tegen RC Genk en AA Gent en tussenin het altijd leuke duel tegen Beerschot, stellen we jullie graag ons nieuwe concept SKYBOX voor.

Geniet mee in een ongedwongen sfeer van voetbal in een eigentijds jasje:

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!