koop tickets online

SHOT sprak met … David Carpels


Technisch Verantwoordelijke Jeugd Opleiding


Nu op alle niveaus de ballen stilliggen, lijkt het me opportuun om even aandacht te besteden aan een item waar Cercle en de supporters al jarenlang prat op gaan, nl. de jeugdwerking.  Zeker nu de laatste weken drie jeugdspelers het vertrouwen wonnen van Bernd Storck. Ik legde mijn oor te luisteren bij de Technisch Verantwoordelijke Jeugd – Opleiding, kortweg TVJO.  Lees even mee en constateer dat die gasten niet zo maar tegen een balletje trappen.  Dat er een enorme organisatie achter schuilt met de inzet van tal van bezoldigde of onbezoldigde mensen.
 

Dag David.  Ik interviewde je enkele jaren geleden reeds, maar fris het geheugen van onze lezers even op met een kort relaas van je eigen sportieve leven.


Als voetballertje startte ik bij Dosko St.-Kruis.  Dat was als “miniem” (10-jarige).  Jongere categorieën bestonden toen niet.  Ik voetbalde tot ik zo’n 22 jaar was.  Ik koos in die tijd voor een carrière bij de Marine.  Wegens beroepsomstandigheden kon ik toen even niet voetballen, maar hervatte toen ik in de basis op St.-Kruis terechtkwam.  Ik speelde dan opnieuw bij Dosko, maar onderging uiteindelijk een zware knie-operatie die verder voetballen belette.  Rond mijn 33e startte ik als jeugdtrainer bij SV Oostkamp.  Ik verbleef er vier seizoenen en behaalde ondertussen mijn trainersdiploma.  Daarna werd ik trainer van het 1e elftal van Oedelem in Provinciale.  Door toenmalig beheerder Franky Carlier, belandde ik op Cercle.  Ik startte hier in 1999 en trainde de U17 of U19.  Twee jaar geleden werd ik TVJO.
 

Cerle Brugge KSV

Wat omvat de taak van een TVJO?

(diepe zucht) Niet gemakkelijk om te omschrijven.  Het is zo allesomvattend.  Aantrekken van trainers, opstellen van een opleidingsvisie, Cercle vertegenwoordigen op de maandelijkse TVJO-vergadering in Brussel, verantwoordelijk voor het trainerskorps, dagdagelijks ben ik op Cercle om o.a. heel wat emails te beantwoorden, mensen aansturen, opvolgen dat onze opleidingsvisie gehanteerd wordt.  Een opleidingsvisie die jaarlijks bijgestuurd wordt en vooral ook administratief veel werk inhoudt.  We zitten ook maandelijks samen met het jeugdmanagement.  Ook opvolgen van de organisatie van het 1 mei tornooi bv. .  Ik werk verder samen met de jeugdsecretaris, met mijn assistent-TVJO Marc Van Opstaele, verantwoordelijke voor de vrijwilligers Matthias Bil, enz…  Ik sta ook nog graag op het veld om bv. trainers bij te staan.  Werken aan het “jeugdlicentie dossier” is ook een belangrijke factor.  Wat je allemaal doet in deze functie is moeilijk te omschrijven.

Laat ons even dieper ingaan op je taak i.v.m. de jeugdlicentie.

Sinds een drietal jaar moet je als jeugdacademie voldoende scoren op een aantal aspecten.  Het is niet meer zo dat je met de jeugd aantreedt in de reeks van de A-ploeg.  Bij de 1A en 1B ploegen treedt je aan in “Elite jeugd 1” of “Elite jeugd 2”.  Het is de “jeugdlicentie” die bepaalt in welke reeks je zult aantreden.  Daarvoor moet je punten verdienen volgens een vastgelegd systeem.  Vorig seizoen zaten we bij de “Elite 1”, dit seizoen bij “Elite 2”.  Het is elk jaar een soort van onderlinge wedstrijd tussen de Elite clubs om bij “Elite 1” te geraken.  Het voordeel om bij “Elite 1” te spelen is dat je tegen de topteams kunt uitkomen.  Door omstandigheden zitten we dit seizoen een trapje lager, maar het is één van mijn belangrijkste taken, samen met jeugd- en vzw voorzitter Piet D’Hooghe die dit sterk steunt, om ons terug op dat hoogste niveau te brengen.  Daarom moeten we blijven professionaliseren. We beschikken actueel over een voltijdse TVJO, een voltijdse jeugdsecretaris en een halftijdse assistent TVJO.  Ook beschikken we over een halftijdse kiné die dagelijks tegenwoordig is.  Een halftijdse kiné is ook twee extra punten voor de licentie.  Die kiné verhoogt de loonmassa, maar ook dit wordt in rekening gebracht voor meer punten.
Als je dat bekijkt t.o.v. pakweg drie jaar terug, hebben we enorme stappen gezet. Dit wat de omkadering betreft.  

Betreffende de accommodatie: we hebben zes velden waarover we kunnen beschikken.  We hebben een kinézaal en een jeugdsecretariaat.  De kleedkamers zijn gerenoveerd, maar daar is in de toekomst nog wat werk aan.

De derde pijler is de doorstroming van de eigen jeugd naar de A-kern.  Ook hiervoor, net zoals bij het bovenstaande, krijg je punten.  Dit jaar is een “boerenjaar”.  We hebben drie spelers een contract gegeven.  Dit levert ook extra punten op en kan ons helpen om komend seizoen “Elite 1” terug te behalen.  

Het systeem is in het leven geroepen om de jeugdopleiding in het Belgisch voetbal naar een hoger niveau te tillen.  Nu is elke ploeg verplicht om te investeren in eigen jeugd.

Scouting

Scouting is van groot belang.  Daar moeten we ook in investeren, hoewel je daar voor de licentie geen punten voor krijgt.  Maar… met een goede scouting kun je eventueel betere spelers aantrekken.  Hoe beter de spelers zijn, hoe meer kans er is dat die spelers ook doorstromen, bijgevolg hoe hoger je jeugdwerking aangeschreven zal worden én bijgevolg in “Elite 1” zal spelen.  Het een haakt in het ander. Soms hebben wij spelers die bv. overgaan naar de buren met als motivering: “we spelen daar in een betere ploeg”.  Ik ga akkoord dat we mogelijks sportief onderliggen.  Daartegenover kweken wij “karakterspelers”.  Bekijk het vandaag: Thibo Somers, Calvin Dekuyper, Arne Cassaert.  Met pakweg Thibo kun je naar de oorlog.  Die gasten geven alles.  Dat is het DNA van Cercle dat we moeten proberen te vertalen naar het eerste elftal.  Het is uiteindelijk de trainer die beslist.  We zijn mijnheer Storck heel dankbaar dat hij naar een Beloftenwedstrijd kwam kijken, zijn conclusie trok, en direct spelers in de volgende selectie dropte.  Een speler die bij ons opgeleid is heeft de attitude van “we gaan er voor”.  Je ziet dat op het veld.  Het zijn teamspelers.  Je moet ze natuurlijk technisch, mentaal, tactisch opleiden.  Het is sinds zijn aantreden duidelijk dat de coach “teamplayer” hoog in het vaandel draagt.

Mijn doelstelling is ook de betere voetballertjes uit de regio Brugge bij Cercle te brengen en ze zo lang mogelijk bij ons te houden zonder dat ze weggeplukt worden.  Daarom is het ook belangrijk om in Elite 1 aan te treden.  Wat willen die jonge gasten?  Spelen tegen Anderlecht, Genk, Club, enz…  Dat spreekt hen aan.
Bij tien-, elf-, twaalfjarigen stonden recent nog vijf scouts langs de lijn.  Na de wedstrijd gingen  ze de kantine binnen en vroegen wie de ouders van spelertje x, y of z waren…  

Professionaliseren, we noteerden het reeds enkele malen, maar het klinkt als een koud woord?

We moeten professionaliseren om de normen te halen en de kwaliteit te verbeteren, maar… ons DNA is de familiale sfeer.  De Cercle-sfeer.  Er zijn heel wat jeugdacademies die zich boven het geheel plaatsen.  Wij spreken met spelers en ouders net zoals jij en ik hier nu zitten te praten.  Je moet voor een professionele begeleiding zorgen, maar in een sfeer van vertrouwen en gemoedelijkheid.  Actueel zitten andere ploegen reeds aan de mouw te trekken van enkele van onze jeugdspelers.  Wij moeten dan ons uiterste best doen om die ouders te overtuigen dat hun talentvolle zoon bij ons blijft.  Als er, zoals recent, ouders zijn die zeggen “waarom zouden we vertrekken, het is hier goed in opleiding en sfeer”, dan is dit een mooi compliment en een bevestiging van onze doelstelling.
 

Cerle Brugge KSV

Een vereniging staat door zijn vrijwilligers.

Vrijwilligers zijn zeer belangrijk.  Om het in beeldspraak uit te drukken: trainers vormen het geraamte, de vrijwilligers zijn de spieren die alles in beweging zetten.
Daar hechten we veel belang aan.  Onlangs kwamen we samen en keken in “de Groene Bron” naar de uitwedstrijd op Charleroi.    We doen inspanningen om het familiale en de sfeer er rond te optimaliseren. Als je ziet hoeveel uur bepaalde vrijwilligers in Cercle stoppen, dan is dit ongelofelijk. 
 

Er zijn ook heel wat centen nodig?

Langs deze weg wil ik ook tal van supportersverenigingen bedanken, omdat zij toch veel doen om de jeugd zo goed mogelijk financieel of materieel te ondersteunen tot zelfs helpende handen bij verbouwingen of herstellingen toe.
Naar accommodatie toe hebben we eigenlijk nog nood aan extra ruimte.  Een polyvalente ruimte.  Neem bv. het verdelen van kledij.  Aanvang dit seizoen gingen we van start met een nieuwe kledijsponsor (Kappa).  Het is een ongelofelijk logistiek werk om de ruim tweehonderd jeugdspelers, dertig trainers, vijfentwintig vrijwilligers en ook nog de voetbalschool van het juiste materiaal en op de juiste maat te voorzien.  Opslag, bedrukking, verdeling, enz…
Zo’n polyvalente ruimte is de volgende grote stap om nog beter te kunnen werken.

Hoe bekijk je het sportieve verloop van de jeugdploegen sinds aanvang dit seizoen?

Er wordt nog te veel gekeken naar het klassement.  De opleidingsvisie ligt vast.  Noem het een soort grondwet.  Vroeger, toen bv. Chris Verbeke jeugdvoorzitter was met Johan Mestdagh als secretaris, was er bij de Cercle-jeugd “de bijbel”.  Dat was eigenlijk een document met algemene taakomschrijvingen voor alles wat de jeugdwerking betrof.  Als militair was ik secretaris op de staf van de Marine.  Bij de transformatie van o.a. de administratie bij het leger leerde ik veel.  Daar ben ik het leger dankbaar voor.  Ik probeer nu immers zaken te vertalen naar mijn taak bij Cercle.  In de praktijk is dit de vroegere “bijbel” maar veel dieper uitgewerkt.  Specifieke taken voor vrijwilligers, trainers, kortom al wie in het raderwerk zit van de jeugdwerking.  

Een aspect daarvan is dat we pas resultaten bekijken vanaf U16 en U18 jaar.  Bij al wat er onder ligt is het resultaat niet van zo’n belang.  Je moet ze leren voetballen!  Het klinkt als een boutade dat winnen niet belangrijk is.  Je speelt natuurlijk om te winnen, maar het is voornamelijk de manier waarop wat telt.  De opleiding moet steeds primeren.  Je kunt je keepertje vragen om de bal ver vooruit te trappen naar een grote spits en die zal er wel zijn plan mee trekken.  Dat is echter niet de bedoeling. 
Als we dan toch over cijfers praten, dan zijn resultaat gericht de U16 het best.  Ze wisselen de koppositie af.   Zowel bij de U16 als de U18 zitten enkele talentvolle spelers.
Wij hechten ook veel belang aan de “laat matuur” spelers.  Spelers die qua lengte en body lichter uitvallen dan hun medemaats (ik verwijs hierbij graag naar Dries Mertens).  Vaak ook technisch goede spelers.  Daar kijken we vooral naar de 14/15-jarigen.  Bij wijze van spreken kan er een halve meter verschil in lengte zijn tussen de grootste en de kleinste van de ploeg.  Wij hebben aandacht voor die spelers.

We hadden het over scouting en inkomende jeugdspelers, maar elk jaar dienen er ook af te vallen…

Er is een grondige evaluatie volgens categorie.  We hebben de onderbouw, de middenbouw 13 & 14) en de bovenbouw (15,16 & 18).  We baseren ons op technische testen, fysieke testen en de wedstrijden als meetinstrument om spelers te beoordelen. Wedstrijden worden geanalyseerd aan de hand van videobeelden.  Ook trainingen worden daarop afgesteld.  Zo zien we, met inachtname van de positie van elke speler, balverlies, balrecuperatie, gewonnen/verloren duels, scoringsmogelijkheden, looplijnen, enz…  Dit speelt allemaal een rol in de beoordeling.  Ook de inzet en mentaliteit telt mee. Dylan is als jeugdsecretaris ook verantwoordelijk voor de planning van de video-analyse.  Daarvoor hebben we visietrainers en ontwikkelingstrainers.  Die zit dan direct na de wedstrijd samen met de trainer van de jeugdploeg om op bepaalde zaken te wijzen.  Daarbij wordt gebruik gemaakt van “Hudl”, dit is een video online tool.  Een systeem dat via bondscoach Martinez verplicht is voor alle wedstrijden van de U18, waarbij de beelden verplicht online geplaatst worden.  Wij benutten dat voor onszelf ook in de jongere reeksen. Kortweg komt het er op neer dat we rekening houden met meer dan honderd parameters om een speler te beoordelen.

Tot slot, het moet plezier doen bij de jeugdwerking hoe dit seizoen spelers bij de A-kern geraakten?

Het zijn hoogdagen in dat verband.  We zijn de trainer dankbaar.  Dit geeft een boost voor iedereen die ooit met die spelers gewerkt heeft, zowel trainers als vrijwilligers.  Het geeft een zeer grote voldoening.

David gaf me bij ieder aspect die in dit artikel voorkomt tal van concrete voorbeelden.  Die allemaal weergeven zou tot een half boek leiden.  Bovenstaande tekst geeft alvast een idee van een deeltje van het raderwerk dat de jeugdwerking in beweging brengt, draaiende houdt en uiteindelijk versnelt.  Dat we het eindresultaat op het hoofdterrein kunnen bekijken is schitterend.

(Georges Debacker)
 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met … Charlotte Hoeman

In de catacomben van Jan Breydel vinden we slechts één vrouw terug. Het betreft diëtiste Charlotte Hoeman. Een diëtiste in de medische staf? Jawel. Voeding is een zeer voornaam aspect in het leven van een sportman/vrouw. Vandaar dat Charlotte bepaalt wat de spelers eten en ze maakt o.a. ook de sportdrankjes voor hen klaar.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Vele onzekerheden, één zekerheid


Een bericht van voorzitter Vincent Goemaere en CEO Oleg Petrov:
 

Beste fans en sympathisanten van Groen-Zwart,

2020 is een jaar dat we niet gauw zullen vergeten. Niet op sportief vlak, met de fantastische eindsprint naar de redding (het beloofde feestje hebben jullie nog tegoed), niet op extrasportief vlak, met de wereldwijde gevolgen van de uitbraak van het coronavirus.

Die uitbraak zorgt ook op sportief vlak voor vele onzekerheden. We weten niet wanneer we weer zullen mogen voetballen, we weten niet onder welke omstandigheden dat zal zijn, we weten niet welke de financiële gevolgen voor de hele voetbalwereld zullen zijn.

Dat betekent ook dat we nu nog geen antwoord kunnen geven op jullie vragen over de contractbesprekingen met onze coach Bernd Storck, onze technische staff en de spelerskern. Maar zodra we daarover nieuws hebben, zijn jullie de eersten om dat te vernemen. 

Er is alvast wel één zekerheid: we blijven samen hard werken aan de toekomst van onze vereniging. Meer dan ooit geldt de slogan ‘Never give up’. Leve Cercle!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met … Dany Verlinden

Twee jaar geleden “spoelde” Dany Verlinden aan langs de groene kant van Jan Breydel.  Enigszins een verrassing want de Europese recordhouder (zie verder) bracht het grootste deel van zijn carrière langs de noordelijke kant van het stadion door.  Her en der was er wat gemor in de groene gelederen, maar het stormpje ging al snel liggen en ondertussen voelt Dany zich hier goed thuis.
Tijd voor een gesprekje dus.

Dany, je kende slechts drie ploegen (jeugdwerking inclusief) in je actieve carrière, als profvoetballer zelfs slechts twee.  Je bent behoorlijk honkvast?

Ik startte met voetballen bij de jeugd van Ourodenburg en vervolgens vanaf mijn twaalf jaar bij Lierse waar ik alle jeugdrangen doorliep en in de A-kern terechtkwam.  Ik bleef bij Lierse tot mijn 25e, waarna ik in 1988 vertrok naar Club.  Daar speelde ik tot 2004.  Van 2004 tot 2011 bleef ik er als keeperstrainer.
Honkvast?  Nu, dat was wel zo in die tijd.  Je was als speler eigendom van de ploeg en de spelers bleven ook langer bij die ploeg.  Er gebeurden wel transfers, maar toch heel wat minder als nu.  Nu ben je vrij als je einde contract bent en ga je waar je wilt.  Dat was vroeger bij ons niet het geval.

Je palmares is niet min.  Vijf maal kampioen, vijf maal Bekerwinnaar, tien maal Supercupwinnaar en tweemaal “keeper van het jaar”.  Maar ondanks dat palmares heb je maar één “cap” als Rode Duivel?

Op dat ogenblik was er een generatie van heel goede jonge, en iets minder jonge, keepers.  Vande Walle, Preud’homme, De Wilde, Bodart, noem maar op.  Als je in die generatie valt is het vaak moeilijk.  De bondscoach moet keuzes maken.  Je hebt er immers maar één in doel en één op de bank nodig.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Dylan De Belder roept op: “Blijf met ons in contact dankzij de #CercleChallenge!”

Ook in coronatijden willen onze spelers met jullie in contact blijven. Een aangezien dat niet in het stadion kan, heeft Dylan De Belder een creatieve oplossing bedacht: de Cercle Challenge!

Het opzet? Laat ons via social media weten welke uitdaging jij door een Cerclespeler wil gerealiseerd zien. Van tien keer pompen tot het meezingen van jouw lievelingslied: onze spelers doen het allemaal! Gebruik op Facebook, Twitter of Instagram de hashtag #CercleChallenge (of stuur het ons via privébericht door), laat tegelijk weten voor welke speler de challenge is bedoeld en onze spelers gaan aan de slag! 

Nog een tip: misschien zijn onze spelers nóg gemotiveerder als jij het eerst even voordoet in een filmpje...
 

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!