koop tickets online

SHOT sprak met ... Hannes Van der Bruggen


Ervaren Belg

Gisteren tekende Hannes Van der Bruggen een contract voor 3,5 jaar bij Cercle Brugge. Een opsteker van formaat voor onze supporters die de voorbije weken weinig plezier beleefden aan de resultaten van Groen-Zwart. Tegelijk puik werk van het bestuur dat het Hannes, die op het einde van het seizoen gratis weg kon bij KVK en in juni ongetwijfeld meerdere opties zou hebben, over de streep kon trekken. We spraken met Hannes en legden ook ons oor te luister bij Bob Peeters, Lukas Van Eenoo en Sven Jaecques.

Hannes, welkom bij de Vereniging! Stel je eerst eens kort voor. 

(Van der Bruggen) Ik heb mijn eerste voetbalstapjes gezet bij KFC Olympic Burst, vertrok daarna naar Dender en maakte mijn jeugdopleiding af bij KAA Gent. Bij de beloften, gecoacht door Bob Peeters, speelde ik o.a. met Stephen Buyl, Gregory Mertens en Igor Vetokele. Op 17 mei 2011 maakte ik mijn profdebuut tegen Club Brugge, en ondertussen heb ik 250 wedstrijden in de Pro League op mijn teller. Ik speelde ook 7  matchen in de Europa League en zat drie keer op de bank in de Champions Leauge. Privé ben ik al 9 jaar samen met Silke en we wonen in Herzeele.

Cerle Brugge KSV

Het was voor de supporters de afgelopen dagen nagelbijten of je komst in januari reeds mogelijk was. Vandaag bleek alles in kannen en kruiken te zijn. Derde keer, goede keer!

(Van der Bruggen) Inderdaad, ik had al eerder bij Cercle kunnen spelen. Toen ik 15 was probeerde Diederiek Vermeersch, in die tijd hoofdscout van de jeugd, me weg te halen bij Gent. Ik heb dat toen even overwogen, maar ik woonde in Erpe-Mere en de verplaatsingen tussen de school en Brugge zouden teveel tijd in beslag nemen. Ik studeerde Latijn-Moderne Talen en mijn ouders hamerden op het belang van studies. Op 31 augustus 2014 was ik wél heel dicht bij een transfer naar Cercle Brugge, dat moet je maar eens vragen aan Sven Jaecques (in die tijd Technisch Adviseur Cercle Brugge, nu General Manager Royal Antwerp F.C., n.v.d.r.). 

Sven, dat verhaal is wellicht niet bekend bij het grote publiek.

(Jaecques) Het is juist wat Hannes zegt. Het seizoen voordien speelde Hannes niet zoveel bij Gent, en hij wilde verhuurd worden. De sportieve staf en ik wilden er hem heel graag bij en Hannes wou absoluut komen. Michel Louwagie stelde de deadline op 17.00u, maar sommigen in ons bestuur twijfelden en de vergadering liep uit tot 18.00u. We kregen uiteindelijk groen licht voor de transfer van Hannes, maar toen zei Louwagie dat we te laat waren. Hannes was zo teleurgesteld dat hij direct naar de wedstrijd van de beloften van Gent reed omdat hij wist dat Hein Vanhaezebrouck en Gunther Schepens daar aanwezig zouden zijn. Hij heeft hen in een ultiem pleidooi proberen overtuigen, maar Hein stelde zijn veto.

Cerle Brugge KSV

Een uur maakt soms een wereld van verschil, zowel voor jou als voor Cercle…

(Van der Bruggen) Inderdaad. We gaan het nooit weten, maar Lorenzo Staelens zei me nadien dat Cercle Brugge nooit zou gedegradeerd zijn met mijn komst. Ik was die avond zeer ontgoocheld, maar dat seizoen brak ik echt door en werd ik kampioen met KAA Gent. Zo raar kan het in het voetbal lopen.

Sportief heeft Cercle Brugge het niet gemakkelijk. Je had het behoud kunnen afwachten en op je gemak het seizoen volmaken bij Kortrijk. Waarom koos je echter nu al voor de Vereniging?

(Van der Bruggen) Tot voor enkele weken dacht ik echt het jaar uit te doen in Kortrijk. Toen Cercle me contacteerde, had ik echter direct het gevoel dat men mij heel graag wilde en dat ik zeer welkom was. Onze gesprekken charmeerden me. Op sportief vlak neem ik misschien een klein risico, want het is niet dat ik bij een eventuele degradatie plots een vrije speler ben, maar dit schrikt me helemaal niet af, integendeel, ik heb er ontzettend veel zin in. Ik heb de matchen tegen Beerschot en Standard heel aandachtig bekeken en ik vind niet dat Cercle slecht gespeeld heeft, integendeel, we hadden recht op meer punten. Ik geloof dus rotsvast in de redding. Ondertussen heb ik mijn eerste training afgewerkt; over de groep kan ik nog niet veel zeggen, maar mijn eerste indruk over de faciliteiten en accommodatie is zeer positief. 

Kende je deze morgen iemand in de spelersgroep?

(Van der Bruggen) Ik heb nog samengespeeld met Sébastien Bruzzese en Jérémy Taravel. De rest van de A-kern ken ik uiteraard van naam, maar zal ik binnenkort uiteraard persoonlijk beter leren kennen. 

In het verleden sprak je meermaals je lof uit over Bob Peeters. Hij had jou onder zijn hoede bij de beloften van Gent en maakte je op je 19de tot de 3de jongste aanvoerder ooit in 1ste klasse. We vroegen Bob wat de supporters van Hannes mogen verwachten.

(Peeters) Eerst en vooral vind ik dit een prachtige transfer voor Cercle Brugge. Hannes heeft ervaring zat en hij kent de competitie goed. Bij de beloften speelde ik hem uit op de 6, als controlerende middenvelder, maar ik denk dat hij op de 8 door zijn infiltratievermogen nog beter rendeert, en hij speelt er ook liever. Hannes is technisch sterk, bezit een groot loopvermogen en infilitreert op het juiste moment in de 16. Hij is een ander soort aanvoerder dan pakweg Ruud Vormer. Minder verbaal aanwezig, maar een leader by example. Hij straalt rust uit en communiceert open en transparant. Voor een trainer is hij een zeer dankbare voetballer om mee te werken.

Hoe Hannes als ploegmaat is, vragen we aan Lukas Van Eenoo, ex-speler van Cercle en nu actief bij Westerlo. 

(Van Eenoo) Ik had Hannes als ploegmaat bij KV Kortrijk. Hannes heeft veel verantwoordelijkheidszin en is heel down to earth. Je mag zoeken zoveel je wil, maar een smeuig verhaal zoals de zaak-Eveline zal je bij hem niet vinden. Ik ga akkoord met Bob dat dit een mooi verhaal kan worden. Hannes bekommert zich graag op en naast het veld om jonge spelers, iets wat belangrijk is gezien de huidige kern van Groen-Zwart. Hij spreekt vlot verschillende talen, hij durft zichzelf in vraag stellen als het minder gaat en ligt zeer goed in de groep, ondanks het feit dat hij niet de grootste grappenmaker of tafelspringer is. Hannes is toegankelijk voor supporters en belangrijk voor de Vlaamse verankering, waar Cercle echt moet blijven op inzetten; ik vermoed daarom dat de fans zich snel met hem zullen identificeren.   

Allemaal mooie woorden, dat belooft! Bedankt voor het interview en we duimen met zijn allen voor Hannes en Cercle Brugge. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Bedankt Liantis!

Maandag overhandigde voorzitter Vincent Goemaere een gesigneerd shirt van Kévin Denkey aan Liantis. Met de attentie wil Cercle de dienstengroep bedanken voor het aanbieden van de livestream tijdens het Croky Cup duel van vorige maand tegen KV Oostende.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Sébastien Bruzzese!

De voltallige Cerclefamilie wenst Sébastien Bruzzese een fantastische verjaardag toe. Onze doelman wordt vandaag 32 jaar!

Proficiat Sébastien!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
David Bates: "6 op 6 pakken is een opsteker, maar we zijn er nog niet"

Achterin gaf Cercle erg weinig weg tegen Waasland-Beveren. In de achterlijn maakt David Bates de laatste weken een erg goede indruk: “We wisten dat de wedstrijden tegen Moeskroen en Waasland-Beveren erg belangrijk waren in onze strijd om het behoud. De 6 op 6 is een opsteker, maar we beseffen uiteraard dat we er nog lang niet zijn. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd en proberen gewoon iedere wedstrijd opnieuw punten te sprokkelen. De 2 clean sheets op 3 wedstrijden tonen aan dat we goed georganiseerd zijn en dus moeilijk te verslaan zijn. “

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle pakt ook drie punten in tweede degradatiekraker

Cercle heeft ook de tweede levensbelangrijke wedstrijd in de degradatiestrijd tot een goed einde gebracht. Da Silva en invaller Denkey bezorgden Groen-Zwart met twee knappe doelpunten de drie punten, waardoor de Vereniging haar voorsprong op Waasland-Beveren uitbreidt tot vier punten.

Op een vroege kans van bezoeker Frey na, die Didillon bovendien niet veel last bezorgde, was het lang wachten op gevaar. Groen-Zwart begon niet te best aan de wedstrijd en liet zich in balbezit op de nodige schoonheidsfoutjes betrappen. Net voor het half uur was Cercle een eerste keer echt dreigend en dat leverde meteen een doelpunt op. Vanop ruim 25 meter knalde Da Silva Lopes de bal heerlijk in de linkerbovenhoek. Een minuutje later was Cercle daar opnieuw, maar de poging van Deman strandde in het zijnet. Waasland-Beveren kwam in de slotfase van de eerste helft opzetten, al konden de bezoekers dat niet omzetten in grote kansen.

Ike Ugbo, de topschutten van Groen-Zwart, kreeg al vroeg in de tweede helft de kans om Cercle op 2-0 te brengen. Na een vlotte combinatie kon de spits uithalen. De poging strandde op de paal. Aan de overzijde duwde Frey het leer van dichtbij over. Qua voetbal schotelden Cercle en Waasland-Beveren niet de beste pot voetbal voor, maar de spanning bleef groot. Nochtans kreeg Cercle enkele uitstekende kansen. Biancone, Ugbo en vooral Hotic slaagden er niet in de opgelegde kansen af te werken. Invaller Denkey toonde zich meteen erg actief en zag zijn inspanningen, net zoals vorige week op Moeskroen, al snel beloond worden. Na een goede dribbel plaatste hij de bal buiten het bereik van Gabriël in doel. Denkey deed de netten nog een tweede keer trillen, maar stond in deze actie net buitenspel. De bezoekers konden geen vuist meer maken, de Groen-Zwarte defensie wist wel raad met de hoge ballen die hun richting uitkwamen. Zo levert deze wedstrijd, naast de drie levensbelangrijke punten, ook een nieuwe clean sheet op.

Opstelling Cercle: Didillon, Biancone, Marcelin, Bates, Pavlovic, Vitinho, Da Silva Lopes (’70 Van der Bruggen), Hoggas (’70 Vanhoutte), Hotic (’87 Decostere), Deman (’77 Denkey) en Ugbo (’87 Musaba).

Opstelling Waasland-Beveren: Gabriël, Bastians, Vukotic, Wuytens, Leuko, Bertone, Faucher (’65 Heymans), Albanese (’22 Cijntje), Wuytens, Nilsen (’65 Heymans), Koita (’83 Schryvers) en Frey.

Doelpunten: ’30 Da Silva Lopes (1-0), 82’ Denkey (2-0)

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CERWBE | We Beat As One!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!