koop tickets online

SHOT sprak met … Jari Timmerman

SHOT sprak met …  Jari Timmerman

“It’s the economy,…”

Aan jonge, dynamische krachten in het personeelsbestand van Cercle Brugge geen gebrek. Ditmaal spraken we met Jari Timmerman, de jongeman die de boekhouding van de Vereniging mee in goede banen leidt. We hielden ons online gesprek net na de verloren thuismatch tegen Royal Antwerp F.C., en konden alvast merken dat het groenzwarte geloof en de vastberadenheid er niet zijn bij ingeschoten.

Fijne kennismaking, Jari. Stel jouw weg naar Cercle Brugge misschien even voor?

Ik ben 24 jaar, en na mijn middelbare school studeerde ik bedrijfsmanagement aan de Hogeschool Vives in Brugge. Na een korte kijkstage bij een boekhoudkantoor in het 2e jaar van m’n opleiding was het voor mij duidelijk dat dit mij minder lag en ik mijn langdurige stage in het 3e jaar liever bij een bedrijf deed. Ik informeerde bij Cercle, en twee dagen later kon ik al op gesprek. Op dat moment kon de financiële dienst, die toen uit slechts 1 persoon bestond, alle hulp gebruiken. Ik begon 3 weken na het kampioenschap in 1B aan mijn 11 weken stage. Alle partijen waren tevreden, waardoor er in juli 2018 beslist werd om mij een vast contract te geven. Intussen ben ik dus bezig aan mijn vierde seizoen bij Groen-Zwart.

Kende je Cercle al voor je er aan de slag ging?

Zeker, ik ben geboren in Brugge, woonde een tijdlang in Oostkamp waar ik ook nog steeds zelf voetbal speel. Ik speelde zelf echter jeugdvoetbal bij de buren en ik herinner me dat de derby’s altijd zeer geladen waren. Veel van mijn vrienden speelden toen ook voor Cercle. Toen ik 15-16 jaar was, heb ik ook 2 jaar een abonnement gehad in de West beneden samen met mijn nonkel.

Cerle Brugge KSV

Concreet nu, wat zijn je functies bij Cercle?

In eerste instantie was ik aangenomen voor de basistaken als boekhouder: aankoopfacturen, verkoopfacturen, financieel inboeken, de kas, betalingen uitvoeren… daarmee ben ik begonnen. Nadien zijn daar geleidelijk aan verschillende taken bijgekomen zoals het bijhouden en uitbetalen van de vergoedingen voor de vrijwilligers. Deze worden bijgehouden per categorie en per wedstrijd én per maand uitbetaald. Elke match is het duidelijk dat we de hulp van al deze vrijwilligers zeer goed kunnen gebruiken. We zijn ze dan ook heel dankbaar voor hun inzet aan de vereniging

Moet ik me bij de financiële dienst een heel team voorstellen?

Nee, helemaal niet. We bestaan slechts uit een team van 2 personen. Pascal Platteau is onze financieel verantwoordelijke en ik ben zijn rechterhand. Samen lukt het ons prima. Vorig jaar stond ik er omwille van een wissel van de financieel verantwoordelijke zelfs een dikke maand alleen voor. Dat bracht met zich mee dat ik ook, zonder enige ervaring hierin, een tijdlang de uitbetaling van de lonen voor mijn rekening heb moeten nemen. Dat ging eigenlijk vrij goed, en sindsdien neem ik dit ook bij mijn vaste takenpakket. Dit is natuurlijk een hele verantwoordelijkheid, want dit moet elke maand juist zijn tot op de cent. De licentiecommissie controleert deze lonen van de spelers en technische staf ook alsmaar strenger en strenger.

Cerle Brugge KSV

Dus eigenlijk meer dan een fulltime job?

Ja, het is veel, maar tegelijk ook zeer gevarieerd. De basistaken heb ik intussen goed in mijn vingers, waardoor ik ruimte had om nieuwe zaken bij te nemen. Ook bij de aanvraag van de licentiedossiers, zowel de Europese als de Belgische aanvraag, ben ik betrokken. Op zich een leuke taak, want ze vragen natuurlijk veel informatie en details over de boekhouding die ik zelf heb gevormd.

Op deze manier zie ik ook wat er allemaal gebeurt met ‘mijn’ cijfers. Deze periodes zorgen meestal ook voor de nodige stress, maar het blijft elke keer leuk als het nieuws binnenkomt dat we opnieuw onze licentie hebben behaald.

Hoe is het om voor Cercle Brugge te werken? Kun je een impressie geven?

Wel, ik speel zelf voetbal, en voetbal heeft toch wel een belangrijke plaats in mijn leven. In die zin is het super om voor een voetbalvereniging te kunnen werken. Enerzijds is het natuurlijk een onderneming, maar de spanning naar de volgende match beleven is bijzonder. Zeker ook de thuismatchen zijn zeer druk en vol van beleving. Je ziet dan ook veel klanten & leveranciers waar je in de week op papier mee bezig bent of mee belt. Voor mij is het de ideale combinatie: ik werk als financieel bediende waarvoor ik heb gestudeerd en dat bij een voetbalploeg waar mijn grootste interesse naar uitgaat.

Cercle heeft ook de naam een zeer sociale vereniging te zijn, dat is dan dubbelop qua werkvreugde?

Inderdaad, ik ben onmiddellijk in een zeer fijne groep terechtgekomen. Ook de verbondenheid met zowel de technische en medische staf alsook de spelers, maakt dat Cercle een hechte en warme werkgever is. Er is, sinds ik 4 seizoenen geleden begonnen ben bij de verenging, al zeer veel verloop geweest van collega’s. Maar toch vormen we telkens een zeer hecht team. Als ik dan nog iets dichter ga kijken en enkel de financiële dienst er bij neem, ben ik toch ook al toe aan m’n derde financieel verantwoordelijke. Ook hier kan ik enkel maar positief naar (terug)kijken, want ik heb met alle drie een zeer goede verhouding gehad. Ze hebben mij alle drie ook veel bijgeleerd, waarvoor ik hen natuurlijk dankbaar ben.

Ik kan me voorstellen dat er de laatste weken wel wat bedrukte gezichten rondlopen? Hoe beleven jullie het gebrek aan punten in de competitie?

Jammer genoeg beleef ik eigenlijk al vier quasi dezelfde seizoenen, wat zeer frustrerend is. Nochtans meen ik dat het verschil met andere ploegen niet zo groot is. Kleine dingen zijn dit seizoen vaak in ons nadeel. Maar inderdaad, het weegt op al wie voor Cercle werkt. Iedereen bij ons is rasechte Cercle-supporter en als we dan bijvoorbeeld na een thuismatch, waar de meeste onder ons hebben moeten werken, samenkomen met de collega’s en we hebben opnieuw verloren, zorgt dat toch allesbehalve voor een vrolijke stemming. Dit seizoen is ons pijnpunt volgens mij toch dat we zeer moeilijk een doelpuntje maken en het is een cliché maar dan win je ook geen wedstrijden.

Heb je zelf nog ambitie als voetbalspeler om hogerop te geraken? Of bij Cercle jeugdtrainer te worden?

Hogerop niet. Ik speelde na de buren ook nog bij de jeugd van KV Oostende. Daar verloor ik wat het plezier in het voetbal omdat we vaak met grote cijfers verloren tegen andere jeugdploegen uit de hoogste reeksen. Ik kon naar Oostkamp in het promotiejaar naar eerste provinciale, en begon er bij de beloften.

Cerle Brugge KSV

Intussen ben ik aan mijn zesde jaar bezig bij de eerste ploeg en ik kan me geen betere ploeg voorstellen. We zijn een zeer hechte bende en doen het dit seizoen sportief ook opnieuw schitterend. We staan los op kop in de derde amateurklasse met 34/36. Als ik dan terugkom op de vraag of ik nog de ambitie heb om een stapje hogerop te zetten dan zal dit enkel met Oostkamp zijn. Maar jeugdtrainer, nee dat niet. Ik ben blij waar ik speel en met het niveau dat er nu is. Er is ook nog een leven buiten het voetbal, uiteraard.

Tot slot, heb je in deze sportief lastige tijden nog een boodschap voor de SHOT-lezer?

Uiteraard, dat we een moeilijk seizoen beleven, maar dat iedereen moet weten dat we allen zeer ambitieus zijn met Cercle. Sinds ik begon is de equipe bijna dubbel zo groot geworden. Ik blijf overtuigd dat ook het sportieve volgt.

(KV)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met ... Pascal Platteau

SHOT sprak met ... Pascal Platteau

“Cercle wacht nog mooie tijden, daar ben ik van overtuigd”

Alea iacta est. Voor Cercle Brugge is het doek over de voetbalcompetitie ‘21-‘22 gevallen. De groenzwarte vereniging kijkt met voldoening terug op een geslaagd seizoen. Zo ook Pascal Platteau die intussen een jaar aan het werk is als Cercles ‘Finance and Administration Director’. We hadden een gesprek dat overliep van enthousiasme voor het voetbal en de Vereniging.

Graag stellen we je eerst even voor aan het Cercle publiek. Ik verneem dat het voetbal door jouw aderen stroomt?

Van jongs af aan nam het voetbal voor mij al een belangrijke plaats in. Mijn oudere broer, naar wie ik als kleuter samen met mijn ouders ging kijken, was mijn eerste link met het voetbal. Ik groeide op in het Gentse en van zodra ik ook zelf mocht voetballen, toen was dat vanaf U8, sloot ik mij aan bij Excelsior Mariakerke. Ik  doorliep er de jeugdreeksen tot het eerste elftal. Ik was daar echter nooit echt een basisspeler en dus was het voor mij vrij snel duidelijk dat ik geen grote carrière als voetballer zou maken. Op mijn negentiende besliste ik om scheidsrechter te worden. Ik maakte snel progressie en floot eerste ploegen tot aan eerste provinciale, maar moest helaas als gevolg van een kwetsuur vroegtijdig stoppen. Ik besloot wel om in het voetbal actief te blijven en heb een hele tijd als opleider scheidsrechters begeleid. Ik zag hierdoor ook meerdere wedstrijden per weekend. En nu, eerder door een toevallige samenloop van omstandigheden, heb ik van voetbal ook mijn beroep kunnen maken.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Algemene Vergadering VZW Cercle Brugge kiest een nieuw bestuur

Woensdagavond werden de ambten van Piet D’Hooghe, Maria Blontrock, Luc Constandt en Luca Militti als bestuursleden van de VZW Cercle Brugge verlengd. Dirk Vander Meiren en Dirk Timmerman treden toe tot het VZW-bestuur. Dat gebeurde tijdens de bestuursverkiezingen op een Buitengewone Algemene Vergadering.

Coach Dominik Thalhammer en technisch directeur Carlos Aviña tekenden ook present op de Algemene Vergadering en stonden de VZW-leden en CVBA-vennoten samen te woord. Ook CEO Ben Lambrecht stond de aanwezigen te woord en lichtte enkele toekomstplannen nader toe.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met ... Pepijn Lenoor

SHOT sprak met … Pepijn Lenoor

Conciërge en materiaalmeester

Hoog in de West-tribune bevindt zich het “conciërge appartement” van Cercle.  Een unieke plaats om te verblijven. De bewoner ervan is Pepijn Lenoor.  Pepijn is nu zo’n drie jaar conciërge/materiaalmeester bij Groen-Zwart.  We overliepen samen eens zijn levenswandel en vanzelfsprekend wat zijn taken zoal inhouden, en hadden het over zijn bijdrage aan de jeugdwerking in het verleden.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!