koop tickets online

Shot sprak met ... Jo Roux

SHOT sprak met …  Jo Roux

Verantwoordelijke infra

Orde op zaken! We spraken met Jo Roux, de man die de groen zwarte infrastructuur in goede banen leidt. Een gesprek daags voor Kerstdag. We hoopten vurig, maar wisten nog niet dat ook de buren enkele dagen later voor de bijl zouden moeten…

Jo, je komt uit het verre Limburg. Stel je jezelf even voor aan de Cercle-supporter?

Ik ben geboren in Hasselt in 1994 en nadien opgegroeid in Genk. Aanvankelijk studeerde ik lerarenopleiding te Leuven. Het lag me niet goed en vertrok daarna richting Brugge om in Vives Sport- en cultuurmanagement te volgen, zoals enkele van mijn collega’s trouwens. Zo ben ik in West-Vlaanderen aanbeland. Ik speelde zelf lang voetbal en speel nog steeds in liefhebbersvoetbal in Lichtervelde. Tot op heden woon ik in Gullegem.

Cerle Brugge KSV

Je studies brachten je in Brugge. Hoe kwam Cercle Brugge in je leven?

Ik begon bij Cercle voor een stage tijdens mijn tweede jaar. Ik deed bureauwerk en op wedstrijddagen stond ik in voor het ‘cashless payment’ systeem. Ik ontmoette er fijne mensen, waaronder Branco Hemeryck en Silke Loridan. Na mijn eerste stage bleef ik als vrijwilliger werken bij Cercle. De stage in mijn laatste jaar deed ik opnieuw bij Cercle, waarbij ik de dagelijkse administratie, het onthaal en een stuk van de wedstrijdorganisatie overnam van Silke. Daarna had ik geluk dat er een plek vrij kwam waardoor ik in vaste dienst bij Cercle kon werken. Ik ben dus alles samen al zo’n vier jaar met de Vereniging verbonden.

Hoe ziet je takenpakket er vandaag uit? Heeft je functie een specifieke naam?

Mijn taak bij Cercle laat zich nog best omschrijven als ‘verantwoordelijke infrastructuur’. Dat geldt zowel voor het eerste elftal als voor de jeugd. Strikt genomen nam ik de job over van Simon Traen die had besloten Cercle te verlaten. Concreet betekent het dat ik de poetsvrouwen aanstuur, sinds kort ook de klusjesman, en daarnaast ook de firma die instaat voor het onderhoud van de velden. Verder is het mijn taak om het stadion klaar te maken voor een wedstrijd en het terug in orde maken – zodat nadien geen klachten van de buren komen. Grosso modo zorg ik er dus voor dat alle terreinen in optimale staat zijn en blijven. Ik kan daarbij ook terecht bij verschillende vrijwilligers.

Waar heb je in je functie het meeste werk mee?

De drukste weken zijn de weken met een thuiswedstrijd. Vooral de dagen voor en na een wedstrijd zijn druk met het omwisselen van reclame, logo’s, tribunedoeken... Het is vooral van belang het stadion in goede staat achter te laten voor de wissel met de buren.

Een tijdlang is er opnieuw geen publiek toegelaten tijdens wedstrijden. Een zegen voor jou of verandert er niet veel?

Zeker geen zegen, want dit betekent natuurlijk een financiële domper. Er vallen wel een aantal zaken weg: het fandorp, de muziek, de tenten, de geplande kerst-truck… Maar alles rond ‘branding’ blijft hetzelfde, want uiteraard worden de matchen wel nog uitgezonden.

Cerle Brugge KSV

Even een blik op de laatste wedstrijden dan. Cercle lijkt herrezen sinds de uitwinst tegen KV Mechelen. Dan de ongelukkig verloren wedstrijd tegen Union. Hoe leeft een en ander in de vereniging?

Er was uiteraard een teleurstelling na de verliesmatch op Union. Iedereen voelde dat er meer in zat, zeker met de kans op 0-3. Maar Union speelt ook heel erg goed en er zit veel vechtlust in die ploeg. Ook een punt was mooi geweest, zeker na die vervelende owngoal. Maar de heropleving bewijst wel dat Cercle op de goede weg zit. Niets houdt ons tegen om tegen de buren te winnen!

Waar zie je Cercle eindigen?

Een moeilijke vraag natuurlijk, en ik waag me niet graag aan pronostieken. Toch denk ik dat er met de ploeg die er is veel mogelijk is. Een top 8 acht ik zelfs haalbaar. Het is allicht laat om die ambitie nog dit seizoen waar te maken. Maar dit is de beste groep sinds lange tijd. Het is van belang om naar boven te blijven kijken. Laat dit laatste de voornaamste doelstelling zijn.

Heb je zelf nog een boodschap voor de Cercle-supporters die zich nu enkele weken thuis voor het scherm moeten amuseren?

De supporters mogen veel vertrouwen hebben in deze ploeg. Er ligt een plan bij Cercle, en het vraagt enige tijd om dat te realiseren. Maar dat we mooie dingen kunnen bereiken, dat lijkt me zeker. Een kerstboodschap van hoop en verwachting dus!

(KV)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met ... Pascal Platteau

SHOT sprak met ... Pascal Platteau

“Cercle wacht nog mooie tijden, daar ben ik van overtuigd”

Alea iacta est. Voor Cercle Brugge is het doek over de voetbalcompetitie ‘21-‘22 gevallen. De groenzwarte vereniging kijkt met voldoening terug op een geslaagd seizoen. Zo ook Pascal Platteau die intussen een jaar aan het werk is als Cercles ‘Finance and Administration Director’. We hadden een gesprek dat overliep van enthousiasme voor het voetbal en de Vereniging.

Graag stellen we je eerst even voor aan het Cercle publiek. Ik verneem dat het voetbal door jouw aderen stroomt?

Van jongs af aan nam het voetbal voor mij al een belangrijke plaats in. Mijn oudere broer, naar wie ik als kleuter samen met mijn ouders ging kijken, was mijn eerste link met het voetbal. Ik groeide op in het Gentse en van zodra ik ook zelf mocht voetballen, toen was dat vanaf U8, sloot ik mij aan bij Excelsior Mariakerke. Ik  doorliep er de jeugdreeksen tot het eerste elftal. Ik was daar echter nooit echt een basisspeler en dus was het voor mij vrij snel duidelijk dat ik geen grote carrière als voetballer zou maken. Op mijn negentiende besliste ik om scheidsrechter te worden. Ik maakte snel progressie en floot eerste ploegen tot aan eerste provinciale, maar moest helaas als gevolg van een kwetsuur vroegtijdig stoppen. Ik besloot wel om in het voetbal actief te blijven en heb een hele tijd als opleider scheidsrechters begeleid. Ik zag hierdoor ook meerdere wedstrijden per weekend. En nu, eerder door een toevallige samenloop van omstandigheden, heb ik van voetbal ook mijn beroep kunnen maken.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Algemene Vergadering VZW Cercle Brugge kiest een nieuw bestuur

Woensdagavond werden de ambten van Piet D’Hooghe, Maria Blontrock, Luc Constandt en Luca Militti als bestuursleden van de VZW Cercle Brugge verlengd. Dirk Vander Meiren en Dirk Timmerman treden toe tot het VZW-bestuur. Dat gebeurde tijdens de bestuursverkiezingen op een Buitengewone Algemene Vergadering.

Coach Dominik Thalhammer en technisch directeur Carlos Aviña tekenden ook present op de Algemene Vergadering en stonden de VZW-leden en CVBA-vennoten samen te woord. Ook CEO Ben Lambrecht stond de aanwezigen te woord en lichtte enkele toekomstplannen nader toe.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met ... Pepijn Lenoor

SHOT sprak met … Pepijn Lenoor

Conciërge en materiaalmeester

Hoog in de West-tribune bevindt zich het “conciërge appartement” van Cercle.  Een unieke plaats om te verblijven. De bewoner ervan is Pepijn Lenoor.  Pepijn is nu zo’n drie jaar conciërge/materiaalmeester bij Groen-Zwart.  We overliepen samen eens zijn levenswandel en vanzelfsprekend wat zijn taken zoal inhouden, en hadden het over zijn bijdrage aan de jeugdwerking in het verleden.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!