koop tickets online
nl fr en

SHOT sprak met ... Kehrer

SHOT SPRAK MET … Emilio Kehrer

‘Basisplaats is volgende doel’

Tijdens de herfstvakantie had ik mijn volgende twee interviews voor deze rubriek.  Eén van de gelukkigen was Emilio Kehrer.  Deze 20-jarige Duitse flankspeler kwam in het tussenseizoen over van SC Freiburg.  Na een aarzelende start begint hij nu vaker en vaker in te vallen en is hij ook nu en dan beslissend.  Het werd een leuk gesprek in Engels en Duits met een jonge gast die brandt van de ambitie.

Emilio, kun je voor onze fans even je sportieve voorgeschiedenis schetsen? 
Ik ben afkomstig uit Ravensburg.  Het was dan ook logisch dat ik daar begon met voetballen.  Dat was bij FV Ravensburg.  Daar bleef ik tot ik ongeveer 15 jaar was.  Toen kwam SC Freiburg me scouten en kon ik naar hun opleidingscentrum vertrekken.   Ik doorliep er verder alle jeugdreeksen.  Het was ook daar dat ik voor het eerst werd opgeroepen voor de Duitse nationale ploeg.  Ik speelde reeds wedstrijden voor de U18, de U19 en de U20.  Na het doorlopen van de jeugdreeksen bij Freiburg kon ik aan de slag bij het tweede elftal.  Daar kwam ik vaak aan spelen toe en kon ik ook vaak scoren.  Helaas was het wat wachten op een echte kans in het eerste elftal.

Cerle Brugge KSV

Freiburg is al jaren een vaste klant in de Bundesliga.  Niet evident om daar in het elftal te komen? 
Absoluut niet.  Het is ook moeilijk om als jonge gast in de ploeg te komen als de ploeg in kwestie het goed doet.  De laatste jaren doet Freiburg het dan ook fantastisch.  Dit seizoen staan ze derde in de competitie en spelen ze Europa League.  Ze gaan trouwens ook hun groep winnen.  In het tussenseizoen waren er verschillende mogelijkheden.  Ik was graag bij Freiburg, maar het was meer dan tijd genoeg om andere oorden op te zoeken. 

Waarom koos je voor Cercle Brugge?
Eerst en vooral omdat dit een kans was in de hoogste voetbalklasse van een land.  Bovendien is België ook een echt voetballand.  De keuze voor Cercle kwam er ook door het feit dat Cercle er echt voor gekend is om jonge voetballers kansen te geven.  Dat waren de twee voornaamste redenen om voor Cercle Brugge te tekenen.

Hoe verliep de aanpassing hier? 
Buiten het voetbal erg goed.  Ik woon in Oostkamp en kom elke dag samen met Dino Hotic naar de trainingen.   We schieten erg goed op met elkaar.  Maar ook met de andere spelers en de technische staf klikt het goed.  De mensen hier in Brugge en omstreken zijn erg vriendelijk en behulpzaam.  Op dat vlak ben ik dus echt met mijn gat in de boter gevallen. 

Op het veld was het aanvankelijk minder? 
Klopt.  Toen ik aankwam, was ik eigenlijk geblesseerd.   En net toen ik dacht dat ik opnieuw fit genoeg was, geraakte ik opnieuw geblesseerd.  Dat was balen.  De ploeg draaide ook niet goed en ik wilde de maats echt wel helpen.  Het begin van het seizoen wil ik dus liefst zo snel mogelijk vergeten.  Momenteel ben ik nog altijd niet 100% fit, maar het gaat de goede richting uit.

Dat zagen we ook op het veld.  Je kwam een paar keer in en was ook een paar keer beslissend. 
Inderdaad.  Het doet deugd om op het veld te staan en de ploeg te kunnen helpen.  In Seraing viel ik in en scoorde ik, maar de VAR keurde de goal helaas af.  Gboho had onvrijwillig handspel begaan.  Dat was een vreemd moment.  Eerst vieren en dan troosteloos afdruipen.  Maar gelukkig konden we die wedstrijd toch winnen.  Thuis tegen Charleroi mocht ik opnieuw invallen.  Dit keer werd mijn goal gelukkig niet afgekeurd. 

Cerle Brugge KSV

Wat is je persoonlijke ambitie dit seizoen en wat wil je met Cercle bereiken? 
Persoonlijk zou ik graag zo snel mogelijk volledig fit zijn.  En invalbeurten zijn leuk, maar het is de ambitie van elke voetballer om in de basis te staan.  Dat moet mijn volgende persoonlijke doelstelling worden.  En vervolgens uiteraard zoveel mogelijk minuten maken en ervaring opdoen.  En uiteraard het team helpen met assists en goals.   Met de ploeg hebben we ons onder de nieuwe coach goed herpakt.  Het is de bedoeling om die lijn door te trekken en om in de play offs te eindigen.  Dat was van in het begin ons doel en dat moet ons doel blijven. 

Wat is nu eigenlijk je favoriete positie op het veld?  
Ik ben een echte flankspeler.  Ik kom het liefst vanaf de linkerkant.  Maar ook rechts maakt me eigenlijk weinig uit. 

Straks is er het WK voetbal.  Veel vrije tijd voor jou? 
Dat valt nog af te wachten.  De Duitse beloften spelen dan ook wedstrijden en het is nog niet zeker of ik zal opgeroepen worden.  Als dat zo is, dan speel ik die wedstrijden uiteraard.  Als dat niet zo is dan denk ik dat ik een tijdje mijn familie zal opzoeken in Duitsland.  Ze zijn hier nog niet geraakt voor een wedstrijd, maar sowieso staat dat ook op de planning.

Wat zal Duitsland doen op het WK? 
Uiteraard winnen! We hebben een goeie ploeg met een mix van ervaring en jeugdig enthousiasme.  Ik heb er vertrouwen in.

Cerle Brugge KSV

Tot slot nog een voetbaldroom?
Mijn favoriete competitie is de Premier League.  Daar zou ik graag eens in spelen.  En als ik echt groots mag dromen, dan nog liefst in de kleuren van Manchester City. 

Tot zover dit interview met Emilio.  Laat ons hopen dat hij zowel zijn persoonlijke als zijn ambitie met Cercle kan waarmaken. 

(Stijn Sinnaeve)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Koop vanaf nu tickets voor onze thuismatchen in april tegen KVK en STVV!

Op zaterdag 1 april speelt Cercle om 16u tegen KV Kortrijk. Kom op deze lentemiddag mee genieten van deze West-Vlaamse clash en schreeuw Cercle naar de overwinning! Klik hier om tickets te kopen of kom ze afhalen aan onze loketten. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Fotoverslag na het gelijkspel tegen KRC Genk

Cercle speelde vrijdagavond in het Jan Breydelstadion 1-1 gelijk tegen KRC Genk, de leider in het klassement. Ontdek hier alle foto's van het duel!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Emilio Kehrer viert vandaag zijn 21ste verjaardag!

Onze jonge aanvaller Emilio Kehrer is vandaag een jaartje ouder geworden. Emilio genoot zijn jeugdopleiding bij het Duitse Freiburg en schopte het daar tot in het tweede elftal, dat momenteel uitkomt in de derde Bundesliga. Afgelopen zomer maakte de Duitse jeugdinternational de overstap naar Cercle. Emilio mocht in de Jupiler Pro League al 10 keer invallen en wist daarin één keer de weg naar het doel te vinden. Momenteel is hij enkele weken buiten strijd met een gebroken teen. We wensen hem van iedereen bij Cercle een leuke verjaardag en een spoedig herstel toe!

Herzlichen Glückwunsch zum Geburtstag Emilio! 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Interlandbreak: deze Cercle-spelers vertegenwoordigen hun land!

Komend weekend wordt er niet gevoetbald in de Jupiler Pro League wegens de interlandbreak. Na de wedstrijd tegen Genk vertrokken vijf Cercle-spelers naar hun thuisland om de nationale kleuren te verdedigen. 

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!