koop tickets online
nl fr en

SHOT sprak met … Pablo Vermote

SHOT sprak met … Pablo Vermote 

Content creative” & jeugdtrainer


“Misschien niet de beste, maar wel de mooiste vereniging van ‘t land…” We spraken Pablo Vermote, de man die sinds enkele maanden samen met het communicatieteam o.a. de sociale media bij de Vereniging stoffeert. We leerden de sympathieke Bruggeling kennen een dag voor de aftrap tegen Union St. Gillis. Of hoe de liefde voor Cercle nog maar eens een stem en een gezicht kreeg.

Graag een korte kennismaking, Pablo.

Ik ben geboren en getogen Bruggeling. Maar vooral ben ik sinds 1998 vurig supporter van Cercle, alle andere tegenstrijdige voetbalsympathieën in de familie ten spijt... Groen en zwart genegen dus, om het zacht uit te drukken.

Cerle Brugge KSV

Je werkt intussen 14 maand voor Cercle. Je klopte er zelf aan?

Inderdaad. Mensen wezen mij op een open vacature, midden in de Covid-periode, als “content creative”. Ik was toen net op zoek naar een andere uitdaging en tot mijn grote vreugde viel de job mij te beurt. Had men mij acht jaar geleden verteld dat ik voor de Vereniging zou werken…! Om maar te zeggen: nog geen moment heb ik mijn professionele stap naar Cercle Brugge beklaagd.

Je bent nu fulltime werknemer van Groen Zwart. Wat doe je precies?

Ik maak deel uit van het communicatie-team, onder leiding van Louis-Philippe Depondt. Officieel ben ik dus ‘content-creative’, wat inhoudt dat ik inhoud aanlever voor allerhande media van Cercle Brugge. Intussen ben ik ook bezig met het stofferen van de website en de grafische vormgeving binnen Cercle. Ik werk ook materiaal uit voor het commerciële team. Op wedstrijddagen loop ik rond met een camera om extra beeldmalteriaal te verzamelen van de wedstrijd. Mijn takenpakket is dus vrij uitgebreid en divers, maar afwisselend en zeer fijn. 

Je trekt daarnaast ook zelf voetbalschoenen aan als jeugdtrainer. Welke ploegen heb je onder je hoede?

Ik volgde tijdens mijn studies een trainerscursus. Karel Maenhout belde mij toen – via David Carpels die de cursus gaf – op om bij de onderbouw en voetbalschool van Cercle te starten. Intussen ben ik al acht jaar actief als trainer bij de jeugd van Cercle. De laatste vijf jaar daarvan ben ik ‘vlindertrainer’ bij de onderbouw, dus voor voetballertjes van U8 tot U12. ‘Vlindertrainer’, dat wil zeggen dat ik inspring voor anderen of dat ik extra training en begeleiding verzorg.

Cercle was vaker pionier op het vlak van media, zoals het magazine SHOT en het lanceren van de eerste verenigings-website in eerste klasse. De laatste jaren is er een enorme evolutie op het vlak van sociale media. Houden jullie bijzondere doelen voor ogen?

Er zijn uiteraard interne richtlijnen en doelen. Maar hoofdzakelijk gaat het toch om het informeren van supporters alsook een online ambiance te creëren, zoals een inkijk geven van beelden achter de schermen. Je voelt dat supporters dat sterk waarderen.

Naar de gebruikelijke orde van de dag dan. De overwinning op Gent was een opsteker die meer dan welkom was. Hoe is de sfeer momenteel bij Cercle?

Het enthousiasme is en blijft groot. De prestatie van de tweede seizoenshelft van vorig jaar was geen toeval, en iedereen is overtuigd dat Cercle zich redt. Je merktewel een grote opluchting na de overwinning tegen de Buffalo’s, maar tegelijk ook leefde het gevoel dat dit een bevestiging was van de kwaliteit van de groep. De prestatie op Gent was sterk en toont waartoe Cercle zoal in staat is.

Cerle Brugge KSV

Waar eindigt de eerste ploeg dit jaar?

We kregen al veel lastige tegenstanders en de kloof met wie zich boven ons bevindt, is niet groot. Jammer toch van de mindere seizoensstart, maar ik geloof dat we zullen opschuiven. Het is een lastige vraag en zekere antwoorden zijn hier niet te geven. Maar ik blijf vinden dat een tiende plaats moet kunnen.

Als werknemer van Cercle, wat bevalt jou het meest?

Vooreerst het genoegen voor een Vereniging te werken die al 123 jaar bestaat. Ik vind dat toch een privilege. Daarnaast ook de fijne groep van collega’s, een jonge groep, en met veel liefde voor de werkgever. Zelf heb ik me nog geen moment verveeld of ben ik nog geen dag met tegenzin gaan werken. En natuurlijk ook de job zelf vormt iedere dag weer een mooie uitdaging.

Wil je nog iets bijzonders aan de Cercle-supporters kwijt?

Ik had al even op voorhand over die vraag nagedacht, want je stelt hem vaak aan de mensen die je interviewt. Ik wil niet echts iets bijzonders kwijt, maar ik wil vooral de woorden van Jules Verriest in herinnering roepen: “Cercle Brugge is de schoontste vereniging van het land. Niet de beste maar de schoonste” Die boodschap mogen we nooit uit het oog verliezen, en ik wil ze hier graag nog eens voor iedereen herhalen!

(KV)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Carlos Aviña: “We gaan alles doen om onze top acht ambitie waar te maken”

Met nog vier wedstrijden te gaan zit Cercle volop in de race voor een plaats bij de eerste acht. De inzet? Kwalificatie voor Play-Off 2. Nu de interlandbreak ten einde loopt spraken we met sportief directeur Carlos Aviña en peilden we naar de verwachtingen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Voordeelpakket voor cruciale thuiswedstrijden tegen Kortrijk en STVV!

De laatste twee thuiswedstrijden van de reguliere competitie tegen Kortrijk en Sint-Truiden komen eraan! Er staat nog heel wat op het spel in de strijd om een plek in de Play-Offs.

Cercle heeft voor deze belangrijke wedstrijden elke supporter nodig en doet daarom een actie waarbij je een voordeelpakket kan kopen met tickets voor beide wedstrijden aan 20% korting. 

Haast je dus naar onze loketten of bestel je voordeelpakket online en kom Cercle naar de top acht schreeuwen. 
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
KOM MET DE FIETS (OF TE VOET) NAAR CERCLE - KV KORTRIJK

Sportwinkel en Cercle-partner Decathlon roept de fans op om massaal met de fiets (of te voet) naar de wedstrijd tegen KV Kortrijk te komen. Waarom? Omdat we elk ons steentje kunnen bijdragen aan een milieuvriendelijke samenleving en omdat het gewoon goed is voor de gezondheid! Denk dus eens aan je tweewieler wanneer je straks je supporterssjaal van Cercle weer aantrekt. Nog een duwtje in de rug nodig? Wanneer je met je fiets stopt bij de Decathlon-stand aan het stadion/fandorp, krijg je een Decathlon-cheque van € 6 in je mailbox.  Meer nog: fietsers maken kans op 10 duotickets voor de thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden.

Dit initiatief is een eerste ecologische actie van Decathlon en Cercle met de ambitie om er volgende jaar een extra lap op te geven!  Smeer je koersbenen maar in… We zien elkaar op de fiets!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle is #Morethanfootball en steunt Playing For Succes

Als je op woensdagnamiddag geregeld langs de trainingsvelden van Cercle passeert, bestaat de kans dat je de afgelopen weken op het veldje ernaast de mensen van Playing For Success aan het werk gezien hebt. Playing For Succes is een organisatie die kinderen unieke leerkansen biedt in een topsportomgeving. Aangezien Cercle #Morethanfootball is, steunt Groen-zwart dit initiatief met veel plezier. 

Enkele leerlingen van de scholen De Varens, De Kaproenen, Spermalie en De Kade stonden woensdagmiddag opnieuw gepassioneerd te voetballen in de schaduw van het Jan Breydelstadion. Deze leerlingen uit het bijzonder onderwijs nemen deel aan Playing For Succes, een initiatief waarbij ze op een leuke sportieve manier wiskunde of taal bijleren.

Cercle draagt ook een steentje bij aan dit hartverwarmend initiatief. De Vereniging voorziet onder andere ballen, hesjes en  gezonde snacks. De lessen zelf worden dan weer voorzien door studenten Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie van Howest.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met… Jesper Daland

SHOT sprak met… Jesper Daland

Norge, mitt Norge!

Bij Cercle Brugge voetballen meerdere smaakmakers. Eén daarvan is zonder twijfel Jesper Daland. De 23-jarige Noor vervoegde de Vereniging in mei 2021 en is sindsdien de verdedigende rots in de groenzwarte branding. In Cercles thuishaven spraken we elkaar uitvoerig over leven, voetbal en alles daartussenin. Onze vragen in het Deens en Jespers antwoorden in het Noors… de woorden rimpelden de stille wateren van zijn vaderlandse fjorden.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!