koop tickets online
nl fr en

SHOT sprak met ... Shari Dewaegenaere

SHOT sprak met … Shari Dewaegenaere

“Voetbal is niet alleen een mannenzaak”

De equipe secretariaat/administratie bestaat uit een diverse groep medewerkers.  Ze bevinden zich ofwel op het Cercle-secretariaat ofwel in het business-complex “O-Forty” te Oostkamp, waar ze een modern, luchtig en zeer ruime verdieping ter hun beschikking hebben.
Regelmatig stellen we er in deze reeks eentje aan u voor.  Ditmaal werden we op het secretariaat met een brede glimlach verwelkomd door Shari, administratief medewerkster.  De kennismaking met deze praatvaardige jongedame vindt u hieronder.

Vertel, Shari, met wie maken we kennis?

Ik word binnenkort 24 jaar.  Ik ben geboren in Knokke en opgegroeid in Moerkerke en heb een oudere zus en een jongere broer. Zelf ben ik behoorlijk sportief.  In de week ga ik fitnessen, ik loop af en toe en ga eenmaal in de maand zwemmen om wat variatie in de sport te steken.  Ik beoefen ook yoga.  Daar kan ik echt mijn rust in vinden.  Als ik even een stressy periode heb en ik kom terug van de yoga, weet ik dat ik opnieuw opgeladen ben voor de volgende dag.

Cerle Brugge KSV

Wat studeerde je?

Ik liep school bij “De Frères”, goed begin hé (lacht)?  Daarna één jaar hogeschool, maar dat lag me eigenlijk niet zo goed.  Vandaar dat ik nu “marketing en communicatie” volg via afstandsonderwijs (VIVES Kortrijk).  Ik studeer voor mijn bachelor en werk full time voor Cercle.  Drie dagen na dit interview doe ik trouwens examens.  Het zal nog wat studeren worden dit weekend…  Ik ben dankbaar dat ik dat hier kan combineren en binnen één of twee jaar behaal ik mijn bachelor.

Hoe ben je op Cercle terecht gekomen?

Dit komt door Louis-Philippe (nvdr Depondt, perswoordvoerder en communicatie).  Hij wist dat ik reeds een gelijkaardige functie uitgeoefend had en gaf me de tip dat er een vacature vrijkwam op Cercle.  “Is dit iets voor jou?”, vroeg hij me.  Op dat ogenblik werkte ik in de Horeca, iets totaal anders dus maar wel ook makkelijk combineerbaar met het afstandsonderwijs.  Ik ben komen solliciteren en ze waren blijkbaar tevreden.  Ik mocht vorig jaar midden april dan ook van start gaan. 

Hoe kun je je taakinhoud hier beschrijven?

(direct) Heel gevarieerd!  Dat maakt het ook leuk.  Ik werk voornamelijk onder de administratie.  De bestellingen voor de A-ploeg, voor de burelen, voor de jeugdwerking.  Dat is al een hele variatie van types bestellingen.  Daarnaast heb ik ook een verantwoordelijkheid i.v.m. de ticketverkoop, zo kun je me hier bij de wedstrijden aan het loket terugvinden om mensen te helpen of verkoop voor komende wedstrijden, opladen van consumptiekaarten, maar ook tijdens de week, afwisselend met collega Karel, kan men me daar terugvinden.  Daarnaast doe ik ook een deeltje van de online fanshop.  De pakketjes maken, zorgen dat het verstuurd wordt, de mensen een mailtje sturen dat hun bestelling er aan komt, enz… 
Vanzelfsprekend sta ik ook in voor het algemeen onthaal, telefonie, enz.

Je werkstek is hier op het secretariaat maar ook in de Cercle-burelen van O-Forty te Oostkamp?

Inderdaad.  De meeste tijd breng ik hier op Cercle door, maar als er enkel administratief werk te verrichten is bevind ik me ook regelmatig daar.  Ook wanneer er meetings zijn.

Je werkt hier in een jong team.  Dat is leuk veronderstel ik?

Ik vind zeker dat we mogen stellen dat we met een jong, ambitieus team zijn.  Dat maakt het ook voor jezelf leuk.  Je weet dat we allen dezelfde drive hebben.  Het moet beter, het kan beter, denken we steeds.  Dat stimuleert je in je werk.  Zo is het aangenaam om daar deel van uit te maken.  Ik ben zelf ambitieus en als men daar in deze ploeg voor openstaat is dit zeer positief.

Cerle Brugge KSV

Je komt in je functie ook met heel wat mensen in contact?

Ik ben zelf zeer sociaal aangelegd.  Ik hou er wel van om eens een babbeltje te slaan met de mensen.  Aan het loket heb je sowieso veel contact met diverse personen van allerlei pluimage en dat maakt het interessant.  Dat gaat niet alleen over supporters.  Ook de journalisten, de spelers, enz…  Ook als ik meega op verplaatsing kom je opnieuw met heel wat mensen van de tegenpartij in contact, zodat je uiteindelijk een heel ruim “contactenbestand” aanlegt.  Leuk!

Was je voor je hier kwam werken voetbal/Cerclefan?

Mijn opa was fanatiek Cercle-supporter.  Van jongsafaan ging ik wel eens mee naar wedstrijden.  Ik vond de sfeer tof.  Het was een ervaring als geen ander.  Je zit met die samenhorigheid, dat groepsgevoel.  Als je klein bent is dat indrukwekkend in zo’n stadion.  Met het gezin trokken we af ten toe naar wedstrijden.  Ik was nog geen supporter van een ploeg.  Het was meer een complete belevenis.
Nu, als medewerker, zit dat Cercle-DNA er toch wel duidelijker in en je leeft naar de wedstrijden toe. Het grootste deel van je job draait ook daarrond.  Je streeft ernaar om alles goed voor te bereiden.  Ook al moeten wij de prestatie niet neerzeten, maak je toch deel uit van wat er gepresteerd zal worden.

Op het secretariaat zal de drukte beginnen komen, denk ik?

Nu is het logischerwijs, ook de sportieve staf en spelers zijn in verlof, wat rustiger.  Op 20 juni starten we met de fysieke verkoop van de abonnementen.  Dan zal het stilaan een tandje bijsteken zijn.  Maar, eerlijk gezegd, ik kijk wel uit naar de start van het nieuwe seizoen.  Dat was reeds zo toen het vorige seizoen stopte.

Wil je zelf nog iets toevoegen aan ons gesprekje?

(Denkt even na)  Mensen denken vaak: “voetbal is een mannensport”.  Eigenlijk is dat een stereotiep dat we moeten aan de kant schuiven.  We zitten voornamelijk in een mannenwereld en als vrouw moet je al wat steviger in je schoenen staan om je woordje te plaatsen, je positie te verdedigen.  Hier op de bureaus zijn we slechts, naast het poetsteam, met twee vrouwen, wat op zich zeer weinig is.  Toekomstgericht moeten we de denkpiste volgen dat vrouwen ook in het voetbal thuishoren.

Tot zover mijn aangenaam gesprekje met deze zelfbewuste jongedame.  Zo weet u ook wie u voor u heeft aan het secretariaat.

(Georges Debacker)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met …Hugo Siquet


‘Mijn allerbeste niveau vinden bij Cercle’


Na de nederlaag in en tegen Anderlecht trok ik naar de groen-zwarte kant van het Jan Breydelstadion. Er heerste een gezellige drukte. Het was dan ook een korte ‘werkweek’ tussen de match op Anderlecht (op zondag) en de match thuis tegen Genk (op vrijdag). Het was een komen en gaan van spelers en medewerkers in de Cerclekantoren. Ikzelf had er ondermeer een gesprek met Hugo Siquet. De 20-jarige rechtsachter streek in januari neer bij Groen-Zwart. Het doel was meteen duidelijk. Matchritme opdoen en terwijl zijn allerbeste niveau vinden. In juni staat namelijk het EK -21 op het programma.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle en Brugge door de jaren heen… (deel 242)

Cercle en Brugge door de jaren heen… (deel 242)
(periode van 16-12-1961 -> 23-12-1961)

  • Cercle

Laat ons dit keer maar meteen met de deur in huis vallen !  De verplaatsing naar Daring Brussel werd allesbehalve een succes !  Het werd zonder meer een afgang !  Na de zware thuisnederlaag tegen Union Sint-Gillis (1-4) van een week eerder mochten de groen-zwarten nu een forfaitnederlaag incasseren.  “Veritas” was voor het  “Brugsch Handelsblad” meegereisd naar de hoofdstad maar hoe hij ook zocht naar lichtpuntjes bij de Cerclespelers, hij leek er geen te vinden :

Daring Brussel – Cercle Brugge 5-0  -  Het failliet van de “Muur”…

“Toen Cercle na de Standard-debacle zich tot een defensieve tactiek bekeerde, leek het plots of de verdediging, die 26 doelpunten had geïncasseerd in 7 wedstrijden, de juiste opstelling had gevonden.  In de 5 volgende matchen moest Mortier slechts 4 keren de bal uit zijn netten halen en werden precies geteld 6 punten geoogst.  De afbrekers van de beton-tactiek keken natuurlijk sip en wisten niet hoe zij thans moesten reageren.  Maar toen kwamen twee zgz. vierpunten-wedstrijden tegen Union en Daring en werd het failliet van de “muur” plots nader toegespitst : negen bressen in de muur en nul punten, ziedaar het triestig bilan van de jongste twee weken.  En weer zal men aan het gissen slaan en proberen de oorzaken van deze mislukkingen te vinden.  Ook wij willen onze duit in het zakje doen en trachten de vinger op de wonde te leggen…
Geen fysieke conditie : Naar onze bescheiden mening ligt de grote oorzaak van het falen van de groen-zwarten vooral in het feit dat hun fysieke conditie absoluut niet op peil is.  De meeste spelers trainen niet genoeg of zonder de minste overtuiging.  Het volstaat niet een kwartier op de masseertafel te liggen en eventjes een paar rondetjes rond het terrein te slenteren om fysisch in conditie te komen.  Spelers die enkel naar de oefening komen omdat zij anders een paar honderd frank afgetrokken worden, zouden beter thuis blijven, want bovendien geven zij aanstoot aan de jongens die het wel ernstig menen.  Indien Delfour verplicht werd meer pionnen naar achteren te verschuiven, dan was het te wijten aan het feit dat wanneer deze of gene speler zich eens mee vooruit waagde, het een “eeuw” duurde vooraleer hij terug kwam.  Nu vooral op het ogenblik dat de velden zwaar worden en de spelers hun reserves moeten aanspreken, blijkt het dat vele Cerclespelers volstrekt niet in de conditie verkeren die normaal van hen mag verwacht worden.  En is het niet kenschetsend dat bepaalde spelers in het begin van het seizoen hun beklag deden dat de trainingen niet zwaar genoeg waren, maar geen enkele van die “klagers” was ’s anderendaags aanwezig op een bijgevoegde oefenstond !…
Slechtste wedstrijd van het seizoen : Spelers en bestuursleden waren unaniem om te verklaren dat de wedstrijd op het Bossaert-stadion de slechtste prestatie van het seizoen geworden is.  Cercle was gewoon onkennelijk en uitblinkers waren er moeilijk te vinden.  Wij dachten een ogenblik aan Willy Mortier en aan de pittige Vanderhaegen, doch wij moesten beiden toch aansprakelijk stellen voor het eerste doelpunt dat wel enigszins de veer brak bij Cercle.  Na dit vlug lokale succes, verkeerde de Brugse achterhoede meermaals in paniekstemming.  Zelden zagen wij een verdediger een Daring-aanvaller tacklen.  En met een Assaka in conditie moest dit faliekant uitvallen.  Dat hij drie doelpunten voor zijn rekening nam was geen louter toeval, hoewel wij hierbij moeten opmerken dat Baas niet over al zijn middelen scheen te beschikken.  Zijn reflexen waren absoluut te traag en waar wij dit vroeger niet gewoon waren van Aimé, schrijven we dit toe aan een nog niet volledig herstelde hersenschudding die hij enkele weken geleden opliep.  Nog anderen deelden echter in de algemene malaise en zowel Decock, als Wittevrongel en de heroptredende Perot moeten veel beter kunnen.  Bij Daring, dat ons daarom geen grootse indruk liet, konden naast het zwarte duo Mayunga – Assaka, vooral Bauweraerts, Jochmans en De Vlegelaere bevallen.  Zij zullen echter niet elke zondag tegenover zulke zwakke defensie komen te staan…
Gestart met een doel achterstand : De wedstrijd was nog geen 60 seconden oud, toen nummer één reeds in Mortier’s netten lag.  Willy had de bal tot bij Vanderhaegen gerold, wiens pas evenwel bij Mayunga terecht kwam en vooraleer Mortier terug in zijn doel was, had de zwarte inside vanop circa 25 meter een boogschot gelost dat over de armen van de Brugse keeper tegen het net sloeg.  Deze tegenvaller deed Cercle elk greintje zelfvertrouwen verliezen en toen Baas na 20 minuten over de bal trapte, maakte Assaka hiervan gebruik om de uitgelopen Mortier te omzeilen en nummer 2 binnen te plaatsen.  De nederlaag lag van dit ogenblik af reeds vast en gelukkig dat Mortier en Vanderhaegen zich herpakten of het had er lief uitgezien.  De groen-zwarten kwamen dan met heel wat betere bedoelingen terug in het veld en tien minuten aan één stuk belegerden zij vruchteloos de Daringkooi.  Het dient echter gezegd dat Cercle geen greintje meeval kende en pogingen van Michiels en Notteboom slechts op het nippertje door het doelhout werden gestopt.  Heel wat meer geluk had Daring, want bij de eerste lokale aanval hinderden Mortier en Baas elkaar en Assaka kon tussen beiden binnenschuiven.  Nog in dezelfde minuut schoot Moyson nummer vier voorbij de onthutste Mortier.  Nu was alle veerkracht bij Cercle gebroken en gelukkig dat Mortier de armen niet liet zakken of er waren nog dubbele cijfers op het skoorbord gekomen.  Nu bleef het beperkt tot 5-0 want een tiental minuten voor het einde was het weer Assaka die met één zijner gloeiende kogels de forfaitcijfers bewerkte.”


Technische  krabbels…
Daring Brussel  –  Cercle Brugge  5-0

 

- opkomst : 7.000 toeschouwers.
- leiding : ref. Loraux, flink.
- weersgesteldheid : vochtig en duister.
- terrein : zwaar, glibberig.
- fair-play : sportieve partij.
- corners : Daring 7, Cercle 4.
- doelpunten : 1’ Mayunga 1-0, 20’ Assaka 2-0, 56’ Assaka 3-0, 57’ Moyson 4-0, 79’
  Assaka 5-0.
- Daring : Goossens, Bauweraerts, Herreman, Jochmans, Saeys, Deck, Verlinden, De
  Vlegelaere, Assaka, Mayunga, Moyson.
- Cercle : Mortier, Vanderhaegen, Decock, Baas, Wittevrongel, Perot, Notteboom, Michiels,
  De Caluwé, Bailliu, Buyse.
 

 

 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met … Alexander Vantyghem

“Dol op Cercle!”

In aanloop naar de match der matchen spraken we Alexander Vantyghem. Hij behartigt als ‘general counsel’ de juridische belangen van Groen Zwart, en maakt intussen ook deel uit van het management. Recht en liefde voor Cercle, in vurige en welbespraakte toonaarden.

 

Stel je je even voor Alexander?

Ik ben oorspronkelijk afkomstig van de regio Roeselare, Ledegem, en heb intussen 32 jaar op de levensteller. Mijn middelbare school bracht ik door te Gent, waarna ik ook in Gent gebleven ben voor mijn universitaire opleiding Rechten. 

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!