koop tickets online
nl fr en

SHOT sprak met ... Torres

SHOT sprak met … Louis Torres

‘Ik geniet van elk moment’

Het eerste interview van het nieuwe seizoen was er ééntje met Louis Torres.  De jonge Fransman streek in het tussenseizoen neer langs de groen-zwarte kant van het Jan Breydelstadion.  Door omstandigheden kwam hij redelijk snel in de ploeg.  Hij trekt daar aardig zijn streng als linksback.  Dit jaar is trouwens zijn eerste seizoen bij de profs. 

Louis, stel je kort eens voor aan onze fans. 
Mijn naam is dus Louis Torres.  Ik ben 21 jaar en ben bezig aan mijn eerste seizoen hier bij Cercle.  Het is ook mijn eerste buitenlands avontuur.   Ik woon op vijf minuutjes van het stadion en woon er samen met mijn vrouw. 

Kun je eens je voetbalcarrière schetsen tot nu toe? 
Mijn naam verraadt het al, ik heb Spaanse roots.  Maar het levenslicht zag ik in Nice.  Ik startte daar ook met voetballen.  Toen ik een jaar of zes was sloot ik me aan bij Cavigal Nice.  Op mijn dertiende werd ik gescout door AS Monaco.  Ik trok richting het Prinsdom om mijn jeugdopleiding te vervolmaken.  Ik doorliep er verder alle jeugdreeksen en sinds 2020 kom ik uit voor het tweede elftal.  In het tussenseizoen kreeg ik de kans om te verkassen naar Cercle.  Een kans die ik niet kon laten liggen. 

Cerle Brugge KSV

Waarom Cercle? 
Eerst en vooral natuurlijk omwille van de samenwerking tussen de beide teams.  Die samenwerking heeft al leuke verhalen opgeleverd.  Iemand waar ik me graag aan spiegel is bijvoorbeeld Giulian Biancone.  De stappen die hij hier en later in zijn carrière heeft gezet inspireren me.  Eind vorig seizoen kwam de technische staf van Cercle Brugge enkele trainingen geven op La Turbie.  Het was leerrijk en aangenaam om nieuwe inzichten en methodes toe te passen.  Ik ben blij dat ik met Lucas Larade, Radoslaw Majecki en nu ook Harrison Marcelin ervaring kan opdoen en minuten kan maken.  Ook Edgaras Utkus en Boris Popovic ken ik heel goed.  De gesprekken met de technische staf en met de technisch directeur overtuigden me.  De aanpassing verliep vlot.  Iedereen hier is behulpzaam en vriendelijk.  En zoals gezegd, ik woon hier vlakbij. 

Sportief dan, je speelde al aardig wat wedstrijden? 
Inderdaad.  Bij mijn aankomst had ik niet verwacht dat het zo snel zou gaan.  Maar soms helpen de omstandigheden.  Senna Miangue blesseerde zich ongelukkig op het veld van Westerlo en zo kreeg ik de tweede wedstrijd tegen Anderlecht al meteen mijn kans.  Ik was rotnerveus voor de wedstrijd, want het was immers mijn professioneel debuut.  Maar zodra de wedstrijd op gang gefloten werd, had ik de focus.  We speelden collectief een goede wedstrijd en dankzij mijn doelpunt en dankzij God namen we de drie punten.  Het was gewoon een droomdebuut.

Je bent linksback bij Cercle.  Maar dat was je niet altijd? 
Klopt.  In de jeugd was ik eigenlijk altijd aanvaller.  Meestal vanaf de linkerkant.  Ik deed dat wel graag en scoorde ook vlot.  Maar een jeugdtrainer bij Monaco plaatste mij links in de verdediging.  Ik voelde mij daar onmiddellijk goed bij.  Met mijn snelheid probeer ik me daar ook offensief uit te leven. 

Cerle Brugge KSV

Als we kijken naar het collectief dan telt Cercle voorlopig vijf punten uit zes wedstrijden.  Hoe zie je dat? 
Ik denk dat we onszelf te weinig hebben beloond.  Zeker in Genk en thuis tegen KV Mechelen en Zulte-Waregem verdienden we meer.  We moeten leren om onze momenten te pakken en wedstrijden winnend af te sluiten.  Maar er zit veel voetbal in deze ploeg en ik ben ervan overtuigd dat dat er ook zal uitkomen. 

Volgende vrijdag (nvdr ondertussen reeds voorbij) volgt de derby tegen de buren.  Iets om naar uit te kijken? 
Absoluut! Je voelt in de kleedkamer dat deze wedstrijd niet zomaar een wedstrijd is.  Zeker de Brugse jongens zetten ons op scherp.  Maar dat hoeft eigenlijk niet want iedereen kent Club Brugge.  Ze spelen dan ook Champions League.  Tegen zo’n ploegen wil iedereen zich altijd tonen.  Het belooft een intense en boeiende partij te worden.  Hopelijk kunnen we onze fans iets geven om te vieren.

Cerle Brugge KSV

Hoe zie je de nabije en verdere toekomst? 
Ik kijk niet te ver vooruit.  Ik ben blij dat ik hier ben.  Het is pas mijn eerste seizoen bij de grote jongens.  Mijn contract hier is voor de volgende twee jaar.  Het is mijn ambitie om hier zo veel mogelijk ervaring op te doen.  Binnen twee jaar zien we dan wel.  Ik sluit niets uit.  Maar voor een verloop als dat van Biancone teken ik wel onmiddellijk. 

 

We wensen Louis alvast veel succes dit seizoen. 

(Stijn Sinnaeve)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Koop vanaf nu tickets voor onze thuismatchen in april tegen KVK en STVV!

Op zaterdag 1 april speelt Cercle om 16u tegen KV Kortrijk. Kom op deze lentemiddag mee genieten van deze West-Vlaamse clash en schreeuw Cercle naar de overwinning! Klik hier om tickets te kopen of kom ze afhalen aan onze loketten. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Fotoverslag na het gelijkspel tegen KRC Genk

Cercle speelde vrijdagavond in het Jan Breydelstadion 1-1 gelijk tegen KRC Genk, de leider in het klassement. Ontdek hier alle foto's van het duel!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Emilio Kehrer viert vandaag zijn 21ste verjaardag!

Onze jonge aanvaller Emilio Kehrer is vandaag een jaartje ouder geworden. Emilio genoot zijn jeugdopleiding bij het Duitse Freiburg en schopte het daar tot in het tweede elftal, dat momenteel uitkomt in de derde Bundesliga. Afgelopen zomer maakte de Duitse jeugdinternational de overstap naar Cercle. Emilio mocht in de Jupiler Pro League al 10 keer invallen en wist daarin één keer de weg naar het doel te vinden. Momenteel is hij enkele weken buiten strijd met een gebroken teen. We wensen hem van iedereen bij Cercle een leuke verjaardag en een spoedig herstel toe!

Herzlichen Glückwunsch zum Geburtstag Emilio! 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Interlandbreak: deze Cercle-spelers vertegenwoordigen hun land!

Komend weekend wordt er niet gevoetbald in de Jupiler Pro League wegens de interlandbreak. Na de wedstrijd tegen Genk vertrokken vijf Cercle-spelers naar hun thuisland om de nationale kleuren te verdedigen. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gboho en Van Der Bruggen reageren na gelijkspel tegen Genk

Cercle speelde vrijdagavond 1-1 gelijk tegen KRC Genk. Groen-zwart was in de eerste helft de betere ploeg en kwam verdiend op voorsprong. In de tweede helft kantelde de wedstrijd en kon Genk de bordjes gelijk hangen. Yann Gboho en Hannes Van Der Bruggen reageerden na de wedstrijd.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!