koop tickets online

Stage Hoenderloo: Charles Vanhoutte Cam!

Tussen alle trainingen in Hoenderloo door neemt Charles Vanhoutte jullie even mee ...

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Cercle verliest met kleinste verschil van Auxerre

Vrijdagavond speelde Cercle Brugge in het Stade l’Abbé Deschamps een galawedstrijd tegen Auxerre. Na een aangename pot voetbal verloor Groen-Zwart met het kleinste verschil na een doelpunt van Sakhi in de tweede helft.

Voor de jaarlijkse galawedstrijd van AJ Auxerre nodigde AJA dit jaar Cercle Brugge uit. Er werd dan ook heel wat in het werk gesteld om de wedstrijd in ideale omstandigheden te laten doorgaan. Voor de match was er rond het stadion animatie voorzien en de spelers van Auxerre showden net voor aanvang van de wedstrijd de nieuwe 3e wedstrijdshirts. De aanwezige toeschouwers, waaronder ook enkele Bruggelingen, zagen Cercle Brugge de match aftrappen. De beginfase van de wedstrijd ging goed op en neer, met kansjes aan beide kanten. Na 5 minuten was het echter Cercle die als eerste de neus aan het venster kwam steken. Een mooie diepe pas van Dabila kon door Saadi echter niet in doel worden besloten. Net na het kwartier kwam ook Auxerre opzetten: ongelukkig balverlies op het middenveld van Deuro en het daaropvolgende schot van Sakhi ging maar net naast het doel van Badiashile. Auxerre nam stelselmatig meer en meer de match in handen: toen ex-Cerclist Carlens Arcus zich met een rush voorbij 3 groen-zwarte spelers kon wurmen, had Badiashile een ultieme reflex in petto om de Haïtiaan het scoren te beletten. Groen-Zwart probeerde de voorsprong te forceren en dat lukte ook bijna: toen Hazard een foute inspeelpass van de thuisdoelman kon onderscheppen ging de lob van de flankaanvaller maar net over. Net voor rust had een actie van Kouame ook de voorsprong aan de voet, maar het schot van De Belder werd knap gepareerd. 0-0 en rusten.

Bij de start van de tweede helft voerde coach Mercadal twee wissels door: Deuro en De Belder bleven binnen, Peeters en Mboula waren hun vervangers. Groen-Zwart startte enthousiast aan de tweede 45 minuten, maar het moest opletten voor de vinnige counters van de thuisploeg. In een fase waarin eerst Badiashile werd omspeeld kon Ueda in een tweede fase ontzetten. Uiteindelijk bracht Badiashile opnieuw redding. Onder leiding van een sterk spelende Kouamé kreeg debutant Peeters daarna een kans tot scoren: het schot van de Limburger werd echter door de doelman ontzet. Uiteindelijk was het de thuisploeg die de netten deed trillen: toen Taravel tot tweemaal toe een schot van Sakhi kon blokken, was het voor de derde opeenvolgende poging toch raak: de plaatsbal van Sakhi werd onhoudbaar voor Badiashile in doel gewerkt: 1-0 en achtervolgen geblazen voor Cercle. Een groen-zwarte reactie kwam er voor Cercle na een crossbal die bij Peeters vertrok en mooi door Mboula werd meegenomen: de Spaanse sneltrein kapte naar binnen, maar zijn hard schot ging over. Ook Dabila kreeg nog een kans op een hoekschop van Peeters, maar zijn kopbal miste richting. In het slot van de match probeerde Groen-Zwart alsnog een punt uit de brand te slepen, maar achtereenvolgens Bongiovanni en helemaal op het einde Mboula scoorden niet. Cercle verloor zo met het kleinste verschil na een aangename pot voetbal in het Abbé Deschampsstadion.


Cercle Brugge: Badiashile – Dabila, Ueda, Taravel (85’ Omolo), Serrano – Deuro (46’ Peeters), Kouamé, Hoggas (65’ Bongiovanni) – Hazard, Saadi (75’ Deman) & De Belder (46’ Mboula)

 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle oefent vanavond in en tegen Auxerre

Donderdagmiddag vertrok Cercle Brugge op een 3-daagse ministage naar Auxerre. Na de training op vrijdagmorgen in het oefencomplex van AJA staat vrijdagavond om 18u30 een oefenwedstrijd ingepland tegen AJ Auxerre in het Stade l’Abbé Deschamps.

Cercle Brugge reisde met een ruime kern af naar Auxerre. Volgende 28 spelers stapten op de bus richting Frankrijk: Hubert, Badiashile, Goblet, Serrano, Taravel, Ueda, Deuro, Hazard, Peeters, Saadi, Bongiovanni, Kante, De Belder, Omolo, Mboula, Kouamé, Hoggas, Dabila, Vanhoutte, Decostere, Suffys, Cassaert, Scholaert, Dekuyper, Deman, Koshi, Somers & Lucker.

Na de galawedstrijd op vrijdag, staat zaterdagmorgen de laatste oefenwedstrijd in deze voorbereiding op het programma voor Groen-Zwart. Spelers die vrijdagavond niet in actie kwamen, voetballen op zaterdagvoormiddag tegen Auxerre-B.

Uitzonderlijk zal de wedstrijd niet kunnen worden gevolgd via het liveverslag van Cercle Brugge. Een wedstrijdverslag zal na de wedstrijd wel beschikbaar zijn.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle vertrekt donderdag op ministage naar Auxerre

De competitiestart nadert met rasse schreden. Op zaterdag 27 juli opent Cercle Brugge om 18u z'n seizoen in de Jupiler Pro League met een thuiswedstrijd tegen Standard. In aanloop naar dat treffen wordt eind deze week nog een ministage in Auxerre georganiseerd. Ook twee oefenwedstrijden staan er ingepland. Een eerste wedstrijd staat vrijdag om 18u30 op het programma. Dan speelt Cercle Brugge in het Stade Abbé Deschamps een galawedstrijd tegen AJ Auxerre.

Een dag later, op zaterdag 20 juli, oefent Groen-Zwart vervolgens om 10u tegen Auxerre B. Deze wedstrijd zal worden afgewerkt in het oefencentrum van Auxerre. Zaterdagnamiddag keert Cercle Brugge vervolgens terug naar Brugge.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Laatste veldtraining in Hoenderloo zit erop

De laatste groepstraining in Hoenderloo zit erop. De volledige week bereidden de troepen van coach Mercadal zich op de Veluwe voor op de nakende competitiestart binnen 15 dagen.
Keihard werd er dan dagelijks ook tweemaal getraind. Op zaterdagmorgen vertrekt Groen-Zwart vanuit Nederland terug naar België, waar met een oefenwedstrijd tegen RC Lens om 18u30 de stage wordt afgesloten.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!