koop tickets online
nl fr en

Sterk Cercle behaalt mooie zege tegen Seraing

Ondanks een valse start heeft Groen-Zwart haar sterke wedstrijd tegen hekkensluiter Seraing vertaald in een mooie zege. Cercle was doorlopend de betere en gevaarlijkste ploeg, maar moest na een vroeg tegendoelpunt wel een half uur achtervolgen. Siquet brak de ban voor de Vereniging met een knappe vrije trap, waarna de onvermijdelijke Ueda voor het verschil zorgde met twee doelpunten.

De bezoekers waren dringend op zoek naar punten en kwamen al bij de eerste aanval op voorsprong. Na een lange ren van Mansoni kreeg Marius de bal centraal aangespeeld. De aanvaller liet Warleson al in de derde minuut kansloos met een overhoeks schot. Cercle reageerde meteen via Ueda, die het leer op doelman Dietsch mikte. Groen-Zwart had het overwicht, maar vond lange tijd geen gaatje in de afweer van de Metallo’s. Toch zou Cercle de scheve situatie in een recordtijd helemaal rechtzetten. Op het half uur kreeg Cercle een vrije trap net buiten de zestien. Een kolfje naar de hand van Siquet, die de bal buiten het bereik van Dietsch tegen de touwen knalde. Amper 1 minuut en 27 seconden later was het opnieuw prijs. De vrijstaande Ueda werd centraal gevonden, waarna de Japanner koelbloedig zijn twaalfde doelpunt van het seizoen maakte. Cercle behield het overwicht en stond halfweg dus verdiend op voorsprong.

Na de pauze bleef Groen-Zwart zoeken naar een veiligere voorsprong. Denkey, die eerder al een kopbal gekeerd zag door Dietsch, hield in minuut 55 verschillende bezoekende spelers aan de praat en stuurde Ueda vervolgens perfect in het straatje. De doelman van Seraing was opnieuw kansloos. Cercle was heer en meester en bleef het nodige doelgevaar bij elkaar voetballen. Denkey slaagde er net niet in een prima voorzet van Deman in doel te besluiten. Een perfecte kopbal van Daland strandde op de lat en een schot van Denkey ging maar net voorlangs. De voorsprong had dus nog groter kunnen worden  en kwam bovendien op geen enkel moment in het gedrang. Drie verdiende punten dus voor Groen-Zwart, dat zo knap in de top 8 blijft.

Opstelling Cercle: Warleson, Popovic, Ravytch, Daland (87’ Miangue), Siquet G (70’ Hotic), Vanhoutte, Francis (64’ Van Der Bruggen), Deman, Somers (87’ Decostere), Ueda (70’Gboho)  en Denkey.

Opstelling Seraing: Dietsch, Opare, Nekadio, Lepoint, Sambu, Ba, Lahssaini (72’ Vagner), Sissoko (82’ Kilota), Poaty, Mansoni, Mvoue en Marius.

Doelpunten: 3’ Marius (1-0), 32’ Siquet (1-1), 33’ Ueda (2-1), 55’ Ueda (3-1)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Kijk hier naar de persconferentie na Cercle-KV Kortrijk
Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle pakt verdiende 2-0 zege tegen KV Kortrijk na een ijzersterke eerste helft!

Cercle ontving zaterdagmiddag KV Kortrijk in een natgeregend Jan Breydelstadion. Groen-zwart voetbalde de bezoekers in de eerste helft van het kastje naar de muur. Het goede voetbal werd door Somers en Ueda omgezet in een 2-0 voorsprong aan de rust. In een tweede helft met weinig kansen kwam die voorsprong niet meer in gevaar. Groen-zwart hield op die manier verdiend de drie punten thuis.  

Na de interlandbreak vorig weekend nam Cercle het zaterdagmiddag op tegen KV Kortrijk. Cercle kon opnieuw rekenen op doelman Radoslaw Majecki, die hersteld is van een blessure aan de borstspier. Kevin Denkey was nog steeds geschorst.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Ga mee naar Antwerp-Cercle Brugge: check hier alle ticketinfo

Op de 124e verjaardag van Cercle, op zondag 9 april, spelen we om 16h00 op bezoek bij Antwerp. Er zijn 790 combitickets beschikbaar voor Cerclefans. Speciaal voor z'n verjaardag zijn trakteert Cercle met goedkopere prijzen voor het busvervoer. €10 in plaats van de gebruikelijke €16. Premium Twoalve-members betalen €9.

Aangezien de combiregeling van kracht is blijven de loketten voor bezoekende supporters gesloten. Cerclefans moeten de verplaatsing ook verplicht met een supportersbus maken. 9 april is een drukke dag voor veel busmaatschappijen, daarom werken we volgens het principe first come=first served. Inschrijven voor de verplaatsing naar Antwerp is daarom slechts mogelijk tot en met woensdag 5 april om 12h30. Schrijf je later in? Dan kom je op een wachtlijst terecht.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Hannes Van Der Bruggen!

Neen, het is geen grap. Hannes Van Der Bruggen wordt vandaag wel degelijk 30! Als kers op de verjaardagstaart speelt Cercle deze namiddag ook nog tegen zijn vorige ploeg KV Kortrijk. Gefeliciteerd en succes straks Hannes!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!