koop tickets online
nl fr en

Sterk Cercle deelt de punten met leider Genk

Na een uitstekende prestatie moet Cercle vrede nemen met een punt tegen KRC Genk. Ueda bekroonde een fantastische eerste helft van Groen-Zwart met een knap doelpunt. Al vroeg in de tweede helft zorgde Paintsil echter voor de gelijkmaker. Beide ploegen kregen nog kansen op een tweede doelpunt, maar de winning-goal viel niet meer.

Een kleine week na de nederlaag op het veld van Anderlecht ontving Groen-Zwart de leiders uit Genk in het Jan Breydelstadion. Na zijn rode kaart op Anderlecht moest Denkey plaatsnemen op de schorsingsbank. Hij werd vervangen door Gboho. Ook Van Der Bruggen verscheen in de basis, hij nam de plaats in van Vanhoutte.

Een gretig Groen-Zwart trok meteen in de aanval. In zijn energieke stijl zette Cercle de bezoekers meteen onder druk en creëerde in het openingskwartier al enkele kansjes via Gboho, Ravych en Deman. De bezoekers probeerden onder de druk uit te komen via snelle omschakelingen, maar vonden amper een antwoord op het spel van Groen-Zwart. Cercle bleef baas en werd daar bijna voor beloond op het half uur. Een uithaal van Ueda spatte uiteen op de paal. Bij de volgende grote kans was het wel prijs: na een balrecuperatie trok Gboho naar voor om Ueda perfect vrij te spelen. De Japanner plaatste het leer knap voorbij Vandevoordt en bracht Cercle verdiend op voorsprong.

Al vroeg in de tweede helft creëerden de bezoekers 2 goede kansen. Via El Khannous en Samatta kwam de bal in de loop van Paintsil, maar Popovic gleed de poging uit het doel. Twee minuten later stonden de bordjes wel in evenwicht: Paintsil vond de ruimte en plaatste de bal vervolgens buiten het bereik van Warleson in doel. Cercle moest even bekomen, maar bleef wel dreigen. Een schot van Francis ging net over en ook Ueda kwam dicht bij een tweede doelpunt. Cercle groeide opnieuw in de wedstrijd en ging nadrukkelijk op zoek naar een tweede doelpunt. Toen Deman neerging in de zestien claimde een strafschop, maar de wedstrijdleiding kwam niet tussen. Ook Genk probeerde de drie punten nog binnen te halen. Invaller Sor besloot echter te zwak. Het slotakkoord was voor Groen-Zwart. Siquet kreeg de bal aangespeeld in de zestien, maar kreeg het leer net niet goed op de schoen. 

Zo eindigt de wedstrijd op een puntendeling dus tegen de leider, na een knappe prestatie. Trainer Miron Muslic prees het team terecht op de persconferentie na de wedstrijd.

Opstelling Cercle: Warleson, Popovic, Ravych, Daland, Van Der Bruggen, Francis (85’ Vanhoutte), Siquet, Deman, Somers, Gboho (71’ Hotic) en Ueda (92’ Miangue).

Opstelling KRC Genk: Vandevoordt, Sadick, McKenzie, Arteaga, Heynen, Hrosovsky (78’ Ouattara), Munoz, El Khannous, Trésor (90’ Preciado), Paintsil en Samatta (78’ Sor).

Doelpunten: 40’ Ueda (1-0), 54’ Paintsil (1-1)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Carlos Aviña: “We gaan alles doen om onze top acht ambitie waar te maken”

Met nog vier wedstrijden te gaan zit Cercle volop in de race voor een plaats bij de eerste acht. De inzet? Kwalificatie voor Play-Off 2. Nu de interlandbreak ten einde loopt spraken we met sportief directeur Carlos Aviña en peilden we naar de verwachtingen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Voordeelpakket voor cruciale thuiswedstrijden tegen Kortrijk en STVV!

De laatste twee thuiswedstrijden van de reguliere competitie tegen Kortrijk en Sint-Truiden komen eraan! Er staat nog heel wat op het spel in de strijd om een plek in de Play-Offs.

Cercle heeft voor deze belangrijke wedstrijden elke supporter nodig en doet daarom een actie waarbij je een voordeelpakket kan kopen met tickets voor beide wedstrijden aan 20% korting. 

Haast je dus naar onze loketten of bestel je voordeelpakket online en kom Cercle naar de top acht schreeuwen. 
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
KOM MET DE FIETS (OF TE VOET) NAAR CERCLE - KV KORTRIJK

Sportwinkel en Cercle-partner Decathlon roept de fans op om massaal met de fiets (of te voet) naar de wedstrijd tegen KV Kortrijk te komen. Waarom? Omdat we elk ons steentje kunnen bijdragen aan een milieuvriendelijke samenleving en omdat het gewoon goed is voor de gezondheid! Denk dus eens aan je tweewieler wanneer je straks je supporterssjaal van Cercle weer aantrekt. Nog een duwtje in de rug nodig? Wanneer je met je fiets stopt bij de Decathlon-stand aan het stadion/fandorp, krijg je een Decathlon-cheque van € 6 in je mailbox.  Meer nog: fietsers maken kans op 10 duotickets voor de thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden.

Dit initiatief is een eerste ecologische actie van Decathlon en Cercle met de ambitie om er volgende jaar een extra lap op te geven!  Smeer je koersbenen maar in… We zien elkaar op de fiets!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle is #Morethanfootball en steunt Playing For Succes

Als je op woensdagnamiddag geregeld langs de trainingsvelden van Cercle passeert, bestaat de kans dat je de afgelopen weken op het veldje ernaast de mensen van Playing For Success aan het werk gezien hebt. Playing For Succes is een organisatie die kinderen unieke leerkansen biedt in een topsportomgeving. Aangezien Cercle #Morethanfootball is, steunt Groen-zwart dit initiatief met veel plezier. 

Enkele leerlingen van de scholen De Varens, De Kaproenen, Spermalie en De Kade stonden woensdagmiddag opnieuw gepassioneerd te voetballen in de schaduw van het Jan Breydelstadion. Deze leerlingen uit het bijzonder onderwijs nemen deel aan Playing For Succes, een initiatief waarbij ze op een leuke sportieve manier wiskunde of taal bijleren.

Cercle draagt ook een steentje bij aan dit hartverwarmend initiatief. De Vereniging voorziet onder andere ballen, hesjes en  gezonde snacks. De lessen zelf worden dan weer voorzien door studenten Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie van Howest.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met… Jesper Daland

SHOT sprak met… Jesper Daland

Norge, mitt Norge!

Bij Cercle Brugge voetballen meerdere smaakmakers. Eén daarvan is zonder twijfel Jesper Daland. De 23-jarige Noor vervoegde de Vereniging in mei 2021 en is sindsdien de verdedigende rots in de groenzwarte branding. In Cercles thuishaven spraken we elkaar uitvoerig over leven, voetbal en alles daartussenin. Onze vragen in het Deens en Jespers antwoorden in het Noors… de woorden rimpelden de stille wateren van zijn vaderlandse fjorden.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!