koop tickets online

Strijdend Cercle kan efficiënt Charleroi niet in de problemen brengen

Groen-Zwart begon zijn eerste wedstrijd onder Bernd Storck met een koude douche. Morioka glipte door de verdediging en bracht Charleroi al na 5 minuten op voorsprong. Groen-Zwart trok vooruit, maar de Carolo's profiteerden daar optimaal van. Via Bruno en Diagne stond het 0-3 aan de rust. Cercle bleef strijden in de 2de helft, maar het kon niet meer terugkomen. Zo bleef de ruststand tot het einde op het bord. 

Bernd Storck stond na één trainingsweek voor de eerste test in de thuiswedstrijd tegen Sporting Charleroi. Hij bracht een enigszins experimenteel elftal tussen de lijnen met Panzo (links) en Omolo (rechts) in een viermansdefensie. Op het middenveld kreeg Donsah een basisplaats naast Kouamé en Peeters. Voorin werd Foster geflankeerd door Hazard en Bongiovanni die voor het eerst dit seizoen aan de aftrap kwam. 

Cercle trok meteen naar voor, maar het stuitte op een efficiënt Charleroi. Al na 5 minuten profiteerde Rezaei van balverlies op het middenveld om Morioka in het straatje te sturen. De Japanse middenvelder kwam oog-in-oog met doelman Hubert en bracht de bezoekers meteen op voorsprong. 

Groen-Zwart bleef wel vooruit voetballen. Bongiovanni en Hazard probeerden Penneteau onder vuur te nemen, maar die moest niet tussen beide komen. Na 35 minuten profiteerden de Zebra's een tweede keer. Deze keer kon Gholizadeh Kouamé van de bal zetten en oprukken. De bal in de loop van Bruno was op maat en de flankspeler klopte Hubert een tweede keer. 

Twee minuten later deed Diagne daar nog eentje bij. Hij kon een tackle van Peeters ontwijken, stak het halve veld over en haalde hard uit in de hoek voor de 0-3.

Nog voor rust haalde Storck Omolo naar de kant voor Biancone. Aan de rust deed hij hetzelfde met Bongiovanni die in de kleedkamer bleef. Gory kwam in zijn plaats. 

De Vereniging had niet de intentie om af te geven, en het bleef op zoek gaan naar goals. Het publiek zag de ploeg knokken en ging erachter staan. Hazard knikte een krachtige kopbal net over. Penneteau haalde een trap van Gory uit de hoek en Dessoleil stond zijn doelman bij op de rebound van de ingevallen Saadi. Verder kwamen beide ploegen niet meer en dus nam Charleroi de punten mee naar huis. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
#CERCLERETRO | Kurt Soenens en Yves Feys

Vrijdagavond om 20u streamen we een echte klassieker op onze mediakanalen: dan gaan we zo'n 23,5 jaar terug in de tijd naar 12 september 1996, toen Cercle Brugge het in de 1/16e finales van de Europacup 2 opnam tegen Brann Bergen! 

Oud-spelers Yves Feys en Kurt Soenens kijken alvast reikhalzend uit naar de partij: Terwijl Soenens een foto, in Cercleshirt nota bene, met zijn zoon instuurde, stuurde Yves Feys een videoboodschap in. Bekijk beide berichtjes hieronder!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Vele onzekerheden, één zekerheid


Een bericht van voorzitter Vincent Goemaere en CEO Oleg Petrov:
 

Beste fans en sympathisanten van Groen-Zwart,

2020 is een jaar dat we niet gauw zullen vergeten. Niet op sportief vlak, met de fantastische eindsprint naar de redding (het beloofde feestje hebben jullie nog tegoed), niet op extrasportief vlak, met de wereldwijde gevolgen van de uitbraak van het coronavirus.

Die uitbraak zorgt ook op sportief vlak voor vele onzekerheden. We weten niet wanneer we weer zullen mogen voetballen, we weten niet onder welke omstandigheden dat zal zijn, we weten niet welke de financiële gevolgen voor de hele voetbalwereld zullen zijn.

Dat betekent ook dat we nu nog geen antwoord kunnen geven op jullie vragen over de contractbesprekingen met onze coach Bernd Storck, onze technische staff en de spelerskern. Maar zodra we daarover nieuws hebben, zijn jullie de eersten om dat te vernemen. 

Er is alvast wel één zekerheid: we blijven samen hard werken aan de toekomst van onze vereniging. Meer dan ooit geldt de slogan ‘Never give up’. Leve Cercle!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Dylan De Belder roept op: “Blijf met ons in contact dankzij de #CercleChallenge!”

Ook in coronatijden willen onze spelers met jullie in contact blijven. Een aangezien dat niet in het stadion kan, heeft Dylan De Belder een creatieve oplossing bedacht: de Cercle Challenge!

Het opzet? Laat ons via social media weten welke uitdaging jij door een Cerclespeler wil gerealiseerd zien. Van tien keer pompen tot het meezingen van jouw lievelingslied: onze spelers doen het allemaal! Gebruik op Facebook, Twitter of Instagram de hashtag #CercleChallenge (of stuur het ons via privébericht door), laat tegelijk weten voor welke speler de challenge is bedoeld en onze spelers gaan aan de slag! 

Nog een tip: misschien zijn onze spelers nóg gemotiveerder als jij het eerst even voordoet in een filmpje...
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
COVID-19 update

Ook deze week werken onze spelers thuis een individueel trainingsprogramma af. Nog zeker tot en met 5 april vinden er op Jan Breydel geen groepstrainingen plaats en vorige week nog liet de ‘crisiscel corona’ van de Koninklijke Belgische Voebalbond weten dat er vóór 1 mei geen enkele competitiewedstrijd wordt afgewerkt.

Hoe het verder moet met de Jupiler Pro League, is op dit moment nog onduidelijk. Alles hangt uiteraard af van hoe de overheidsmaatregelen de verdere verspreiding van het virus kunnen afremmen. Cercle blijft alert en zal elk advies strikt opvolgen.

Er kwam wel positief nieuws uit medische hoek: de persoon bij wie op 13 maart 2020 COVID-19 werd vastgesteld, is genezen!
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Samen tegen het coronavirus!

Cercle Brugge gaat de strijd aan tegen COVID-19 (coronavirus). Vorige week al besliste Groen-Zwart de groepstrainingen op Jan Breydel tot nader order, en al tot zeker 5 april, te staken. De spelers kregen van de technische staf een individueel trainingsprogramma en hun gezondheidstoestand wordt door onze medische staf dagelijks opgevolgd.

Cercle Brugge blijft te allen tijde waakzaam: nadat een lid van de medische staf vorige week nog positief testte op het virus, zijn er op vandaag nog geen bijkomende gevallen te melden. Handen ontsmetten en contact zoveel mogelijk mijden is en blijft de kernboodschap.

Ook op administratief vlak geldt er een minimumbezetting: thuiswerken wordt zoveel mogelijk aanbevolen en alle meetings worden indien mogelijk digitaal georganiseerd. De fysieke Ticketingdienst en Fanshop blijven tot minstens 5 april gesloten. Online merchandising bestellen kan natuurlijk wel, gewoon via www.cerclebruggeshop.be.

Ook enkele businessevents worden uitgesteld: zo zal de tweede editie van de Cercle Soirée, gepland op zaterdag 28 maart 2020, niet doorgaan. Heb je vragen? Contacteer dan bk12@cerclebrugge.be

Cercle Brugge vraagt z’n supporters om alle overheidsmaatregelen op te volgen en strikt na te volgen. Samen is wat ons bindt en samen gaan we de strijd aan. WE BEAT AS ONE!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!