koop tickets online

Strijdend Cercle kan efficiënt Charleroi niet in de problemen brengen

Groen-Zwart begon zijn eerste wedstrijd onder Bernd Storck met een koude douche. Morioka glipte door de verdediging en bracht Charleroi al na 5 minuten op voorsprong. Groen-Zwart trok vooruit, maar de Carolo's profiteerden daar optimaal van. Via Bruno en Diagne stond het 0-3 aan de rust. Cercle bleef strijden in de 2de helft, maar het kon niet meer terugkomen. Zo bleef de ruststand tot het einde op het bord. 

Bernd Storck stond na één trainingsweek voor de eerste test in de thuiswedstrijd tegen Sporting Charleroi. Hij bracht een enigszins experimenteel elftal tussen de lijnen met Panzo (links) en Omolo (rechts) in een viermansdefensie. Op het middenveld kreeg Donsah een basisplaats naast Kouamé en Peeters. Voorin werd Foster geflankeerd door Hazard en Bongiovanni die voor het eerst dit seizoen aan de aftrap kwam. 

Cercle trok meteen naar voor, maar het stuitte op een efficiënt Charleroi. Al na 5 minuten profiteerde Rezaei van balverlies op het middenveld om Morioka in het straatje te sturen. De Japanse middenvelder kwam oog-in-oog met doelman Hubert en bracht de bezoekers meteen op voorsprong. 

Groen-Zwart bleef wel vooruit voetballen. Bongiovanni en Hazard probeerden Penneteau onder vuur te nemen, maar die moest niet tussen beide komen. Na 35 minuten profiteerden de Zebra's een tweede keer. Deze keer kon Gholizadeh Kouamé van de bal zetten en oprukken. De bal in de loop van Bruno was op maat en de flankspeler klopte Hubert een tweede keer. 

Twee minuten later deed Diagne daar nog eentje bij. Hij kon een tackle van Peeters ontwijken, stak het halve veld over en haalde hard uit in de hoek voor de 0-3.

Nog voor rust haalde Storck Omolo naar de kant voor Biancone. Aan de rust deed hij hetzelfde met Bongiovanni die in de kleedkamer bleef. Gory kwam in zijn plaats. 

De Vereniging had niet de intentie om af te geven, en het bleef op zoek gaan naar goals. Het publiek zag de ploeg knokken en ging erachter staan. Hazard knikte een krachtige kopbal net over. Penneteau haalde een trap van Gory uit de hoek en Dessoleil stond zijn doelman bij op de rebound van de ingevallen Saadi. Verder kwamen beide ploegen niet meer en dus nam Charleroi de punten mee naar huis. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
#CHACER | Dabila in 19-koppige selectie!

19 spelers vertrokken zopas, na de laatste afsluitende middagtraining op Cercle, op afzondering naar een hotel in de buurt van Charleroi. Wie na blessureleed opnieuw z'n opwachting in de selectie maakt, is Yves Dabila! Ook Alimami Gory is opnieuw helemaal fit nadat hij vorig weekend vroegtijdig naar de kant moest. Ontdek alle namen hieronder:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CHACER | "Onze verantwoordelijkheid? Er staan voor de supporters!"

Wat onze coach Bernd Storck deze week op de voorbereidende persconferentie te zeggen had, bekijk je hier! 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
MD-2: Update vanop training

De laatste rechte lijn naar Charleroi-Cercle Brugge is ingezet! Vrijdagnamiddag trekken de spelers op afzondering naar Charleroi waar in alle rust het treffen tegen de Carolo's tot in de puntjes zal worden voorbereid. Nu de trainingsweek al goed gevorderd is, kunnen we volgende stand van zaken opmaken:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Reserveer nu voor Cercle Brugge-Zulte Waregem

Tijdens de laatste thuiswedstrijd van 2019 nemen we het op tegen Zulte Waregem. Op zaterdag 21 december ontvangt Groen-Zwart dan Essevee om 20u in Jan Breydel. Reserveer nu jouw feestmaaltijd in Jan Breydel, net vooraleer de feestdagen van start gaan!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Test je kennis over #ChaCer en win een VIP experience tijdens #CerZwa!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!