koop tickets online

Strijdend Cercle kan efficiënt Charleroi niet in de problemen brengen

Groen-Zwart begon zijn eerste wedstrijd onder Bernd Storck met een koude douche. Morioka glipte door de verdediging en bracht Charleroi al na 5 minuten op voorsprong. Groen-Zwart trok vooruit, maar de Carolo's profiteerden daar optimaal van. Via Bruno en Diagne stond het 0-3 aan de rust. Cercle bleef strijden in de 2de helft, maar het kon niet meer terugkomen. Zo bleef de ruststand tot het einde op het bord. 

Bernd Storck stond na één trainingsweek voor de eerste test in de thuiswedstrijd tegen Sporting Charleroi. Hij bracht een enigszins experimenteel elftal tussen de lijnen met Panzo (links) en Omolo (rechts) in een viermansdefensie. Op het middenveld kreeg Donsah een basisplaats naast Kouamé en Peeters. Voorin werd Foster geflankeerd door Hazard en Bongiovanni die voor het eerst dit seizoen aan de aftrap kwam. 

Cercle trok meteen naar voor, maar het stuitte op een efficiënt Charleroi. Al na 5 minuten profiteerde Rezaei van balverlies op het middenveld om Morioka in het straatje te sturen. De Japanse middenvelder kwam oog-in-oog met doelman Hubert en bracht de bezoekers meteen op voorsprong. 

Groen-Zwart bleef wel vooruit voetballen. Bongiovanni en Hazard probeerden Penneteau onder vuur te nemen, maar die moest niet tussen beide komen. Na 35 minuten profiteerden de Zebra's een tweede keer. Deze keer kon Gholizadeh Kouamé van de bal zetten en oprukken. De bal in de loop van Bruno was op maat en de flankspeler klopte Hubert een tweede keer. 

Twee minuten later deed Diagne daar nog eentje bij. Hij kon een tackle van Peeters ontwijken, stak het halve veld over en haalde hard uit in de hoek voor de 0-3.

Nog voor rust haalde Storck Omolo naar de kant voor Biancone. Aan de rust deed hij hetzelfde met Bongiovanni die in de kleedkamer bleef. Gory kwam in zijn plaats. 

De Vereniging had niet de intentie om af te geven, en het bleef op zoek gaan naar goals. Het publiek zag de ploeg knokken en ging erachter staan. Hazard knikte een krachtige kopbal net over. Penneteau haalde een trap van Gory uit de hoek en Dessoleil stond zijn doelman bij op de rebound van de ingevallen Saadi. Verder kwamen beide ploegen niet meer en dus nam Charleroi de punten mee naar huis. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Cercle speelt 2-2 gelijk in eerste oefenpot

Cercle begon scherp aan de eerste voorbereidingswedstrijd. De eerste aanval van de wedstrijd was meteen raak: via Velkovski en Vanhoutte kwam Hoggas vrij aan de rand van de zestien en hij leverde de perfecte assist af voor de inlopende Thibo Somers. In het openingskwartier kwam Cercle nog een paar keer gevaarlijk opzetten. De beste kans kwam er via Thibo Somers, die uitpakte met een knappe ren en dito schot, dat gestuit werd door de vuisten van Bossut. De thuisdoelman moest ook nog met de voet tussenkomen op een laag schot van Dino Hotic. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Leve alle papa's!

Cercle Brugge wenst alle papa's een fijne vaderdag toe!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Eerste transfer voor het nieuwe seizoen

De 21-jarige Serge-Philippe Raux-Yao is de eerste inkomende transfer van Cercle Brugge voor het nieuwe seizoen. De Fransman is een linksvoetige centrale verdediger van 1m97 en komt over van de Franse tweedeklasser AJ Auxerre. Raux-Yao, een rasecht jeugdproduct van de Franse traditieploeg, ondertekende een contract voor 4 seizoenen bij Groen-Zwart.

Voorzitter Vincent Goemaere: “We zijn blij dat Serge-Philippe vandaag voor Cercle Brugge kiest. Hij is een talentvolle centrale verdediger, die beschikt over een profiel dat we zochten. Met de komst van Serge-Philippe is onze transferzomer officieel gestart. We hopen binnenkort met meer transfernieuws te kunnen komen!“

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle Brugge Jeugdwerking behoort tot de beste 12 jeugdopleidingen van België!

De Cercle Brugge jeugdwerking komt volgend seizoen uit in de Elite 1 reeks, zijnde de beste 12 jeugdopleidingen van België. Dat maakte de Pro League vandaag bekend. De Cercle jeugdwerking wordt zo bekroond voor de inspanningen die het dagdagelijks levert om een uiterst professionele en kwaliteitsvolle jeugdwerking aan te bieden.

Elite A bestaat volgend seizoen uit volgende teams: RSC Anderlecht, Club Brugge, Cercle Brugge, Charleroi, Racing Genk, KAA Gent, OH Leuven, Standard de Liège, KV Mechelen, Sint-Truiden, Westerlo en Zulte-Waregem.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
FANSHOP: 50% korting op de Kappacollectie!

Koopjes doen? Dan ben je in onze online Fanshop aan het juiste adres! Op de volledige Kappa collectie scoor je vanaf vandaag namelijk 50% korting!

Door de coronacrisis is het op dit moment wel enkel mogelijk om online te shoppen via www.cerclebruggeshop.be. Wanneer je een Kappa-artikel naar keuze selecteert en vervolgens naar je winkelmandje gaat, zal je zien dat na het invullen van de kortingscode ‘KAPPA50’ de korting wordt toegekend*.

Snel zijn is wel de boodschap: bepaalde producten zijn slechts nog beperkt beschikbaar!


(*) De kortingscode is hoofdlettergevoelig: zorg dus dat je KAPPA in hoofdletters typt!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!