koop tickets online

Ugbo en Denkey zorgen voor 3 punten op Le Canonnier

Speeldag 27 beloofde een kraker te worden voor Groen-Zwart, dat op bezoek ging bij Moeskroen. Bij winst kwamen beide ploegen op evenveel punten in het klassement en wipte Cercle meteen weer over Waasland Beveren dat later op de avond Charleroi partij gaf. Ugbo kopte al na 13 minuten raak, en die stand bleef lange tijd op het bord. Denkey maakte in het slot de 0-2, maar Lepoint kon het met de aansluitingstreffer nog even spannend maken.

Coach Yves Vanderhaeghe zag zijn ploeg goed presteren tegen Anderlecht. Hij gaf dan ook het vertrouwen aan het elftal van die wedstrijd, en zo startte Groen-Zwart met een ongewijzigd team.

Het was van bij het begin duidelijk dat elk duel een kleine veldslag zou zijn op het hobbelige veld in Moeskroen. De thuisploeg stak het felst van wal, maar het was Groen-Zwart dat al na 13 minuten op voorsprong kwam. Koffi kreeg een hoekschop niet goed weggewerkt en Bates kopte de bal op de deklat. In de rebound kopte Ugbo wel meteen raak.

Cerle Brugge KSV

Daarmee zat Cercle meteen goed in de wedstrijd, maar het spel werd er niet minder bitsig om. Echte kansen kwamen er niet tot op het halfuur. Hotic vond ruimte vopkor zichzelf tussen de linies en zag dan het gaatje in de verdediging van Moeskroen. Hij plaatste Ugbo oog-in-oog met Koffi, maar de spits zag zijn poging op de paal en in de armen van de doelman van Moeskroen stranden.

Moeskroen moest op zoek naar de gelijkmaker na de rust en het trok vol in de aanval. Da Costa vond al snel Xadas die vanuit een scherpe hoek op Didillon af kon, maar die pakte met een knappe beenveeg uit en hield zijn netten schoon.

Moeskroen bleef komen en Vanderhaeghe bracht op het uur Van der Bruggen voor Deman om het evenwicht op het middenveld te herstellen. Dat lukte, Groen-Zwart kon de thuisploeg wat verder van het eigen doel af opvangen. Er viel lange tijd weinig te beleven tot 12 minuten voor tijd Ciranni een vrijschop mocht nemen in het centrum. De bal kwam op het hoofd van Onana, maar Didillon zat er opnieuw goed tussen.

Cerle Brugge KSV

Nadat eerder ook nog Denkey voor Ugbo kwam, kregen Somers en Musaba nog een invalbeurt. Net voor het einde van de wedstrijd was er een goede uitbraak van Cercle. Denkey kon met de bal lopen met 2 man voor zich. Ook Somers kwam nog in steun maar de spits kapte in zijn eentje zijn tegenstander uit en met een gekruist schot werd het 0-2.

Dat leek de goal van de veiligheid, maar een dikke minuut later liep Lepoint perfect in op een lage voorzet en maakte er van dichtbij 1-2 van.

Het bleef dus link tot het ultieme slot, maar achterin stond Cercle al de hele wedstrijd heel solide te verdedigen, en het gaf niets meer weg. Een belangrijke zege voor de troepen van Vanderhaeghe.

Cercle: Didillon - Marcelin, Bates, Pavlovic - Biancone, Da Silva Lopes, Vitinho, Hoggas (84' Somers), Hotic (84' Musaba) - Deman (62' Van der Bruggen) en Ugbo (76' Denkey)

Moeskroen: Koffi, Agouzoul, Hocko (76' Gnohéré), Onana, Bakic, Mohamed, Ciranni (88' Olinga), Da Costa Joia, Xadas (72' Faraj), Lepoint en Tabekou

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Bedankt Liantis!

Maandag overhandigde voorzitter Vincent Goemaere een gesigneerd shirt van Kévin Denkey aan Liantis. Met de attentie wil Cercle de dienstengroep bedanken voor het aanbieden van de livestream tijdens het Croky Cup duel van vorige maand tegen KV Oostende.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Sébastien Bruzzese!

De voltallige Cerclefamilie wenst Sébastien Bruzzese een fantastische verjaardag toe. Onze doelman wordt vandaag 32 jaar!

Proficiat Sébastien!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
David Bates: "6 op 6 pakken is een opsteker, maar we zijn er nog niet"

Achterin gaf Cercle erg weinig weg tegen Waasland-Beveren. In de achterlijn maakt David Bates de laatste weken een erg goede indruk: “We wisten dat de wedstrijden tegen Moeskroen en Waasland-Beveren erg belangrijk waren in onze strijd om het behoud. De 6 op 6 is een opsteker, maar we beseffen uiteraard dat we er nog lang niet zijn. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd en proberen gewoon iedere wedstrijd opnieuw punten te sprokkelen. De 2 clean sheets op 3 wedstrijden tonen aan dat we goed georganiseerd zijn en dus moeilijk te verslaan zijn. “

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle pakt ook drie punten in tweede degradatiekraker

Cercle heeft ook de tweede levensbelangrijke wedstrijd in de degradatiestrijd tot een goed einde gebracht. Da Silva en invaller Denkey bezorgden Groen-Zwart met twee knappe doelpunten de drie punten, waardoor de Vereniging haar voorsprong op Waasland-Beveren uitbreidt tot vier punten.

Op een vroege kans van bezoeker Frey na, die Didillon bovendien niet veel last bezorgde, was het lang wachten op gevaar. Groen-Zwart begon niet te best aan de wedstrijd en liet zich in balbezit op de nodige schoonheidsfoutjes betrappen. Net voor het half uur was Cercle een eerste keer echt dreigend en dat leverde meteen een doelpunt op. Vanop ruim 25 meter knalde Da Silva Lopes de bal heerlijk in de linkerbovenhoek. Een minuutje later was Cercle daar opnieuw, maar de poging van Deman strandde in het zijnet. Waasland-Beveren kwam in de slotfase van de eerste helft opzetten, al konden de bezoekers dat niet omzetten in grote kansen.

Ike Ugbo, de topschutten van Groen-Zwart, kreeg al vroeg in de tweede helft de kans om Cercle op 2-0 te brengen. Na een vlotte combinatie kon de spits uithalen. De poging strandde op de paal. Aan de overzijde duwde Frey het leer van dichtbij over. Qua voetbal schotelden Cercle en Waasland-Beveren niet de beste pot voetbal voor, maar de spanning bleef groot. Nochtans kreeg Cercle enkele uitstekende kansen. Biancone, Ugbo en vooral Hotic slaagden er niet in de opgelegde kansen af te werken. Invaller Denkey toonde zich meteen erg actief en zag zijn inspanningen, net zoals vorige week op Moeskroen, al snel beloond worden. Na een goede dribbel plaatste hij de bal buiten het bereik van Gabriël in doel. Denkey deed de netten nog een tweede keer trillen, maar stond in deze actie net buitenspel. De bezoekers konden geen vuist meer maken, de Groen-Zwarte defensie wist wel raad met de hoge ballen die hun richting uitkwamen. Zo levert deze wedstrijd, naast de drie levensbelangrijke punten, ook een nieuwe clean sheet op.

Opstelling Cercle: Didillon, Biancone, Marcelin, Bates, Pavlovic, Vitinho, Da Silva Lopes (’70 Van der Bruggen), Hoggas (’70 Vanhoutte), Hotic (’87 Decostere), Deman (’77 Denkey) en Ugbo (’87 Musaba).

Opstelling Waasland-Beveren: Gabriël, Bastians, Vukotic, Wuytens, Leuko, Bertone, Faucher (’65 Heymans), Albanese (’22 Cijntje), Wuytens, Nilsen (’65 Heymans), Koita (’83 Schryvers) en Frey.

Doelpunten: ’30 Da Silva Lopes (1-0), 82’ Denkey (2-0)

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!