koop tickets online
nl fr en

Uitblinkend Cercle laat na om Club knock-out te slaan: 2-2

Op zondagmiddag stond de enige derby die onze hoogste klasse rijk is op het menu. Het Jan Breydelstadion zat goed gevuld voor de komst van de buren. Muslic sleutelde niet aan zijn elftal en hield vast aan het team dat de laatste drie wedstrijden ongeslagen bleef.

Het eerste initiatief kwam van de thuisploeg. Een (wel vaker) slordige Onyedika gaf de bal pardoes aan Deman, die Somers opzocht. De herneming was voor Siquet, die zijn voorzet-schot geblokt zag. Dat was het begin van een uiterst dolle beginfase: Cercle dwong na vier minuten reeds vier corners af. Kort daarna zorgden enkele vrije trappen van Siquet meermaals voor dreiging, en een afgeweken schot van Denkey dwong Mignolet tot een prima save.

Cerle Brugge KSV

Niet veel later kon Cercle opnieuw de bal hoog recuperen, en besloot Ueda na een pirouette in het zijnet. De partij was toen nog maar een dik kwartier bezig. De eerste noemenswaardige (re)actie van Club gaf de bezoekers meteen de voorsprong: Jutgla glipte door de buitenspelval en bood de alleenstaande Lang de 0-1 aan. Cercle leek niet van slag en drukte steeds door: Ueda bood Somers de gelijkmaker aan, maar de Belg moest vanuit een te scherpe hoek afwerken. Nog geen tien minuten later zette Siquet de kilometervreter opnieuw alleen voor doel, maar liet Mignolet was opnieuw niet genoeg verrast. Als afsluiter van de eerste helft bediende Siquet zijn medewingback Deman, maar de Jonge Duivel kon zijn schot niet laag houden. Club ging dus met een absoluut gevleide voorsprong de rust in, terwijl Cercle stukken agressiever was én de beste combinaties op de mat bracht.

Groen-zwart zette die strijd gewoon verder in de tweede helft. Na enkele minuten werd dat beloond: Somers, diepgestuurd op rechts, bediende Denkey die even inhield en dan zonder twijfel de bal in de verste hoek weglegde: 1-1. Ook na de gelijkmaker wist Club niet tij te keren. Odoi ontsnapte maar net aan rood na een drieste tackle op Siquet en een fantastische parade van Mignolet op een kopkans van Daland deed de Blue Army nog meer bibberen. Maar veel kansen hadden de bezoekers niet nodig: Buchanan vond Nielsen ter hoogte van de tweede lijn waarop de Deen het leer droog in de bovenhoek binnen schoot: 1-2. Cercle moest zo opnieuw achtervolgen, maar alweer zat er geen verval op de pressing. 

Cerle Brugge KSV

Eerst trapte Somers een overgewaaide vrije trap met zijn mindere linker in de handen van Mignolet, iets later was het wel prijs voor de man van de match: Somers kon Mignolet eindelijk verschalken, met het hoofd. Ook vijf minuten voor tijd vond Club geen antwoord op de hoge pressing: gepruts van de centrale verdedigers stond eerst Kehrer toe om uit een voorzet te verwerken en in dezelfde fase ging Somers zijn kans. Mignolet hield Club recht, al mocht hij opgelucht zijn dat Kehrer maar net niet kon scoren nadat de Rode Duivel zich verslikte aan de kleine baklijn. De punten werden zo dus verdeeld, en daar mocht vooral Club blij mee zijn. De Vereniging deed gedurende de hele wedstrijd zijn grote broer twijfelen en had de beste kansen om deze wedstrijd te winnen. 


Cercle Brugge: 1. Majecki, 4. Daland, 5. Popovic, 9. Denkey (83’: 28. Van der Bruggen), 14. Vanhoutte(79’: 10. Hotic), 17. Francis, 23. Deman, 34. Somers (79’: 8. Decostere), 36. Ueda, 41. Siquet (79’: 7. Kehrer), 66. Ravych

Club Brugge: 22. Mignolet, 5. Hendry, 6. Odoi, 9. Jutgla, (81’: 70. Yaremchuk) 10. Lang, 14. Meijer, 15. Onyedika (66’: 19. Sowah) , 17. Buchanan (81’: 32. Nusa) 20. Vanaken, 27. Nielsen, 94. Sylla (66’: 44. Mechele) 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Kijk hier naar de persconferentie na Cercle-KV Kortrijk
Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle pakt verdiende 2-0 zege tegen KV Kortrijk na een ijzersterke eerste helft!

Cercle ontving zaterdagmiddag KV Kortrijk in een natgeregend Jan Breydelstadion. Groen-zwart voetbalde de bezoekers in de eerste helft van het kastje naar de muur. Het goede voetbal werd door Somers en Ueda omgezet in een 2-0 voorsprong aan de rust. In een tweede helft met weinig kansen kwam die voorsprong niet meer in gevaar. Groen-zwart hield op die manier verdiend de drie punten thuis.  

Na de interlandbreak vorig weekend nam Cercle het zaterdagmiddag op tegen KV Kortrijk. Cercle kon opnieuw rekenen op doelman Radoslaw Majecki, die hersteld is van een blessure aan de borstspier. Kevin Denkey was nog steeds geschorst.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Ga mee naar Antwerp-Cercle Brugge: check hier alle ticketinfo

Op de 124e verjaardag van Cercle, op zondag 9 april, spelen we om 16h00 op bezoek bij Antwerp. Er zijn 790 combitickets beschikbaar voor Cerclefans. Speciaal voor z'n verjaardag zijn trakteert Cercle met goedkopere prijzen voor het busvervoer. €10 in plaats van de gebruikelijke €16. Premium Twoalve-members betalen €9.

Aangezien de combiregeling van kracht is blijven de loketten voor bezoekende supporters gesloten. Cerclefans moeten de verplaatsing ook verplicht met een supportersbus maken. 9 april is een drukke dag voor veel busmaatschappijen, daarom werken we volgens het principe first come=first served. Inschrijven voor de verplaatsing naar Antwerp is daarom slechts mogelijk tot en met woensdag 5 april om 12h30. Schrijf je later in? Dan kom je op een wachtlijst terecht.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Hannes Van Der Bruggen!

Neen, het is geen grap. Hannes Van Der Bruggen wordt vandaag wel degelijk 30! Als kers op de verjaardagstaart speelt Cercle deze namiddag ook nog tegen zijn vorige ploeg KV Kortrijk. Gefeliciteerd en succes straks Hannes!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!