koop tickets online

Update vanop de woensdagtraining

Een drukke dag vandaag op Cercle: na de ochtendtraining werd er woensdagnamiddag een oefenwedstrijd afgewerkt tegen KMSK Deinze. Een mix van beloften en A-kern spelers kwamen in actie. Groen-Zwart won met 1-0 na een doelpunt van Olivier Scholaert in het begin van de tweede helft.

Geen Saadi, Foster of Gory vandaag op training. De aanvallers waren ziek en bleven uit voorzorg thuis. Ook Kylian Hazard kwam niet in actie. Hazard ondervond hinder aan de rug na de trainingssessie van afgelopen dinsdag. Ernstig is de blessure echter niet: verwacht wordt dat Hazard donderdag opnieuw probleemloos zal kunnen trainen.

Voor Jérémy Taravel en Dylan De Belder komt de wedstrijd op Standard sowieso te vroeg. Terwijl De Belder eerder vorige week een blessure opliep aan de adductoren, wees onderzoek nu een klein scheurtje uit. De onbeschikbaarheid van De Belder wordt zo op een 2 à 3-tal weken geschat. Taravel op zijn beurt ondergaat nog enkele medische onderzoeken om de precieze oorzaak en onbeschikbaarheid van zijn blessure te bepalen.

Na de ochtendsessie verzamelden de spelers voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen Deinze op de oefenterreinen van Jan Breydel. Ondanks de gure wind en de bij momenten hevige regenbuien kregen we een intensieve pot voetbal voorgeschoteld. Beide teams probeerden via combinatievoetbal het tempo hoog te houden, maar tot echt concrete kansen kwam het niet. Hoggas schoot in het begin van de wedstrijd nog een voorzet van Ackx naast doel, maar ook Omeonga en Bongiovanni kwamen op hun beurt niet tot scoren.

Cerle Brugge KSV

Bij het begin van de tweede helft voerde coach Bernd Storck 2 wissels door: Suffys kwam Vitinho vervangen en Scholaert kwam in de plaats van Omolo. Toen Bongiovanni op het uur met een mooie dribbelactie uitpakte, lukte het hem nog net om Ackx aan te spelen, die op zijn beurt Scholaert wist te bereiken. Een hard, laag schot van de beloftevolle aanvaller belandde onder de doelman door in doel. Cercle bleef ook na het doelpunt de controle bewaren, maar ook de leider in de Eerste Amateurklasse liet bij momenten aardige combinaties noteren. Grote kansen kwamen er niet meer en zo eindigde de aangename oefenpot op een nipte 1-0 winst voor Cercle.


Cercle Brugge: Hassen – Vitinho (46’ Suffys), Cassaert, Bassong, Serrano – Omolo (46’ Scholaert), Omeonga – Bongiovanni (64’ Lucker), Hoggas, Ackx & Somers (54’ Somers)

Doelpunten: 59' Scholaert (1-0)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Cercle op stage

Door de start van de heraanleg aan de oefenvelden werkt Cercle deze week een trainingsweek af in de Ardennen. Met een duidelijke focus op het fysieke aspect - de spelers ondergingen vorige week allemaal fysieke en medische proeven, moet de conditie op peil worden gehouden én wordt van het moment gebruik gemaakt om het nieuwe seizoen al conditioneel voor te bereiden. Donderdagmiddag keren de spelers en stafleden terug naar Brugge.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Fotoreportage van de training

Komend weekend geen wedstrijd voor Cercle: doordat de 1/2e finales van de Croky Cup worden afgewerkt is Cercle vrij. Vrijdag werd wel een oefenwedstrijd afgewerkt. Cercle tegen ... Cercle. De spelersgroep werd verdeeld in twee groepen om zo elke speler voldoende speelminuten te kunnen geven. Een schat aan informatie voor onze techische staf dus, die ook de kans kreeg om verschillende systemen te testen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Fotoreportage van de woensdagtraining

Nadat de spelers op dinsdag een dag vrijaf kregen, werd er woensdag opnieuw verzamelen geblazen op Jan Breydel. Na de gebruikelijke COVID-test stond de training op het programma. Onze fotograaf was aanwezig en maakte onderstaand fotoverslag!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Onze voorbereiding naar Zulte Waregem-Cercle

Zaterdag, op tweede kerstdag, trekt Cercle voor de laatste wedstrijd in 2020 naar Zulte Waregem. Benieuwd naar het trainingsschema voor deze week? Bekijk het hieronder!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Onze voorbereiding op OH Leuven-Cercle

Zaterdag trekt Cercle naar het King Power at Den Dreef Stadion om er Oud-Heverlee Leuven partij te geven op speeldag 15 van de Jupiler Pro League. Benieuwd naar het trainingsprogramma in aanloop naar de match? Hieronder vind je het terug! 

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!