koop tickets online

Update vanop de woensdagtraining

Een drukke dag vandaag op Cercle: na de ochtendtraining werd er woensdagnamiddag een oefenwedstrijd afgewerkt tegen KMSK Deinze. Een mix van beloften en A-kern spelers kwamen in actie. Groen-Zwart won met 1-0 na een doelpunt van Olivier Scholaert in het begin van de tweede helft.

Geen Saadi, Foster of Gory vandaag op training. De aanvallers waren ziek en bleven uit voorzorg thuis. Ook Kylian Hazard kwam niet in actie. Hazard ondervond hinder aan de rug na de trainingssessie van afgelopen dinsdag. Ernstig is de blessure echter niet: verwacht wordt dat Hazard donderdag opnieuw probleemloos zal kunnen trainen.

Voor Jérémy Taravel en Dylan De Belder komt de wedstrijd op Standard sowieso te vroeg. Terwijl De Belder eerder vorige week een blessure opliep aan de adductoren, wees onderzoek nu een klein scheurtje uit. De onbeschikbaarheid van De Belder wordt zo op een 2 à 3-tal weken geschat. Taravel op zijn beurt ondergaat nog enkele medische onderzoeken om de precieze oorzaak en onbeschikbaarheid van zijn blessure te bepalen.

Na de ochtendsessie verzamelden de spelers voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen Deinze op de oefenterreinen van Jan Breydel. Ondanks de gure wind en de bij momenten hevige regenbuien kregen we een intensieve pot voetbal voorgeschoteld. Beide teams probeerden via combinatievoetbal het tempo hoog te houden, maar tot echt concrete kansen kwam het niet. Hoggas schoot in het begin van de wedstrijd nog een voorzet van Ackx naast doel, maar ook Omeonga en Bongiovanni kwamen op hun beurt niet tot scoren.

Cerle Brugge KSV

Bij het begin van de tweede helft voerde coach Bernd Storck 2 wissels door: Suffys kwam Vitinho vervangen en Scholaert kwam in de plaats van Omolo. Toen Bongiovanni op het uur met een mooie dribbelactie uitpakte, lukte het hem nog net om Ackx aan te spelen, die op zijn beurt Scholaert wist te bereiken. Een hard, laag schot van de beloftevolle aanvaller belandde onder de doelman door in doel. Cercle bleef ook na het doelpunt de controle bewaren, maar ook de leider in de Eerste Amateurklasse liet bij momenten aardige combinaties noteren. Grote kansen kwamen er niet meer en zo eindigde de aangename oefenpot op een nipte 1-0 winst voor Cercle.


Cercle Brugge: Hassen – Vitinho (46’ Suffys), Cassaert, Bassong, Serrano – Omolo (46’ Scholaert), Omeonga – Bongiovanni (64’ Lucker), Hoggas, Ackx & Somers (54’ Somers)

Doelpunten: 59' Scholaert (1-0)

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
#CHACER | Dabila in 19-koppige selectie!

19 spelers vertrokken zopas, na de laatste afsluitende middagtraining op Cercle, op afzondering naar een hotel in de buurt van Charleroi. Wie na blessureleed opnieuw z'n opwachting in de selectie maakt, is Yves Dabila! Ook Alimami Gory is opnieuw helemaal fit nadat hij vorig weekend vroegtijdig naar de kant moest. Ontdek alle namen hieronder:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CHACER | "Onze verantwoordelijkheid? Er staan voor de supporters!"

Wat onze coach Bernd Storck deze week op de voorbereidende persconferentie te zeggen had, bekijk je hier! 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
MD-2: Update vanop training

De laatste rechte lijn naar Charleroi-Cercle Brugge is ingezet! Vrijdagnamiddag trekken de spelers op afzondering naar Charleroi waar in alle rust het treffen tegen de Carolo's tot in de puntjes zal worden voorbereid. Nu de trainingsweek al goed gevorderd is, kunnen we volgende stand van zaken opmaken:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Reserveer nu voor Cercle Brugge-Zulte Waregem

Tijdens de laatste thuiswedstrijd van 2019 nemen we het op tegen Zulte Waregem. Op zaterdag 21 december ontvangt Groen-Zwart dan Essevee om 20u in Jan Breydel. Reserveer nu jouw feestmaaltijd in Jan Breydel, net vooraleer de feestdagen van start gaan!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!