koop tickets online

Vanderhaeghe en Aviña: “We gaan er alles aan doen om onze fans trots te maken”

Coach Yves Vanderhaeghe en technisch directeur Carlos Aviña maken een balans op na 1/3e van de Jupiler Pro League te hebben afgewerkt.

In een exclusief duo-interview blikt het sportieve duo terug op de voorbije 12 wedstrijden maar wordt er ook, en vooral, vooruit gekeken. Cercle was quasi elke wedstrijd al een attractief en fysiek sterk voetballende ploeg, maar na een goede seizoensstart werden vooralsnog te weinig punten gepakt: “Als je na 12 wedstrijden 9 punten hebt, is de enige reactie die je mag hebben ontgoocheling”, reageert Yves Vanderhaeghe. “Als coach voel ik me hier verantwoordelijk voor. Ik ben gefrustreerd omdat we vaak tijdens deze wedstrijden ook aanspraak maakten op een overwinning of een gelijkspel. Ik heb ook niet het gevoel dat we veel kansen weggeven, maar om een bepaalde reden gaat de bal er wel altijd in. Kleine details, kleine foutjes en dat moeten we leren vermijden”. Technisch directeur Carlos Aviña beaamt: “er is een algemeen gevoel binnen het team dat we meer verdienden, maar we weten allemaal dat het niet gaat om wat je verdient maar wel om wat je feitelijk presteert.”

Op zoek naar consistentie

Consistent worden in sportieve resultaten is dus de boodschap, dat ziet ook Aviña: “de kwaliteit in de spelersgroep is er, een bewijs daarvan zijn de goede wedstrijden die we al speelden, maar waarvoor we niet beloond werden. Ondanks het uitblijven van de resultaten zijn er dit seizoen ook een aantal zaken die wel werden bereikt: we zijn bijvoorbeeld het meest fysieke team in de competitie én met Charles Vanhoutte, Thibo Somers, Robbe Decostere, Olivier Deman, Aske Sampers, Arne Cassaert en Wolf Ackx geven we speelkansen aan eigen jeugdspelers die belangrijk zijn en belangrijk blijven in onze sportieve strategie.”

Keuzes

Opmerkelijk dit seizoen is ook dat coach Vanderhaeghe al vaak van basisploeg veranderde. Tegen Standard werd zelfs in een nieuwe formatie gevoetbald. “Waarom een coach dat doet? Simpelweg omdat hij niet wint! De spelers krijgen elke training de kans om zich te tonen. Op basis van wie de juiste werkethiek voor de dag legt, hard werkt, het goede voorbeeld toont en wie open staat voor dialoog, neem ik dan de finale beslissing wie speelt en wie niet.“

Cerle Brugge KSV

Die keuzes van Vanderhaeghe hebben tot dusver niet de resultaten opgebracht waarop werd gehoopt: “ik begrijp dan ook dat de fans niet tevreden zijn. Het enige wat ik kan zeggen is dat we keihard werken, elke dag opnieuw. Er is hier een structuur neergezet met een uitgebreide medische staf, video-analisten, performance coaches en andere omkadering dat het werken erg professioneel maakt. Bij alle teams waar ik al actief was, was het nergens zo goed georganiseerd als hier. Allemaal werken we voor hetzelfde doel: Cercle succesvol maken!”, aldus Yves Vanderhaeghe

Extra steun

Om stabiliteit én sportieve resultaten op lange termijn te garanderen werd na de thuiswedstrijd tegen Union beslist om de technische staf rond coach Yves Vanderhaeghe extra te ondersteunen. Met Jimmy De Wulf werd een extra assistent-coach aan de staf toegevoegd en ook Miron Muslic was nieuw. “Het idee hierbij is om een challenging culture te installeren waarbij iedereen elkaar uitdaagt om het beste in elkaar naar boven te halen”, verduidelijkt Carlos Aviña. “Er werd gezocht naar mensen met de juiste competenties en het juiste profiel die complementair zijn in het beslissingsproces”, legt Carlos Aviña uit. Yves Vanderhaeghe voelt die steun: “Als coach voel ik me enorm gesteund door zowel Cercle als de fans. Laat ons nu samen geloven in deze groep en samen ervoor gaan”. Ondanks een sportief druk programma blijft onze coach dus erg positief: “Ik voel dat we dicht bij een overwinning staan. Zeker voor onze fans, die in de competitie nog geen thuisoverwinning hebben kunnen vieren, willen we dit zo snel als mogelijk doen. Onze goede prestaties tegen KV Oostende en Standard moeten we beloond worden. Waarom al niet zondag? Met de steun van de fans moet dat zéker mogelijk zijn!”

Bekijk het volledige duo-interview:

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Premium Twoalve | Win een gesigneerd shirt van Jesper Daland!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Jesper Daland uitgeroepen tot beste verdediger van speeldag 22!

Jesper Daland werd door Eleven Sports en Sport/Voetbalmagazine opgenomen in het Team of the Week. Bij HLN werd de centrale verdediger zelfs uitgeroepen tot de beste verdediger van speeldag 22!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
[VIDEO] Bekijk hier de hoogtepunten na de overwinning tegen Eupen (0-2)

Na de mooie 0-2 overwinning op bezoek bij KAS Eupen pakte Cercle de voorbije weken een knappe 18/21 in de Jupiler Pro League. Bekijk hieronder de hoogtepunten van de partij:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Thibo Somers: “Hopelijk kunnen we snel opnieuw vieren met de supporters”

Thibo Somers was opnieuw een volledige wedstrijd een gesel voor de Eupense defensie en uiteindelijk kon het Cercle jeugdproduct ook de ban breken door Cercle een kwartier voor tijd op voorsprong te zetten: “Het was een zeer lastige wedstrijd voor ons, zeker de eerste helft. De wedstrijd bleef lang gesloten en we creëerden niet zoveel kansen. Eupen speelde in een erg laag blok en verwachtte enkel maar lange ballen. In de tweede helft kwamen we fysiek sterker uit de kleedkamer en gelukkig kunnen we daardoor alsnog de drie punten meenemen naar Brugge. We hopen wel dat de supporters snel opnieuw naar het stadion mogen komen, want hen missen we wel.”

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!