koop tickets online

Veilig en coronaproof naar Cercle-STVV

Maandagavond sluit Cercle Brugge speeldag 6 van de Jupiler Pro League af met een thuiswedstrijd tegen Sint Truiden. De partij tegen de Kanaries wordt om 20u45 afgetrapt, maar uitkijken doen we uiteraard naar de terugkeer van onze fans naar het Jan Breydelstadion. Omdat we er alles aan willen doen om jullie veilig en coronaproof volgens de geldende maatregelen te ontvangen, werkte Cercle de voorbije weken aan een hygiëne- en circulatieplan. 

Drie hoofdmaatregelen:

 1. Het dragen van een mondmasker is voor iedereen verplicht voor, tijdens en na de wedstrijd en dat vanaf het moment wanneer je toekomt in het stadion en dat tot je vertrek. Deze regel geldt echt voor iedereen: ook voor -12 jarigen dus. Geen mondmasker = geen toegang.
   
 2. Respect voor social distance: hou zoveel mogelijk afstand van elkaar en respecteer de anderhalve meter regel. Vermijd zoveel mogelijk contact met mensen die niet tot jouw bubbel behoren.
   
 3. Ontsmet je handen! Aan alle ingangen en toiletten wordt er handontsmetting voorzien. Vooraleer je het stadion en de tribune betreedt, zal je ook worden verplicht om je handen te ontsmetten.
   

Bijkomende maatregelen:

 • Elke supporter krijgt een specifiek tijdslot waarin hij/zij samen met zijn bubbel zich in het stadion moet aanmelden. We vragen onze fans om deze timing te respecteren om zo de praktische doorloop en de wedstrijdorganisatie zo vlot mogelijk te houden.
Tijdstip Ingang Tribunes
19u15 tot 20u00 West (via Lange Molenstraat) West-boven
19u15 tot 20u00 Noord (via Olympialaan) Noord-beneden
19u15 tot 20u00 Oost (via Koning Leopold III-laan) Oost-beneden
20u00 tot 20u45 West (via Lange Molenstraat) West-beneden
20u00 tot 20u45 Noord (via Olympialaan) Noord-boven
20u00 tot 20u45 Oost (via Koning Leopold III-laan) Oost-boven

 

 • Bij het binnenkomen van het stadion moet elke bubbel onmiddellijk gaan plaatsnemen in de juiste tribune en op de juiste zitplaats.
  Groene bol: toegelaten zitplaats
  Rode bol: niet-toegelaten zitplaats
   
 • Nadat je samen met je bubbel in het stadion hebt plaatsgenomen, krijgt de bubbelverantwoordelijke van een steward aan de ingang van het tribunevak een cateringbandje. Hij/zij kan met dit bandje achter drank en/of eten gaan. Zonder bandje = geen drank en/of eten.
  • Het consumeren van drank en eten is enkel toegelaten in jouw bubbel en op jouw zitplaats in de tribune.
    
  • Alle drank- en eetstanden in het stadion sluiten 15 minuten voor het einde van de wedstrijd (=22u15).
    
  • Catering moet worden betaald met de Cashless Payment abonnementskaart. Breng dus zeker ook jouw abonnementskaart mee!
    
  • Er worden voldoende oplaadpunten voor Cashless Payment voorzien, maar we vragen onze fans om zoveel als mogelijk hun abonnementskaart (betaalkaart) op voorhand op te laden om wachtrijen te vermijden.
    
 • Toiletbezoek is toegelaten voor telkens maximaal 2 personen uit een bubbel.
   
 • Supporteren voor Cercle moet uiteraard, maar wel vanop jouw plaats en met je mondmasker aan.
   
 • Na de wedstrijd vragen we onze supporters om te blijven zitten op hun plaatsen tot een steward een signaal geeft om te vertrekken. 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
beloften winnen met 1-4 in en tegen RSC Anderlecht

De beloften hebben maandagavond een oefenwedstrijd in en tegen RSC Anderlecht met ruime 1-4 cijfers gewonnen.

Een glansrol was weggelegd voor Aske Sampers, één van de 7 jeugdspelers van Cercle die vorige maand nog een contractverlenging ondertekende. Nadat RSCA al vroeg op voorsprong kwam in de partij, was het Sampers die met een hattrick een groot aandeel in de ommekeer had. Het vierde Brugse doelpunt kwam op naam van Jelle Schiffer.


Selectie RSC Anderlecht: Vanhoutte, Swinnen, Camara, Debast, Sardella, Masscho, Engwanda-Ongena, Mehssatou, Colassin, Arnstad, Lokesa, Bouchouari, De Wilde, Leoni, Nonge, Agyei, Stassin & Guindo.

Cercle Brugge: Langenbick, Zutterman (30' El Bahri), Broos, Vandemaele, Schiffer, Suffys (66' Schepers), Sampers, Coens, Kurt (82' Claeys), Scholaert & Ackx.

Doelpunten: 9' (1-0); 22' Sampers (1-1); 25' Schiffer (1-2); 39' Sampers (1-3); 58' Sampers (1-4)

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Stem nu op de CAPS Goal uit april!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gregory Mertens forever

Vandaag, vrijdag 30 april, is het exact 6 jaar geleden dat Gregory Mertens op amper 24-jarige leeftijd overleed. Mertens speelde tussen 2011-2014 in totaal 88 wedstrijden voor Cercle Brugge en scoorde als centrale verdediger 10 keer voor Groen-Zwart.

Van Cercle trok Mertens in 2014 vervolgens naar Lokeren. Toen hij op 27 april 2015 als gevolg van een hartfalen plots in elkaar zakte tijdens een wedstrijd met de beloften van KSCL, werd Mertens onmiddellijk gereanimeerd. In een zorgwekkende toestand werd hij nog naar het ziekenhuis gebracht, maar uiteindelijk stierf hij drie dagen later. Gregory, voor altijd in ons Groen-Zwart hart.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle en Brugge door de jaren heen… (deel 227)

(periode van 20-05-1961 -> 27-05-1961)

 • Cercle

Eindelijk was de terugkeer van de Brugse groen-zwarten op het hoogste voetbalniveau een feit.  Er stond wel nog een (inhaal)wedstrijd tegen FC Tilleur op het programma maar dat zou de pret, zelfs ingeval van een nederlaag, niet kunnen drukken.  Niet minder dan vijftien (!) seizoenen, met zelfs een vierjarig intermezzo in Derde Klasse, had het geduurd voor Cercle weer aan de oppervlakte verscheen en de plaats claimde waar het thuishoorde : in Eerste Klasse !
Ook doelman Willy Mortier uitte zijn grote tevredenheid in een artikel in “Het Brugsch Handelsblad” :

Willy Mortier aan het woord…  “Wij zijn toch zo gelukkig…” ”  “Het is echt niet te geloven…  Wij hebben dit jaar op voetbalgebied eerder een matte prestatie geleverd en wij promoveren naar Eerste.  Vorig jaar speelden wij mooi voetbal, doch het was niet productief genoeg en de promovering ontglipte ons op één doelpunt te Mechelen in de beruchte testmatch tegen Patro Eisden.  Twee seizoenen geleden scheelde het slechts één puntje om naar Eerste nationaal over te gaan.  En nu zullen we volgend seizoen opnieuw derby’s spelen in de Belgische hoogste voetbalafdeling.  Of wij allemaal gelukkig zijn, hoeft niet gezegd…”.  Zo vertelde ons verleden week na de beslissende match te Charleroi Cercle’s doelman Willy Mortier, die een zeer ruim aandeel heeft in de promovering.  Maar daarover mag men hem niet spreken.  “Cercle vormt een geheel en ALLEN hebben er aan meegeholpen”, verzekert hij.  “Trainer Delfour heeft het bestuur van Cercle in 1958 beloofd dat hij de groen-zwarten in drie jaar naar Eerste zou brengen en hij heeft woord gehouden.”
“Ik weet het”, zegt Mortier, “men heeft Delfour de laatste tijd fel bekritiseerd.  Hij heeft net zoals iedereen fouten en gebreken, doch wij moeten eerlijk zijn, het is een goede trainer.  Hij heeft Cercle leren voetballen, maar met het spelersmateriaal waarover hij beschikte, was het niet mogelijk voetbal te spelen zoals hij het wenste.  Dit heeft hij moeten inzien en hij was verplicht zijn spelmethode te veranderen.  In de terugronde heeft Cercle dan een verdedigingssysteem toegepast dat tot flinke resultaten heeft geleid.  Op de twaalf laatst gespeelde wedstrijden behaalde Cercle 22 punten.  Wij kregen slechts acht doelen tegen, waarvan zes thuis en slechts twee op verplaatsing.  Gelukkig kwam de forme en het zelfvertrouwen terug bij kapitein Bailliu, hetgeen doeltreffend gewerkt heeft op de moraal van ons allen.  Ik persoonlijk was zeer pessimistisch tot voor de wedstrijd tegen Kortrijk, maar van dan af begon ik terug te geloven in de promoveringskansen, die definitief vastgelegd werden tegen Club Mechelen en Charleroi.”
In verband met de wedstrijd te Charleroi, Willy, is het waar dat gij daar met stenen bekogeld werd ?
“Inderdaad.  Ik kreeg een steen tegen mijn kaakbeen.  Ik reageerde nog niet direct, doch wreef met mijn hand over mijn gezicht en stelde vast dat ik geweldig bloedde.  Ik verwittigde de scheidsrechter en tot het einde stonden twee terreinafgevaardigden achter mijn doel om mij te beschermen tegen het onsportief Waals publiek.  Ik moet eerlijk bekennen dat ik de ballen niet durfde halen die tegen de balustrade lagen, ik had zeker nog meer stenen naar het hoofd gekregen.  Nu, de zege en de hulde die ons na de wedstrijd op het plein werd gebracht door de Brugse supporters, heeft die pijn en dit incident rap doen vergeten !”
Hebt u dit seizoen alle wedstrijden gespeeld, Willy ?
“Zeker, samen met Bertje Serru en Dré Perot heb ik geen enkele wedstrijd gemist.  Ik moet hier een bijzondere hulde brengen aan Perot die dit jaar waarlijk ‘gevochten’ heeft voor de promovering.  Ook zijn wens om volgend jaar tegen Gantoise te kunnen spelen zal zonder bepaalde tegenslagen in vervulling gaan.  Ikzelf ben natuurlijk gelukkig in Eerste nationaal tegen de grote ploegen te kunnen uitkomen.”
Wat denkt u over de toekomst van Cercle ?
“Wel, de ploeggeest is momenteel vanzelfsprekend buitengewoon en ik meen dat wij met deze ploeg flinke resultaten kunnen behalen in Eerste.  Ons elftal is niet zo oud en dit is ook een element dat niet uit het oog mag verloren worden.  U hebt daar gezinspeeld op mijn kansen als nationale portier, wel, ik denk daar zeer weinig aan.  Alleen Cercle telt voor mij en als wij volgend seizoen ons kunnen handhaven, zou dit reeds een flink resultaat betekenen.  Een goede ploeggeest en een intens trainen zijn daarvoor de eerste vereisten.  Ik druk de wens uit dat het bestuur innig moge samenwerken met de spelers om de moraal hoog te houden.  Iedere speler deed wat hij kan en de soms ongegronde kritiek schaadt sterk de moraal van de jongens.  Ik ben nu 26 jaar, verdedig nu reeds vijf seizoenen de groen-zwarte kleuren en speel vier jaar in het fanion elftal.  Niet alleen zijn de spelers gelukkig met de promovering, doch ook voor de supporters, het bestuur en vooral voor voorzitter Pierre Vandamme, die samen met Robert Braet de morele trainers mogen genoemd worden.  De verkwikkende woorden van deze ware sportmannen oefenen op ons zo’n sterke invloed uit.  Ook in de sport is opbeuring een grote en vaak beslissende factor in moeilijke omstandigheden !”
Tot daar dus Willy Mortier, die we samen met zijn ploegmaats nogmaals van harte feliciteren met de hoop hen volgend seizoen naast Club met klank de Brugse kleuren te zien verdedigen.”

 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle op stage

Door de start van de heraanleg aan de oefenvelden werkt Cercle deze week een trainingsweek af in de Ardennen. Met een duidelijke focus op het fysieke aspect - de spelers ondergingen vorige week allemaal fysieke en medische proeven, moet de conditie op peil worden gehouden én wordt van het moment gebruik gemaakt om het nieuwe seizoen al conditioneel voor te bereiden. Donderdagmiddag keren de spelers en stafleden terug naar Brugge.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!