koop tickets online

Voorbeschouwing: Cercle - KV Kortrijk

Zaterdagavond om 20.00u kijkt het Cercle van Fabien Mercadal de Kerels van Yves Vanderhaeghe uit Kortrijk in de ogen.Op de 3de speeldag van de Jupiler Pro League, staat meteen een nieuw West-Vlaams burenduel op het programma. We blikken vooruit naar de wedstrijd met onze coach.

Wat nemen jullie mee uit de eerste twee competitiewedstrijden?

Dat we de capaciteiten hebben om een goede wedstrijd te spelen. We hebben al mooie dingen laten zien, maar dat volstond nog niet om ook punten te pakken. We blijven hard werken met de groep om het niveau verder te verhogen.

Niemand kan natuurlijk tevreden zijn met een 0 op 6. Komt er nu meer druk en moeten jullie punten pakken tegen Kortrijk?

Neen, dat klopt, het volstaat zeker niet maar we blijven werken om dat om te buigen. Er is niet noodzakelijk meer druk. In ons beroep is er altijd druk, dat is nu niet meer dan 2 wedstrijden terug. Konden we beter gedaan hebben? Zeker. Ik onthoud dat veel mensen rond de Vereniging positief waren over ons voetbal in die eerste wedstrijd. Wij moeten ons concentreren om meer van die wedstrijden neer te zetten, maar het enige echte doel is om punten te pakken.

Cerle Brugge KSV

We willen elke wedstrijd punten pakken. Dat hadden we tegen Standard ook al kunnen doen, ze hebben ons helemaal niet weggespeeld. Ik vind dat we in beide wedstrijden een punt hadden kunnen pakken. Niet meer dan een punt, je moet ook eerlijk blijven met jezelf. We hebben die wedstrijden niet gedomineerd. We hebben dus 2 punten te weinig op vandaag.

Hoe ver staan jullie nu met de kern? Is die al compleet en wat met de afwezigen?

Neen, we zijn nog niet klaar met ons huiswerk. Er ontbreken toch wel wat spelers door blessures en enkele spelers die met kleine kwaaltjes sukkelen. We ontbreken natuurlijk De Belder voor een tijdje en Mboula die geschorst is. We zijn dus niet op volle sterkte.

De tegenstander van zaterdag, Kortrijk, is een ploeg die de linkerkolom als ambitie heeft, maar dat willen jullie ook. Wat verwacht je van de wedstrijd?

Het is een ploeg met veel kwaliteit. Ze haalden nog maar 1 punt, maar ze zijn goed op elkaar ingespeeld en ze hebben een stevige organisatie. Wij zullen dus goed voor de dag moeten komen als we een resultaat willen neerzetten.

Wat wil je veranderen ten opzichte van die eerste wedstrijden?

We moeten dodelijker zijn voor doel. In Oostende hebben we kansen gekregen om op 0-2 te komen, en die hebben we laten liggen. We moeten ook minder naïef zijn. We hebben Oostende zelf de stok gegeven waarmee ze ons geslagen hebben, door te eenvoudig balverlies, door ons te concentreren op de scheidsrechter, enzovoort. Dat moeten we niet meer doen.

Jullie staan voor een belangrijk drieluik met Kortrijk, Mechelen en Waasland Beveren, voor jullie Gent en Club in de ogen kijken.

Dat is misschien waar, maar alle wedstrijden zijn belangrijk. Ik heb veel respect voor Club Brugge. Gekeken naar hun seizoensbegin, moeten we zeggen dat ze indrukwekkend zijn. Maar als je voor die wedstrijd staat, moet je je niet op voorhand al gewonnen geven. Anders moet je er niet aan beginnen. Alle wedstrijden kunnen punten opleveren. Elke wedstrijd moet gespeeld worden. En dat voor de hele spelduur van de match. Daar ontbrak het ons nog aan. We hebben mooie dingen getoond, maar niet 90 minuten lang. We moeten nu goed worden over de hele wedstrijd.

Bekijk nu ook de selectie van Groen-Zwart voor Cercle - KV Kortrijk

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Leve alle papa's!

Cercle Brugge wenst alle papa's een fijne vaderdag toe!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Eerste transfer voor het nieuwe seizoen

De 21-jarige Serge-Philippe Raux-Yao is de eerste inkomende transfer van Cercle Brugge voor het nieuwe seizoen. De Fransman is een linksvoetige centrale verdediger van 1m97 en komt over van de Franse tweedeklasser AJ Auxerre. Raux-Yao, een rasecht jeugdproduct van de Franse traditieploeg, ondertekende een contract voor 4 seizoenen bij Groen-Zwart.

Voorzitter Vincent Goemaere: “We zijn blij dat Serge-Philippe vandaag voor Cercle Brugge kiest. Hij is een talentvolle centrale verdediger, die beschikt over een profiel dat we zochten. Met de komst van Serge-Philippe is onze transferzomer officieel gestart. We hopen binnenkort met meer transfernieuws te kunnen komen!“

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle Brugge Jeugdwerking behoort tot de beste 12 jeugdopleidingen van België!

De Cercle Brugge jeugdwerking komt volgend seizoen uit in de Elite 1 reeks, zijnde de beste 12 jeugdopleidingen van België. Dat maakte de Pro League vandaag bekend. De Cercle jeugdwerking wordt zo bekroond voor de inspanningen die het dagdagelijks levert om een uiterst professionele en kwaliteitsvolle jeugdwerking aan te bieden.

Elite A bestaat volgend seizoen uit volgende teams: RSC Anderlecht, Club Brugge, Cercle Brugge, Charleroi, Racing Genk, KAA Gent, OH Leuven, Standard de Liège, KV Mechelen, Sint-Truiden, Westerlo en Zulte-Waregem.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
FANSHOP: 50% korting op de Kappacollectie!

Koopjes doen? Dan ben je in onze online Fanshop aan het juiste adres! Op de volledige Kappa collectie scoor je vanaf vandaag namelijk 50% korting!

Door de coronacrisis is het op dit moment wel enkel mogelijk om online te shoppen via www.cerclebruggeshop.be. Wanneer je een Kappa-artikel naar keuze selecteert en vervolgens naar je winkelmandje gaat, zal je zien dat na het invullen van de kortingscode ‘KAPPA50’ de korting wordt toegekend*.

Snel zijn is wel de boodschap: bepaalde producten zijn slechts nog beperkt beschikbaar!


(*) De kortingscode is hoofdlettergevoelig: zorg dus dat je KAPPA in hoofdletters typt!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Voorzitter Vincent Goemaere met een stand van zaken

Vorige vrijdag vond de Algemene Vergadering van de Pro League plaats. Tijdens deze bijeenkomst werden onder andere de vervroegde competitiestop en het format voor volgend seizoen bepaald, maar er werden ook andere beslissingen genomen. Benieuwd welke effecten dit alles heeft voor Cercle? Voorzitter Vincent Goemaere legt het in onderstaand filmpje allemaal uit én geeft een stand van zaken in het trainersdossier! 

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!