koop tickets online

Voorbeschouwing: Cercle - KV Kortrijk

Zaterdagavond om 20.00u kijkt het Cercle van Fabien Mercadal de Kerels van Yves Vanderhaeghe uit Kortrijk in de ogen.Op de 3de speeldag van de Jupiler Pro League, staat meteen een nieuw West-Vlaams burenduel op het programma. We blikken vooruit naar de wedstrijd met onze coach.

Wat nemen jullie mee uit de eerste twee competitiewedstrijden?

Dat we de capaciteiten hebben om een goede wedstrijd te spelen. We hebben al mooie dingen laten zien, maar dat volstond nog niet om ook punten te pakken. We blijven hard werken met de groep om het niveau verder te verhogen.

Niemand kan natuurlijk tevreden zijn met een 0 op 6. Komt er nu meer druk en moeten jullie punten pakken tegen Kortrijk?

Neen, dat klopt, het volstaat zeker niet maar we blijven werken om dat om te buigen. Er is niet noodzakelijk meer druk. In ons beroep is er altijd druk, dat is nu niet meer dan 2 wedstrijden terug. Konden we beter gedaan hebben? Zeker. Ik onthoud dat veel mensen rond de Vereniging positief waren over ons voetbal in die eerste wedstrijd. Wij moeten ons concentreren om meer van die wedstrijden neer te zetten, maar het enige echte doel is om punten te pakken.

Cerle Brugge KSV

We willen elke wedstrijd punten pakken. Dat hadden we tegen Standard ook al kunnen doen, ze hebben ons helemaal niet weggespeeld. Ik vind dat we in beide wedstrijden een punt hadden kunnen pakken. Niet meer dan een punt, je moet ook eerlijk blijven met jezelf. We hebben die wedstrijden niet gedomineerd. We hebben dus 2 punten te weinig op vandaag.

Hoe ver staan jullie nu met de kern? Is die al compleet en wat met de afwezigen?

Neen, we zijn nog niet klaar met ons huiswerk. Er ontbreken toch wel wat spelers door blessures en enkele spelers die met kleine kwaaltjes sukkelen. We ontbreken natuurlijk De Belder voor een tijdje en Mboula die geschorst is. We zijn dus niet op volle sterkte.

De tegenstander van zaterdag, Kortrijk, is een ploeg die de linkerkolom als ambitie heeft, maar dat willen jullie ook. Wat verwacht je van de wedstrijd?

Het is een ploeg met veel kwaliteit. Ze haalden nog maar 1 punt, maar ze zijn goed op elkaar ingespeeld en ze hebben een stevige organisatie. Wij zullen dus goed voor de dag moeten komen als we een resultaat willen neerzetten.

Wat wil je veranderen ten opzichte van die eerste wedstrijden?

We moeten dodelijker zijn voor doel. In Oostende hebben we kansen gekregen om op 0-2 te komen, en die hebben we laten liggen. We moeten ook minder naïef zijn. We hebben Oostende zelf de stok gegeven waarmee ze ons geslagen hebben, door te eenvoudig balverlies, door ons te concentreren op de scheidsrechter, enzovoort. Dat moeten we niet meer doen.

Jullie staan voor een belangrijk drieluik met Kortrijk, Mechelen en Waasland Beveren, voor jullie Gent en Club in de ogen kijken.

Dat is misschien waar, maar alle wedstrijden zijn belangrijk. Ik heb veel respect voor Club Brugge. Gekeken naar hun seizoensbegin, moeten we zeggen dat ze indrukwekkend zijn. Maar als je voor die wedstrijd staat, moet je je niet op voorhand al gewonnen geven. Anders moet je er niet aan beginnen. Alle wedstrijden kunnen punten opleveren. Elke wedstrijd moet gespeeld worden. En dat voor de hele spelduur van de match. Daar ontbrak het ons nog aan. We hebben mooie dingen getoond, maar niet 90 minuten lang. We moeten nu goed worden over de hele wedstrijd.

Bekijk nu ook de selectie van Groen-Zwart voor Cercle - KV Kortrijk

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
#CERGNT | Intense trainingsweek!

Never give up! Na de recente 9/9 willen spelers en staf hun goede vorm ook zondag tegen AA Gent bevestigen. Voor eigen publiek wil Groen-Zwart voluit voor het maximale gaan. In hun voorbereiding op de partij van zondagavond om 20u30 werd er deze week al hard getraind op Cercle. Terwijl er dinsdag- en woensdagvoormiddag in twee groepen werd getraind, vond woensdagnamiddag een collectieve sessie op het programma.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Wat een (sport)man, die Miguel Van Damme!

Een aangenaam gezicht dinsdagnamiddag op training: ook Miguel Van Damme tekende namelijk present! Onze doelman onderhoudt sinds enkele weken individueel, en dat zoveel als mogelijk, zijn conditie in de gymzaal van Jan Breydel. 

WAT EEN (SPORT)MAN!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Trainingsprogramma 25 februari-1 maart

Na twee uitwedstrijden op rij staat er zondag opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander van dienst is AA Gent. De partij tegen de Buffalo's wordt om 20u afgewerkt. Benieuwd naar het trainingsschema deze week? Check het hieronder!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CLUCER | Ticketinfo voor de stadsderby

De ticketverkoop voor Cerclefans is maandagmiddag van start gegaan met een voorrangsperiode voor abonnees. Tot en met zondag 1 maart kan iedere abonneehouder tot 4 tickets per abonnement voor de wedstrijd aankopen. Vanaf maandag 2 maart om 13u30 gaat de vrije verkoop van start.

Op zaterdagavond 7 maart staat om 20u de Brugse stadsderby op het programma. Cercle is in Jan Breydel dan de ‘bezoekende ploeg’. Groen-Zwart krijgt het volledige uitvak, goed voor 1460 tickets, ter beschikking. Abonnees kunnen deze week in voorrang tot 4 tickets voor de derby aankopen. Voor niet-abonnees geldt die regel ook, al kunnen deze supporters pas vanaf maandag 2 maart aan ticketing terecht.

Tickets zijn enkel aan de dienst Ticketing van Cercle Brugge te koop. In geen geval kunnen tickets online, telefonisch of via e-mail worden gereserveerd of aangekocht. Indien niet alle tickets voor Cerclefans zijn verkocht, gaan de bezoekersloketten op de wedstrijddag open om 18u30.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Calvin Dekuyper!

Calvin Dekuyper is vandaag jarig! Onze middenvelder viert z'n 20ste verjaardag.

Proficiat Calvin!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!