koop tickets online

Voorbeschouwing: Cercle - KV Kortrijk

Zaterdagavond om 20.00u kijkt het Cercle van Fabien Mercadal de Kerels van Yves Vanderhaeghe uit Kortrijk in de ogen.Op de 3de speeldag van de Jupiler Pro League, staat meteen een nieuw West-Vlaams burenduel op het programma. We blikken vooruit naar de wedstrijd met onze coach.

Wat nemen jullie mee uit de eerste twee competitiewedstrijden?

Dat we de capaciteiten hebben om een goede wedstrijd te spelen. We hebben al mooie dingen laten zien, maar dat volstond nog niet om ook punten te pakken. We blijven hard werken met de groep om het niveau verder te verhogen.

Niemand kan natuurlijk tevreden zijn met een 0 op 6. Komt er nu meer druk en moeten jullie punten pakken tegen Kortrijk?

Neen, dat klopt, het volstaat zeker niet maar we blijven werken om dat om te buigen. Er is niet noodzakelijk meer druk. In ons beroep is er altijd druk, dat is nu niet meer dan 2 wedstrijden terug. Konden we beter gedaan hebben? Zeker. Ik onthoud dat veel mensen rond de Vereniging positief waren over ons voetbal in die eerste wedstrijd. Wij moeten ons concentreren om meer van die wedstrijden neer te zetten, maar het enige echte doel is om punten te pakken.

Cerle Brugge KSV

We willen elke wedstrijd punten pakken. Dat hadden we tegen Standard ook al kunnen doen, ze hebben ons helemaal niet weggespeeld. Ik vind dat we in beide wedstrijden een punt hadden kunnen pakken. Niet meer dan een punt, je moet ook eerlijk blijven met jezelf. We hebben die wedstrijden niet gedomineerd. We hebben dus 2 punten te weinig op vandaag.

Hoe ver staan jullie nu met de kern? Is die al compleet en wat met de afwezigen?

Neen, we zijn nog niet klaar met ons huiswerk. Er ontbreken toch wel wat spelers door blessures en enkele spelers die met kleine kwaaltjes sukkelen. We ontbreken natuurlijk De Belder voor een tijdje en Mboula die geschorst is. We zijn dus niet op volle sterkte.

De tegenstander van zaterdag, Kortrijk, is een ploeg die de linkerkolom als ambitie heeft, maar dat willen jullie ook. Wat verwacht je van de wedstrijd?

Het is een ploeg met veel kwaliteit. Ze haalden nog maar 1 punt, maar ze zijn goed op elkaar ingespeeld en ze hebben een stevige organisatie. Wij zullen dus goed voor de dag moeten komen als we een resultaat willen neerzetten.

Wat wil je veranderen ten opzichte van die eerste wedstrijden?

We moeten dodelijker zijn voor doel. In Oostende hebben we kansen gekregen om op 0-2 te komen, en die hebben we laten liggen. We moeten ook minder naïef zijn. We hebben Oostende zelf de stok gegeven waarmee ze ons geslagen hebben, door te eenvoudig balverlies, door ons te concentreren op de scheidsrechter, enzovoort. Dat moeten we niet meer doen.

Jullie staan voor een belangrijk drieluik met Kortrijk, Mechelen en Waasland Beveren, voor jullie Gent en Club in de ogen kijken.

Dat is misschien waar, maar alle wedstrijden zijn belangrijk. Ik heb veel respect voor Club Brugge. Gekeken naar hun seizoensbegin, moeten we zeggen dat ze indrukwekkend zijn. Maar als je voor die wedstrijd staat, moet je je niet op voorhand al gewonnen geven. Anders moet je er niet aan beginnen. Alle wedstrijden kunnen punten opleveren. Elke wedstrijd moet gespeeld worden. En dat voor de hele spelduur van de match. Daar ontbrak het ons nog aan. We hebben mooie dingen getoond, maar niet 90 minuten lang. We moeten nu goed worden over de hele wedstrijd.

Bekijk nu ook de selectie van Groen-Zwart voor Cercle - KV Kortrijk

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Test je kennis over Standard!

Zondagavond om 18u komt Standard over de vloer in het Jan Breydelstadion, maar wat weet jij over de Rouches? Test hier je kennis dankzij onze quiz! 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
De statistieken voor KAA Gent-Cercle Brugge

Vrijdagavond staat de laatste uitwedstrijd dit jaar op het programma voor Groen-Zwart. Om 20u30 trekt het dan naar de Ghelamco Arena waar KAA Gent partij wordt gegeven. Benieuwd naar hoe de Gentenaars zich door de Jupiler Pro League bewegen? Raadpleeg hier enkele statistieken:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Ontdek hier de voorbeschouwing en de selectie voor Cercle Brugge-Standard

Zondagavond staat de laatste thuiswedstrijd uit de reguliere competitie al op het programma. Niet zomaar een match, maar een echte topmatch tegen Standard. Daags voor dat treffen blikt coach Laurent Guyot dan ook vooruit naar het treffen tegen de Rouches:

Coach, we vallen onmiddellijk met de deur in huis: zondagavond komt Standard langs. Een echte topmatch?
 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Het eerste interview met Aboubakary Kanté!

Onmiddellijk na het plaatsen van de handtekening had CercleTV een uitgebreid gesprek met Aboubakary Kanté! Kom hieronder alles te weten over onze nieuwste aanwinst en ontdek zijn ambitie met Cercle!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Stem op jouw favoriete Cerclegoal uit februari!

Februari zit er bijna op, tijd dus om alle groen-zwarte goals eens onder de loep te nemen en op jouw favoriete Cerclegoal te stemmen! 


 

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws per mail!