koop tickets online

Voorbeschouwing: Cercle - KV Kortrijk

Zaterdagavond om 20.00u kijkt het Cercle van Fabien Mercadal de Kerels van Yves Vanderhaeghe uit Kortrijk in de ogen.Op de 3de speeldag van de Jupiler Pro League, staat meteen een nieuw West-Vlaams burenduel op het programma. We blikken vooruit naar de wedstrijd met onze coach.

Wat nemen jullie mee uit de eerste twee competitiewedstrijden?

Dat we de capaciteiten hebben om een goede wedstrijd te spelen. We hebben al mooie dingen laten zien, maar dat volstond nog niet om ook punten te pakken. We blijven hard werken met de groep om het niveau verder te verhogen.

Niemand kan natuurlijk tevreden zijn met een 0 op 6. Komt er nu meer druk en moeten jullie punten pakken tegen Kortrijk?

Neen, dat klopt, het volstaat zeker niet maar we blijven werken om dat om te buigen. Er is niet noodzakelijk meer druk. In ons beroep is er altijd druk, dat is nu niet meer dan 2 wedstrijden terug. Konden we beter gedaan hebben? Zeker. Ik onthoud dat veel mensen rond de Vereniging positief waren over ons voetbal in die eerste wedstrijd. Wij moeten ons concentreren om meer van die wedstrijden neer te zetten, maar het enige echte doel is om punten te pakken.

Cerle Brugge KSV

We willen elke wedstrijd punten pakken. Dat hadden we tegen Standard ook al kunnen doen, ze hebben ons helemaal niet weggespeeld. Ik vind dat we in beide wedstrijden een punt hadden kunnen pakken. Niet meer dan een punt, je moet ook eerlijk blijven met jezelf. We hebben die wedstrijden niet gedomineerd. We hebben dus 2 punten te weinig op vandaag.

Hoe ver staan jullie nu met de kern? Is die al compleet en wat met de afwezigen?

Neen, we zijn nog niet klaar met ons huiswerk. Er ontbreken toch wel wat spelers door blessures en enkele spelers die met kleine kwaaltjes sukkelen. We ontbreken natuurlijk De Belder voor een tijdje en Mboula die geschorst is. We zijn dus niet op volle sterkte.

De tegenstander van zaterdag, Kortrijk, is een ploeg die de linkerkolom als ambitie heeft, maar dat willen jullie ook. Wat verwacht je van de wedstrijd?

Het is een ploeg met veel kwaliteit. Ze haalden nog maar 1 punt, maar ze zijn goed op elkaar ingespeeld en ze hebben een stevige organisatie. Wij zullen dus goed voor de dag moeten komen als we een resultaat willen neerzetten.

Wat wil je veranderen ten opzichte van die eerste wedstrijden?

We moeten dodelijker zijn voor doel. In Oostende hebben we kansen gekregen om op 0-2 te komen, en die hebben we laten liggen. We moeten ook minder naïef zijn. We hebben Oostende zelf de stok gegeven waarmee ze ons geslagen hebben, door te eenvoudig balverlies, door ons te concentreren op de scheidsrechter, enzovoort. Dat moeten we niet meer doen.

Jullie staan voor een belangrijk drieluik met Kortrijk, Mechelen en Waasland Beveren, voor jullie Gent en Club in de ogen kijken.

Dat is misschien waar, maar alle wedstrijden zijn belangrijk. Ik heb veel respect voor Club Brugge. Gekeken naar hun seizoensbegin, moeten we zeggen dat ze indrukwekkend zijn. Maar als je voor die wedstrijd staat, moet je je niet op voorhand al gewonnen geven. Anders moet je er niet aan beginnen. Alle wedstrijden kunnen punten opleveren. Elke wedstrijd moet gespeeld worden. En dat voor de hele spelduur van de match. Daar ontbrak het ons nog aan. We hebben mooie dingen getoond, maar niet 90 minuten lang. We moeten nu goed worden over de hele wedstrijd.

Bekijk nu ook de selectie van Groen-Zwart voor Cercle - KV Kortrijk

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Yves Vanderhaeghe en Carlos Aviña blikken vooruit naar Beerschot-Cercle!

We zijn er klaar voor! Coach Yves Vanderhaeghe en technisch directeur Carlos Aviña stonden donderdag uitgebreid de pers te woord in de voorbeschouwing op het nieuwe seizoen. De onderwerpen die aan bod kwamen? De 6-weken durende voorbereiding natuurlijk, maar ook de transferactiviteiten kwamen ter sprake. Bekijk hieronder wat er werd verteld!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Jupiler Pro League zeker van start mét supporters!

Cerclefans zijn eindelijk opnieuw welkom bij thuiswedstrijden in het Jan Breydelstadion. Dat is de uitkomst van de bepalingen uit het ministerieel besluit dat gisteren 24 juni werd gepubliceerd en dat vanaf zondag 27 juni van kracht is. Fantastisch nieuws dus: dat betekent dat de nieuwe Jupiler Pro League competitie volgende maand al zeker mét supporters zal starten.

De bepalingen uit het Ministerieel Besluit van 24 juni maken de langverwachte terugkeer van Cerclesupporters naar het Jan Breydelstadion mogelijk. In bubbels van 8 personen zal voor de zittende Cerclefan ook de mondmaskerplicht niet meer gelden eens op de vaste plaats.

In eerste instantie, tot wanneer alle bepalingen wegvallen, zullen de wedstrijden enkel toegankelijk zijn voor thuissupporters, zo kan elke club toegang verlenen voor zo veel mogelijk eigen abonnees.

Cercle Brugge wil de Pro League en alle bevoegde diensten en kabinetten bedanken voor de constructieve samenwerking van de voorbije maanden.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
"One more time".
Lees meer
Cerle Brugge KSV
Alexandre Boucaut scheidsrechter voor Oostende-Cercle Brugge

Scheidsrechter Alexandre Boucaut is aangesteld om zondagavond Oostende-Cercle Brugge in goede banen te leiden. Boucaut zal hierbij worden bijgestaan door assistenten Christophe Battiston en Quentin Lesceux. Vierde official is Arthur Denil.

VAR zondag is Jasper Vergoote. Hij krijgt assistentie van Mathias Hillaert, Mario Vanlommel en Bram Verboom.

 

 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Tienkoppig Cercle wint met ruime cijfers van OHL

Toen Hoggas na een half uur de rode kaart onder de neus geduwd kreeg, leek Cercle zichzelf geweldig in de voet te hebben geschoten tijdens de nieuwe levensbelangrijke wedstrijd in de strijd voor het behoud. Toch toonde Cercle ondanks de numerieke minderheid een geweldige veerkracht en troefde het OHL af met ruime 3-0-cijfers. Zo neemt Cercle een geweldige optie op een verlengd verblijf in 1A.

Groen-Zwart toonde haar offensieve ambities van bij de aftrap en dat resulteerde al snel in gevaar. Romo had al na twee minuten geluk dat zijn uittrap tegen Ugbo naast ging en enkele minuten later geraakten Cercle in meerdere fases niet voorbij Romo.  De Vereniging was gretiger maar moest oppassen voor de gevaarlijke omschakelingen van de bezoekers. Henry krulde het leer halfweg de eerste helft uit het niets maar net naast. Op het halfuur probeerde Hoggas zich los te trekken van Assante, maar de VAR had hierbij een slaande beweging gezien. De scheids haalde de rode kaart uit zijn achterzak. Een hard verdict voor de middenvelder, en zo moest Cercle opnieuw een uur met een numerieke minderheid spelen in deze cruciale weken. Groen-Zwart bleef echter aandringen en werd daar kort voor de rust voor beloond. Ugbo nam over van Deman en knalde de 1-0 binnen.

OHL had voor de rust weinig getoond en kwam een stuk beter uit de kleedkamer. Een schot van invaller Schrijvers strandde op de binnenkant van de paal. Toch was het de onvermijdelijke Ugbo die Cercle in een gouden uitgangspositie schoot: een schot van Velkovski bleef haperen en de spits van Cercle reageerde het snelst. 2-0. Leuven voerde de druk op en probeerde Cercle vast te zetten. De organisatie hield echter goed stand en op een zeldzame hoekschop plaatste kapitein Taravel de kers op de taart. De verdediger klom het hoogst en knikte de 3-0 tegen de touwen. Cercle verdedigde haar voorsprong succesvol met hand en tand en toen Henry in de slotfase nog dicht bij de eerredder kwam was er een geweldige redding van doelman Didillon.

Opstelling Cercle Brugge: Didillon, Decostere (88’ Vitinho), Bates, Taravel (92’ Cassaert), Pavlovic, Velkovski, Vanhoutte, Hoggas, Van Der Bruggen (88’ Corryn), Deman (’88 Hotic) en Ugbo (81’ Denkey).

Opstelling Oud-Heverlee Leuven: Romo (46’ Thamsatchanan), Jemelka (67’ Tshimanga), Ngawa, Hubert (79’ Eppiah), De Norre, Vlietinck (67’ Vlietinck), Tamari, Asante (46’ Schrijvers), Sowah, Mercier en Henry.

 

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!