koop tickets online

Vrije trap van Hoggas zorgt voor eerste driepunter op verplaatsing!

Dankzij een doelpunt op vrije trap van Kevin Hoggas wint Cercle voor het eerst dit seizoen op verplaatsing en neemt Cercle drie verdiende punten mee uit St-Truiden naar Brugge. Door deze zes op zes zet De Vereniging Waasland-Beveren en KV Oostende verder onder druk in de strijd om het behoud.

Bernd Storck hield op Stayen grotendeels het vertrouwen in de basiself die vorige week KV Mechelen opzij zette. Hij verving de geelgeschorste Dabila centraal achterin door Panzo en bracht ook De Belder opnieuw aan de aftrap.

Gesteund door de ruim 550 meegereisde supporters startte Groen-Zwart in een winderig Sint-Truiden het beste aan de wedstrijd. Cercle kreeg al snel de kans om op voorsprong te komen, maar Eppel kreeg de bal niet voorbij MMaee. Wat later kreeg ook zijn spitsenbroeder De Belder een prima kans. Steppe stond echter pal. Halfweg de eerste helft kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd, al kwam daar geen groot gevaar uit voort. Het was in tegendeel Eppel die kort voor het rustsignaal nog dicht bij de 0-1 kwam, maar opnieuw stond doelman Steppe in de weg. Halfweg stond de brilscore nog op het bord.

Cerle Brugge KSV

Ook bij de start van de tweede helft liet Cercle zich meteen opmerken. Eppel kon zijn voet echter niet tegen een gemeten voorzet zetten. Bovendien werd de fase afgevlagd wegens buitenspel. Groen-Zwart bleef komen en kreeg nieuwe kansen via een kopbal van Chatziisaias (geweldige reflex van Steppe) en een schot van Hoggas (geblokkeerd door Konaté). De thuisploeg moest het spel ondergaan en reageerde voorzichtig via een afzwaaiend afstandsschot van Botaka.

Cerle Brugge KSV

Cercle verdiende de voorsprong en kreeg die op het uur. Hoggas zette zich achter een vrije trap net buiten de zestien en plaatste de vrije trap perfect buiten het bereik van doelman Steppe in doel. Het vak van het meegereisde Cerclelegioen ontplofte!

De trainer van STVV greep in en bracht met Sousa en Ito twee nieuwe aanvallende krachten tussen de lijnen. Die wissels zorgden voor nieuwe energie bij de thuisploeg. De Kanaries groeiden in de wedstrijd en kwamen dicht bij de gelijkmaker via Durkin, maar zijn poging ging over. Cercle kreeg het moeilijk en kon de bal amper in de ploeg houden. Moser moest zo een eerste keer echt ingrijpen op poging uit scherpe hoek van Colidio in minuut 85.

Groen-Zwart werd tot in de laatste seconde vooruit gestuwd door de aanwezige supporters en hield stand.  Al wie Groen-Zwart lief heeft slaakte een enorme kreet van verlossing en vreugde toen scheidsrechter Put een einde maakte aan de wedstrijd. Zes op zes dus, en dat was exact wat Cercle nodig had om de degradatiestrijd spannend te houden!

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Cercle speelt 2-2 gelijk in eerste oefenpot

Cercle begon scherp aan de eerste voorbereidingswedstrijd. De eerste aanval van de wedstrijd was meteen raak: via Velkovski en Vanhoutte kwam Hoggas vrij aan de rand van de zestien en hij leverde de perfecte assist af voor de inlopende Thibo Somers. In het openingskwartier kwam Cercle nog een paar keer gevaarlijk opzetten. De beste kans kwam er via Thibo Somers, die uitpakte met een knappe ren en dito schot, dat gestuit werd door de vuisten van Bossut. De thuisdoelman moest ook nog met de voet tussenkomen op een laag schot van Dino Hotic. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Leve alle papa's!

Cercle Brugge wenst alle papa's een fijne vaderdag toe!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Eerste transfer voor het nieuwe seizoen

De 21-jarige Serge-Philippe Raux-Yao is de eerste inkomende transfer van Cercle Brugge voor het nieuwe seizoen. De Fransman is een linksvoetige centrale verdediger van 1m97 en komt over van de Franse tweedeklasser AJ Auxerre. Raux-Yao, een rasecht jeugdproduct van de Franse traditieploeg, ondertekende een contract voor 4 seizoenen bij Groen-Zwart.

Voorzitter Vincent Goemaere: “We zijn blij dat Serge-Philippe vandaag voor Cercle Brugge kiest. Hij is een talentvolle centrale verdediger, die beschikt over een profiel dat we zochten. Met de komst van Serge-Philippe is onze transferzomer officieel gestart. We hopen binnenkort met meer transfernieuws te kunnen komen!“

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle Brugge Jeugdwerking behoort tot de beste 12 jeugdopleidingen van België!

De Cercle Brugge jeugdwerking komt volgend seizoen uit in de Elite 1 reeks, zijnde de beste 12 jeugdopleidingen van België. Dat maakte de Pro League vandaag bekend. De Cercle jeugdwerking wordt zo bekroond voor de inspanningen die het dagdagelijks levert om een uiterst professionele en kwaliteitsvolle jeugdwerking aan te bieden.

Elite A bestaat volgend seizoen uit volgende teams: RSC Anderlecht, Club Brugge, Cercle Brugge, Charleroi, Racing Genk, KAA Gent, OH Leuven, Standard de Liège, KV Mechelen, Sint-Truiden, Westerlo en Zulte-Waregem.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
FANSHOP: 50% korting op de Kappacollectie!

Koopjes doen? Dan ben je in onze online Fanshop aan het juiste adres! Op de volledige Kappa collectie scoor je vanaf vandaag namelijk 50% korting!

Door de coronacrisis is het op dit moment wel enkel mogelijk om online te shoppen via www.cerclebruggeshop.be. Wanneer je een Kappa-artikel naar keuze selecteert en vervolgens naar je winkelmandje gaat, zal je zien dat na het invullen van de kortingscode ‘KAPPA50’ de korting wordt toegekend*.

Snel zijn is wel de boodschap: bepaalde producten zijn slechts nog beperkt beschikbaar!


(*) De kortingscode is hoofdlettergevoelig: zorg dus dat je KAPPA in hoofdletters typt!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!