koop tickets online
nl fr en

Vroege strafschop beslist Cercle-Westerlo

Cercle is er niet in geslaagd om de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar winnend af te sluiten. Een vroeg strafschopdoelpunt besliste de wedstrijd in het voordeel van Westerlo. Cercle was doorlopend de meest dreigende ploeg, maar beet gefrustreerd haar tanden stuk op de goede organisatie van de bezoekers. De gelijkmaker van Ueda werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Miron Muslic wijzigde zijn basiself op drie posities. De geblesseerde Ravych werd vervangen door Miangue, Velkovski startte in de plaats van de geschorste Deman en Da Silva keerde terug in de basis na zijn schorsingsdag. 

Al vroeg in de wedstrijd ging Akbunar theatraal neer in de zestien na een lichte schouderduw van Velkovski. Penalty, oordeelde scheidsrechter De Cremer streng. Majecki raakte de elfmeter van Chadli nog met zijn vingertoppen, maar onvoldoende om de bal uit zijn doel te houden. De bezoekers zaten meteen goed in de wedstrijd en lieten de bal vlot rondgaan. Het duurde even voor Groen-Zwart kon reageren. Een poging van Denkey ging voorlangs, een minuutje later moest Bolat opnieuw tussenbeide komen. Toen Hotic kon profiteren van slecht uitvoetballen van Bolat, bracht Ueda Cercle langszij. De Japanner stond echter buitenspel toen hij het leer tegen de touwen tikte. Groen-Zwart was intussen de betere ploeg en zorgde als enige voor gevaar, maar kreeg geen loon naar werken. Zo gingen de bezoekers de rust in met een kleine voorsprong.

 

Cerle Brugge KSV

Cercle kwam sterk uit de kleedkamer en drong de bezoekers terug. Toch vertaalde de dominantie zich niet in uitgespeelde kansen. Bolat had de nodige moeite met een afstandsschot van Hotic, maar werd bijgestaan door zijn verdedigers. De bezoekers plooiden massaal terug en verdedigde met 9 spelers rond de eigen zestien. Cercle vond geen ruimte en zag hoe Bolat zich op elke hoge bal de sterkste toonde. Invaller Gboho stond net op het veld toen hij de bal net niet in doel kon deviëren. Groen-Zwart kon vooral dreigen met schoten uit de tweede lijn. Pogingen van invaller Francis en Vanhoutte waren verdienstelijk, maar onvoldoende om het verschil te maken. Westerlo kon offensief niks klaarmaken, maar hield wel stand. Een frustrerende avond dus voor Cercle en haar supporters, die Westerlo zonder enige glans de drie punten zien meenemen. 

Opstelling Cercle: Majecki, Popovic (81’ Kehrer), Daland, Miangue, Vanhoutte, Da Silva (68’ Francis), Somers, Velkovski, Hotic (68’ Gboho), Ueda en Denkey.

Opstelling Westerlo: Bolat, Fixelles, Chadli (81’ Vetokele), Madsen, Foster, De Cuyper, Reynolds (46’ Jordanov), Tagir, Naustadter, Akbunar (68’ Perdichizzi) en Nene (68’ Van Eenoo).

Doelpunt: 6’ Chadli (0-1, strafschop)

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Louis Torres op uitleenbasis naar Rodez AF

Cercle Brugge en het Franse Rodez AF vonden een akkoord met betrekking tot de tijdelijke transfer van Louis Torres. De 21-jarige linksachter wordt tot het einde van dit seizoen verhuurd aan de Franse tweedeklasser.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Aske Sampers naar Lierse Kempenzonen

Cercle Brugge en Lierse Kempenzonen vonden een akkoord met betrekking tot de transfer van aanvaller Aske Sampers. Het 21-jarige jeugdproduct van Cercle, dat sinds z’n 12 jaar uitkomt voor Groen-Zwart, trekt definitief naar de huidige nummer vijf uit de Challenger Pro League.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Groen-Zwart Varsenare viert 45-jarig bestaan

Op vrijdag 27 januari vierde de supportersvereniging GZ Varsenare het 45-jarig bestaan. Zoals gewoonlijk vierden ze op hun vaste feeststek ’t Oosthof te Snellegem.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Alle foto's na Cercle Brugge-AA Gent

Ayase Ueda, Kevin Denkey en in extremis Jesper Daland zorgden zondagmiddag voor een verdiende driepunter tegen AA Gent. Onze aanwezige fotografen legden alles vast in onderstaand fotoverslag:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Cercle Brugge-Standard: raadpleeg alle ticketinfo

Zaterdag 4 februari om 16h00 neemt Cercle het op tegen Standard. Er geldt een aangepaste ticketregeling waarbij de loketten op de wedstrijddag gesloten blijven. Ontdek hier alle info:

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!