koop tickets online

Welkom Lassana Coulibaly!

Cercle Brugge en SCO Angers zijn tot een akkoord gekomen met betrekking tot de tijdelijke overgang van middenvelder Lassana Coulibaly. De 23-jarige Malinees wordt voor één seizoen gehuurd.

Als 23-jarige centrale middenvelder beschikt Lassana Coulibaly alvast over de nodige ervaring op het hoogste niveau: met 64 wedstrijden in de Ligue 1 op z’n conto en 19 wedstrijden in de Schotse eerste divisie (bij de Glasgow Rangers) kan Coulibaly al terugkijken op een stevig parcours. Nadat Coulibaly in 2015 doorsteeg van Bastia B naar Bastia A, kwam hij tijdens z’n debuutseizoen meteen 15 keer in actie. Tijdens seizoen 2016-2017 speelde Coulibaly zich vervolgens helemaal in de kijker: met 25 basisplaatsen en 4 invalbeurten gold Coulibaly als een ware sleutelspeler in het elftal. 

In 2017 drong een transfer zich op en volgde een overgang naar SCO Angers (Ligue 1). Afgelopen seizoen trok Coulibaly vervolgens op uitleenbasis naar de Schotse topploeg Rangers FC. Daar kwam hij 19 keer in actie, waarvan 14 keer als basispion. Dit seizoen kiest Lassana Coulibaly echter voor een gloednieuw avontuur in de Jupiler Pro League bij Cercle Brugge.

Cerle Brugge KSV

Lassana Coulibaly is sinds 2016 ook Malinees international. Op de afgelopen Africa Cup stond Coulibaly telkens in de basisploeg van bondscoach Magassouba. Mali werd in de Africa Cup uitgeschakeld door Ivoorkust tijdens de achtste finales.

Lassana Coulibaly zal bij Cercle Brugge het rugnummer 18 dragen.

Welkom Lassana Coulibaly!
 

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Edgaras Utkus en Boris Popovic definitief naar Cercle Brugge

Edgaras Utkus en Boris Popovic, beiden 21 jaar, komen definitief over van AS Monaco.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Aldom Deuro uitgeleend aan Chateauroux

Cercle Brugge en het Franse Chateauroux vonden een akkoord over de tijdelijke overgang van middenvelder Aldom Deuro (20). Deuro wordt tot het einde van dit seizoen uitgeleend aan de Franse derdeklasser.

Veel succes, Aldom!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
David Sousa naar Cercle Brugge

Cercle Brugge en het Braziliaanse Botafogo zijn akkoord over de tijdelijke overgang van David Sousa (20 jaar). De linksvoetige centrale verdediger (1,92m) wordt voor twee seizoenen gehuurd, met aankoopoptie.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Waldo Rubio naar Cercle Brugge

Cercle Brugge en het Spaanse Real Valladolid vonden een akkoord met betrekking tot de overgang van aanvaller Waldo Rubio (25 jaar). De Spaanse linksbuiten wordt tot het einde van het seizoen gehuurd. Cercle heeft ook een aankoopoptie. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Senna Miangue naar Cercle Brugge

Cercle Brugge en de Italiaanse eersteklasser Cagliari Calcio vonden een akkoord met betrekking tot de overgang van de Belgisch-Congolese verdediger Senna Miangue (24). De voormalige jeugdinternational (1,97m) wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd. Groen-Zwart onderhandelde ook een optie in de deal om de speler nadien definitief vast te leggen.

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!