koop tickets online

Welkom Stephane Omeonga!

De 23-jarige Belgische belofteninternational Stephane Omeonga is de nieuwste aanwinst van Cercle Brugge. Omeonga is een aanvallende middenvelder die voor één seizoen wordt gehuurd van het Italiaanse Genoa CFC. Groen-Zwart bedong in de deal ook een aankoopoptie.

De 23-jarige Omeonga kwam in de jeugdreeksen uit voor RSC Anderlecht. In 2016 trok Omeonga vervolgens op 20-jarige leeftijd naar de Italiaanse tweedeklasser Avellino. Daar kwam hij tijdens het seizoen 2016-2017 maar liefst 30 keer in actie voor het Serie B-team, waarna een transfer volgde naar Genoa CFC in de Serie A. Afgelopen seizoen werd Omeonga een half jaar uitgeleend aan het Schotse Hibernian. Na 17 wedstrijden bij de Schotse eersteklasser keert Stephane Omeonga nu dus terug naar België.

Sportief directeur François Vitali: « We zijn verheugd om vandaag de komst van Stephane Omeonga aan te kondigen. Onze ambitie blijft om jonge spelers aan te trekken die over talent beschikken en Stephane heeft, ondanks z’n 23 jaar, al heel wat ervaring opgedaan tijdens passages in Italië, Schotland en natuurlijk ook bij de nationale beloftenploeg. Cercle Brugge zal de ideale plaats zijn om z’n aanvallende talenten verder te ontwikkelen. De komst van Omeonga vervolledigt de transfermercato van Cercle Brugge voor het nieuwe seizoen, maar beëindigt ze in alle geval niet. De doelstelling is om in elke linie nog een aanwinst voor te stellen in de komende weken.”

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Welkom David Bates!

Cercle Brugge en Hamburg SV bereikten een akkoord met betrekking tot de tijdelijke overgang van David Bates (23). De Schotse rechtsvoetige centrale verdediger (1,93m) wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd. Cercle bedong ook een aankoopoptie in de deal.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Welkom bij de Cerclefamilie, Consea!

Het logo van de immo-, verzekerings- en beleggingsmakelaar Consea, met twee kantoren in Aalter en Maldegem, zal al zeker de komende twee seizoenen op het shirt van Cercle prijken. Om onze kersverse partner aan jullie voor te stellen, hebben we onderstaande video in petto!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Stef Peeters naar KAS Eupen

Cercle Brugge en KAS Eupen bereikten een akkoord met betrekking tot de onmiddellijke overgang van middenvelder Stef Peeters.

Peeters, 28 jaar, was sinds vorig seizoen actief voor Cercle Brugge. In totaal verdedigde hij 24 keer het shirt van Groen-Zwart en scoorde hij 6 keer.

Voorzitter Vincent Goemaere: “We respecteren Stef zijn wens om zijn carrière verder te zetten bij Eupen. We zijn Stef zeer dankbaar voor z’n bijdrage in de remontada van afgelopen seizoen en wensen hem veel sportief plezier bij zijn nieuwe ploeg.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Welkom, coach!

Paul Clement (48) brengt ervaring bij Chelsea, PSG, Real Madrid en Bayern München mee naar Groen-Zwart


Na een intensieve zoektocht is er eindelijk groene rook: Paul Clement is de nieuwe hoofdtrainer van Cercle Brugge. De 48-jarige Engelsman ondertekende een contract voor drie seizoenen bij Groen-Zwart en leidt vanaf maandag de trainingen.

Chelsea FC, Paris Saint-Germain, Real Madrid, Bayern München…: het curriculum van Paul Clement oogt alvast indrukwekkend.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Contractverlenging voor Miguel Van Damme!

Miguel Van Damme heeft dinsdagnamiddag zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Cercle Brugge. De 26-jarige doelman, die nog altijd herstellend is van leukemie, blijft zo ook volgend seizoen een speler van Groen-Zwart.

Van Damme gaat z’n 8ste contractjaar in bij Cercle. Vanzelfsprekend werkt hij de komende weken individueel verder aan z’n comeback, en blijft hij immunotherapie volgen. Groen-Zwart zal er alles aan doen om de doelman daarin optimaal bij te staan. 

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!