koop tickets online

Welshe international Rabbi Matondo naar Cercle Brugge!

De 20-jarige Welshe international Rabbi Matondo komt dit seizoen op uitleenbasis uit voor Cercle. Groen-Zwart vond daarvoor een akkoord met het Duitse Schalke 04 om de winger voor één seizoen te huren, mét aankoopoptie.

Rabbi Matondo (1,75m) is een polyvalente aanvaller die bij voorkeur als rechtsbuiten speelt, maar ook centraal en op links uit de voeten kan. Z’n opleiding kreeg hij grotendeels bij Cardiff, waar Manchester City de Welshman ontdekte en in 2016 wegplukte. De rechtsvoetige spits doorliep in Manchester de verschillende jeugdreeksen maar trok in 2019 naar Schalke 04, dat toen 9 miljoen euro voor de spits neerlegde.

Cerle Brugge KSV

Bij Schalke 04 kwam Rabbi in totaal 32 keer in actie, waarvan 30 wedstrijden in de Bundesliga. Vorig seizoen werd hij een halfjaar uitgeleend aan de Engelse tweedeklasser Stoke City, waar hij in de tweede seizoenshelft 11 wedstrijden speelde. Matondo is ook international voor Wales: het was bondscoach Ryan Giggs die hem in 2018, in een vriendschappelijke interland tegen Albanië, op 18-jarige leeftijd liet debuteren. Ondertussen verzamelde Matondo al 8 caps.

Cerle Brugge KSV

Bij Cercle moet Rabbi Matondo, die ondanks z’n jonge leeftijd al aardig wat ervaring kan voorleggen op zowel team- als internationaal niveau, de aanvalslinie gevoelig versterken. Matondo wordt voor één seizoen gehuurd. Cercle onderhandelde ook een aankoopoptie.

Rabbi Matondo zal bij de groep aansluiten van zodra alle administratieve zaken met betrekking tot de overgang zijn afgerond.

Welkom, Rabbi Matondo!

DSC_0016.jpg
DSC_0055.jpg

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Rabbi Matondo is genomineerd voor de Ebbenhouten Schoen!

Rabbi Matondo (21) is één van de vijf genomineerden voor de Ebbenhouten Schoen. De voetbaltrofee wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste speler uit Afrika of van Afrikaanse afkomst in de Jupiler Pro League.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Rabbi Matondo in The Guardian: “Cercle was voor mij de juiste keuze”

In ‘The Guardian’ verscheen dinsdag een artikel met Rabbi Matondo. De 21-jarige Welshman, die door bondscoach Robert Page voor het eerst in een jaar tijd werd opgeroepen voor Wales, spreekt bij de Britse krant onder andere over hoe belangrijk z’n keuze voor Cercle dit seizoen is.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
7 spelers met interlandverplichtingen

Jesper Daland, Edgaras Utkus, Rabbi Matondo, Silvère Ganvoula, Boris Popovic, Olivier Deman en Kevin Denkey komen tijdens deze interlandbreak in actie voor hun land. Een overzicht van hun speelschema vind je hier terug!

Na een jaar afwezigheid werd Rabbi Matondo opnieuw geselecteerd voor de WK Play-Offs van Wales tegen Oostenrijk. Die wedstrijd wordt donderdag om 20:45 afgewerkt.

Edgaras Utkus heeft met Litouwen twee vriendschappelijke wedstrijden op het programma staan: vrijdag om 20:45 tegen San Marino en volgende dinsdag om 20:45 tegen Ierland.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
In de spotlights dankzij reclameonline.be!

Cercle Brugge is trots om Publi-FDM Group voor te stellen als nieuwe, exclusieve partner voor alles wat te maken heeft met de productie van visuele communicatiedragers en onsite communicatie zoals lichtreclame, spandoeken, signalisatie, reclameborden, vlaggen, beursmateriaal, POS, stickers… en nog zo veel meer. Het partnership tussen Publi FDM Group en Cercle Brugge beloont meteen ook alle ambassadeurs van Cercle Brugge, lees snel meer!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Jouw stickerboek 2021-2022 volgeplakt? Dan maak je kans op een voucher van Holiday Suites ter...

Nog op zoek naar stickers om jouw Cercle Brugge stickeralbum te vervolledigen? Of gewoon op zoek naar een stickerboek om zelf vol te plakken? Zowel stickerboeken als stickers zijn nog steeds verkrijgbaar. Naast het feit dat iedereen die een volgeplakt stickerboek kan voorleggen een prijs wint, schenkt Holiday Suites ook een voucher ter waarde €250 aan één gelukkige winnaar! Hoe je daarop kans maakt? Dat lees je hieronder!

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!