koop tickets online

Yves Vanderhaeghe: “Allemaal details beslissen deze wedstrijd”

“Ondanks dat we deze week trainden op stilstaande fases komen we snel achter. Je weet dat als dat gebeurt tegen een goed voetballende ploeg zoals RC Genk, het dan moeilijk wordt. Ik vond ons eigenlijk niet slecht spelen maar onze laatste pass ontbrak”, opende Vanderhaeghe z’n persconferentie. Na de 1-0 achterstand ging Ugbo na contact met een Genk verdediger neer in de zestien: “Ik heb de beelden teruggezien en ik vind het een duidelijke penaltyovertreding. Jammer dat hij ons niet werd toegewezen, want quasi onmiddellijk hierna komen we na een verdedigende fout van ons 2-0 achter. Zo ga je naar de rust toe en slik je ook nog een strenge rode kaart. Bij de eerste gele kaart voor Van Der Bruggen was er voorafgaand een duidelijke fout op Lopes die niet wordt gefloten. Over de fout op zich moet Hannes misschien minder intens de tackle inzetten, maar hij raakt niemand. Z’n tweede gele kaart vond ik wel terecht. Jammer, maar het waren allemaal details die ons de rekening hebben gepresenteerd. Ondanks de nederlaag vond ik ons over een volledige wedstrijd gezien wel moedig voor de dag komen, maar in de zone van de waarheid was er te weinig koelbloedigheid om iets te kunnen rapen vandaag.”

Cerle Brugge KSV

Gerelateerde nieuwsberichten

Cerle Brugge KSV
Thibo Somers: “Hopelijk kunnen we snel opnieuw vieren met de supporters”

Thibo Somers was opnieuw een volledige wedstrijd een gesel voor de Eupense defensie en uiteindelijk kon het Cercle jeugdproduct ook de ban breken door Cercle een kwartier voor tijd op voorsprong te zetten: “Het was een zeer lastige wedstrijd voor ons, zeker de eerste helft. De wedstrijd bleef lang gesloten en we creëerden niet zoveel kansen. Eupen speelde in een erg laag blok en verwachtte enkel maar lange ballen. In de tweede helft kwamen we fysiek sterker uit de kleedkamer en gelukkig kunnen we daardoor alsnog de drie punten meenemen naar Brugge. We hopen wel dat de supporters snel opnieuw naar het stadion mogen komen, want hen missen we wel.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Senna Miangue: “6 van onze laatste 7 wedstrijden winnen is toch wel een mooie statistiek”

Senna Miangue had met een verre inworp een aandeel in de openingstreffer van Thibo Somers tijdens Eupen-Cercle, maar de Belg beseft ook dat Cercle niet z’n beste wedstrijd speelde: “Het was geen evidente match voor ons, maar uiteindelijk moeten we ook leren om vieze wedstrijden te winnen. Vandaag was het perfecte voorbeeld: geen mooie wedstrijd, maar het belangrijkste is dat we hebben gewonnen.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Dominik Thalhammer: "De minste prestatie sinds ik hier ben, maar een overwinning is een...

“Naar mijn mening was het de minste wedstrijd van mijn ploeg sinds ik hier actief ben. Ik ben dan ook niet tevreden met de prestatie op zich, maar natuurlijk ben ik wel blij met de overwinning”, klonk het eerlijk bij coach Thalhammer na afloop van de gewonnen partij op bezoek bij KAS Eupen (0-2).

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Reacties van Thalhammer en Vanhoutte na de oefenpot tegen Union

Na de oefenpot tegen Union blikten we met Charles Vanhoutte en coach Dominik Thalhammer terug op de wedstrijd én op de stageweek in La Torre, die zondagavond eindigt:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Dominik Thalhammer: “Jammer dat we net na rust niet de 0-3 scoren“

Coach Dominik Thalhammer was duidelijk op de persbabbel: “als we onmiddellijk na rust de 0-3 scoren winnen we de wedstrijd”, stak de groen-zwarte coach van wal. “Dat deden we niet en nadien maakten we te veel fouten. Met Utkus en Van Der Bruggen verloren we tijdens de match ook twee spelers met een blessure, hierdoor moesten we veel wissels doorvoeren in de ploeg en dat kwam ons spel niet ten goede.”

Lees meer

Ontvang al het Cercle Brugge nieuws als eerste in je mailbox!