koop tickets online
nl fr en
Cerle Brugge KSV
2

Victor Alexander da Silva (Vitinho)

Cerle Brugge KSV
Verdediger

Gegevens

Nationaliteit
Cerle Brugge KSV Brazilië
Geboortedatum
23-07-1999
Lengte
175 cm
Gewicht
72 kg
Contract
juni 2018 - juni 2023

Biografie

Victor Alexander da Silva of kort genoemd “Vitinho” is het Braziliaanse bloed dat sinds de zomer van 2018 door onze vereniging stroomt.  Hij werd overgenomen van het Braziliaanse Cruzeiro waar hij als een beloftevolle vleugelverdediger wordt beschouwd. Vitinho is dan ook een vaste waarde in de nationale U-20 ploeg van Brazilië.

Carrière overzicht

Seizoen 2020-2021
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge
Seizoen 2019-2020
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge
Seizoen 2018-2019
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge
Seizoen 2021-2022
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge
Seizoen 2022-2023
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge

Speler in beeld

Cerle Brugge KSV
Cercle Brugge vaardigt 4 internationals af

Komend weekend geen competitievoetbal in de Jupiler Pro League wegens de internationale break. Ook Cercle Brugge vaardigt de komende dagen enkele internationals af, hierbij een overzicht:

Abud Omar en Johanna Omolo komen woensdag en zondag uit voor Kenia, dat het in een dubbel duel tegen Ethiopië zich zal proberen kwalificeren voor de Africa Cup.

Lloyd Palun probeert met Gabon zich eveneens te kwalificeren voor de Africa Cup. Palun neemt het daarvoor komende vrijdag en volgende week dinsdag op tegen Sudan.

Vitinho ten slotte werd opgeroepen voor de U20 van Brazilië. Hij neemt het woensdag en zondag op tegen Chili.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Een overzicht van onze internationals

De voorbije dagen kwamen heel wat van onze groen-zwarte internationals in actie voor hun land. Abud Omar en Johanna Omolo verdedigden de Keniaanse kleuren, terwijl Palun Gabon vertegenwoordigde. Vitinho ten slotte kwam in actie voor de Braziliaanse U20. Een overzicht:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
De medische testen zijn van start gegaan!

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is ingezet! Deze morgen werd dan ook gestart met het afleggen van de medische testen. De testen zelf zijn tweeledig: terwijl een groep spelers een deel van hun testen in het ziekenhuis ging afwerken, begon een andere groep op Cercle met fysieke proeven. Nog tot en met vrijdag worden er medische testen afgenomen. Volgende maandag 17 juni staat de eerste veldtraining op het programma. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Vitinho!

Vitinho is vandaag jarig! Onze Braziliaanse verdediger viert vandaag zijn 20e verjaardag.

Proficiat Vitinho!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Terug op training: De Belder en Vitinho!

Na wekenlang blessureleed verwelkomen we Vitinho en Dylan De Belder opnieuw op training! Welkom terug!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Parabéns Vitinho - Gelukkige verjaardag Vitinho!

Een mooie dag vandaag voor Vitinho: onze Braziliaanse verdediger viert vandaag z'n 21e verjaardag!

Proficiat Vitinho!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Vitinho: "Ik voel veel vertrouwen"

Vitinho was op de linksachter één van de uitblinkers bij Cercle. “Uiteraard leef ik me graag offensief uit, maar op mijn positie is het verdedigende werk ook belangrijk natuurlijk. De tackle op de doorgebroken Cijntje in de eerste helft was zo’n moment waarop ik ook die kwaliteiten kon tonen. Na twee moeizame seizoenen, loopt het dit seizoen voor mij persoonlijk stukken beter. Hoewel ik me misschien nog wat comfortabeler voel op de rechtsachter, speel ik ook zonder morren op de linksachter als de coach me daar nodig heeft. Ik speel bijna alles en voel ook veel vertrouwen. Dat is ook de verdienste van de coach, die veel met ons praat en er een positieve sfeer inhoudt. We kijken dan ook met vertrouwen uit naar de 5 resterende competitiewedstrijden en natuurlijk de beker.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Zaterdag neemt Vitinho de Instagram Stories van Cercle over

Zaterdag zal Vitinho voor één dag de Instagram Stories van Cercle Brugge overnemen. Doorheen de volledige dag zal onze Braziliaanse verdediger de Instagrampagina van Cercle voorzien van leuke stories. Volg je Cercle nog niet op Instagram? Ga dan nu snel naar instagram.com/cercleofficial en klik op 'volgen'!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag, Vitinho!

Vitinho is vandaag jarig! Onze Braziliaanse flankverdediger viert z'n 22e verjaardag.

De voltallige Cerclefamilie wil Vitinho vandaag een gelukkige verjaardag toewensen. Hopelijk kan 'Viti' dat zaterdag vieren met een overwinning in en tegen Beerschot!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Vitinho in het Eleven Sports Team of the Week!

Een goal én assist: Vitinho was alomtegenwoordig tijdens Zulte Waregem-Cercle Brugge en dat levert de Braziliaan nu ook een plaatsje op in het Eleven Sports Team of the Week! Een speciaal moment bovendien voor Viti: z'n papa en z'n vriendin zaten namelijk in de tribunes van de Elindus Arena en waren zo getuige van z'n goal. 

Proficiat, Vitinho!


 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
50 wedstrijden in Cercleshirt voor Vitinho!

Vitinho speelde afgelopen speeldag z'n 50ste wedstrijd voor Cercle. Een mijlpaal voor de nog steeds maar 22-jarige Braziliaan. De voormalige jeugdinternational kwam in 2018 aan bij Cercle maar kon zich pas sinds vorig seizoen écht doorzetten bij Groen-Zwart. 48 wedstrijden in Jupiler Pro League-verband en 2 wedstrijden in de Croky Cup, goed voor 50 officiële wedstrijden in Groen-Zwart dus.

Dat er nog veel matchen mogen komen! Proficiat Vitinho!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
DEVELOPMENT STORIES | Vitinho

50 wedstrijden voor Cercle: check! Naar aanleiding van deze leuke statistiek delen we graag met jullie de 'development story' van Vitinho. De reportage dateert al van vorig seizoen, maar de tijd is nu rijp om 'm op jullie los te laten!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Vitinho scoorde de CAPS Fuel Card Goal uit september!

De 2-3 van Vitinho tijdens Zulte Waregem-Cercle Brugge werd tot CAPS Goal uit september gestemd! Met 38,46% van de stemmen haalde Vitinho het voor de 1-1 van Charles Vanhoutte tijdens Cercle-Eupen en de 0-1 van Alex Millan tijdens AA Gent-Cercle.

De winnaar van de CAPS Fuel Card ter waarde van €60 is Koenraad Allaert. Proficiat Vitinho en Koenraad!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Opnieuw 3 Cerclespelers in het Team of the Week!

Jesper Daland werd deze week opnieuw opgenomen in het Team of the Week van Eleven Sports & Sport/Voetbalmagazine. Al voor de 4e keer dit seizoen krijgt Daland deze eervolle vermelding. Bij HLN werd Hotic bovendien uitgeroepen tot beste middenvelder van de speeldag én kreeg Vitinho een plaatsje in het 'Elftal van de week'.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Vitinho!

Vitinho is jarig! Onze Braziliaanse rechtsachter viert vandaag z'n 23ste verjaardag.

Proficiat, Vitinho!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Vitinho verlaat Cercle Brugge en trekt naar Burnley

Cercle Brugge en het Engelse Burnley vonden een akkoord met betrekking tot de definitieve overgang van Vitinho. De 23-jarige Braziliaanse rechtsachter verlaat zo Cercle na 4 seizoenen en trekt naar de Engelse Championship.

Lees meer