LIVE: KV Kortrijk-Cercle Brugge
koop tickets online
Cerle Brugge KSV

Zorhan Bassong

Cerle Brugge KSV
Verdediger

Gegevens

Nationaliteit
Cerle Brugge KSV België
Geboortedatum
07-05-1999
Lengte
179 cm
Gewicht
76 kg
Contract
juli 2019 - juni 2020

Biografie

Zorhan Bassong komt sinds januari 2019 uit voor Cercle Brugge en is een linksachter. De Belg met Canadese roots genoot zijn jeugdopleiding bij Moeskroen alvorens in 2014 naar RSC Anderlecht te trekken. In 2016 trok Bassong naar de Franse topploeg Lille OSC om vervolgens in januari 2019 naar Cercle Brugge te trekken.

Carrière overzicht

Seizoen 2018-2019
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge
Seizoen 2019-2020
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge

Speler in beeld

Cerle Brugge KSV
Welkom bij Cercle Brugge, Zorhan Bassong!

Cercle Brugge en Lille OSC hebben een akkoord bereikt met betrekking tot de onmiddellijke overgang van Zorhan Bassong. Bassong, een 19-jarige Belg met Canadese roots, is een linksachter die zijn opleiding genoot bij Moeskroen alvorens in 2014 naar RSC Anderlecht te trekken. Sinds 2016 komt Bassong uit voor de Franse topploeg Lille OSC. Nu keert hij dus terug naar België en tekent hij een contract van 1,5 seizoenen bij Cercle Brugge.

Zorhan Bassong: “De kans om te mogen tekenen voor een ploeg als Cercle Brugge is een mooie stap in mijn carrière. Cercle is een ploeg die goed meedraait in België en bovendien een team waarin ik me verder kan ontwikkelen als voetballer. Ik ben zeer tevreden om hier te zijn en ik kijk er enorm naar uit om de Belgische competitie te leren kennen.“

Sportief directeur François Vitali: "We zijn zeer tevreden om Zorhan te mogen contracteren. Zijn rekrutering kadert in de continuïteit van het project waarbij we kansen geven aan een jonge speler die over de kwaliteiten beschikt om het te maken in onze competitie. "

Welkom Zorhan!

Lees meer