koop tickets online
Cerle Brugge KSV
18

Lassana Coulibaly

Cerle Brugge KSV
Middenvelder

Gegevens

Nationaliteit
Cerle Brugge KSV Mali
Geboortedatum
10-04-1996
Lengte
183 cm
Gewicht
77 kg
Contract
augustus 2019 - juni 2020

Biografie

Als 23-jarige centrale middenvelder beschikt Lassana Coulibaly alvast over de nodige ervaring op het hoogste niveau: met 64 wedstrijden in de Ligue 1 op z’n conto en 19 wedstrijden in de Schotse eerste divisie (bij de Glasgow Rangers) kan Coulibaly al terugkijken op een stevig parcours. Nadat Coulibaly in 2015 doorsteeg van Bastia B naar Bastia A, kwam hij tijdens z’n debuutseizoen meteen 15 keer in actie. Tijdens seizoen 2016-2017 speelde Coulibaly zich vervolgens helemaal in de kijker: met 25 basisplaatsen en 4 invalbeurten gold Coulibaly als een ware sleutelspeler in het elftal. In 2017 drong een transfer zich op en volgde een overgang naar SCO Angers (Ligue 1). Tijdens seizoen 2018-2019 trok Coulibaly vervolgens op uitleenbasis naar de Schotse topploeg Rangers FC. Daar kwam hij 19 keer in actie, waarvan 14 keer als basispion. In de zomer van 2019 koos Lassana Coulibaly echter voor een gloednieuw avontuur in de Jupiler Pro League bij Cercle Brugge.

Lassana Coulibaly is sinds 2016 ook Malinees international. Op de Africa Cup 2019 stond Coulibaly telkens in de basisploeg van bondscoach Magassouba. Mali werd toen uitgeschakeld door Ivoorkust tijdens de achtste finales.

Carrière overzicht

Seizoen 2019-2020
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge

Speler in beeld

Cerle Brugge KSV
Welkom Lassana Coulibaly!

Cercle Brugge en SCO Angers zijn tot een akkoord gekomen met betrekking tot de tijdelijke overgang van middenvelder Lassana Coulibaly. De 23-jarige Malinees wordt voor één seizoen gehuurd.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Medische update voor Cercle Brugge-Charleroi

In aanloop naar het thuistreffen tegen Charleroi is er jammer genoeg ook nieuws te melden vanuit de ziekenboeg:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Praatje met een speler - Lassana Coulibaly

‘Er vol voor blijven gaan’


Net voor de wedstrijd tegen Anderlecht had ik ook een gesprek met Lassana Coulibaly.  De Malinese middenvelder arriveerde laat op Cercle, maar groeide uit tot een certitude op het groen-zwarte middenveld.  Het werd een gesprek over de actuele situatie van groen-zwart en zijn reeds rijkelijk gevulde sportieve voorgeschiedenis.  Het werd een leuk gesprek met onze 23-jarige middenvelder.

Lassana, je bent hier sinds vorige zomer.  Kun je eens je carrière schetsen?  

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CLUCER | Reacties van Coulibaly, Biancone en voorzitter Goemaere

Het behoud van Cercle in 1A was natuurlijk hét gespreksonderwerp na afloop van de Brugse derby. Het webteam verzamelde onder meer reacties bij Lassana Coulibaly, Giulian Biancone en voorzitter Vincent Goemaere:

Het heeft veel tijd gekost voor Cercle om punten te pakken, maar de laatste weken waren beter:

Coulibaly: “Ja, het heeft veel tijd gekost, maar we zijn in het project blijven geloven tot het einde en vandaag is het gebeurd!”

Lees meer