koop tickets online
Cerle Brugge KSV
18

Senna Miangue

Cerle Brugge KSV
Verdediger

Gegevens

Nationaliteit
Cerle Brugge KSV België
Geboortedatum
05-02-1997
Lengte
197 cm
Gewicht
81 kg
Contract
juli 2019 - juni 2020

Biografie

Senna Miangue is de zoon van een Belgische moeder en een Congolese vader. Miangue, van oorsprong een basketbalspeler, koos pas op z’n 9e voor het voetbal bij het plaatselijke RVC Hoboken. In 2007 ging de talentvolle speler naar Beerschot, maar daar vertrok hij een jaar later naar Antwerp. Bij The Great Old werd Miangue van spits naar linksachter omgeschoold. In 2011 keerde Miangue terug naar Beerschot, waar hij jeugdinternational werd en in 2015 de toptransfer volgde naar het Italiaanse Internazionale. Bij Inter schopte Miangue het tot de eerste ploeg en maakte hij er in 2016 z’n debuut in de thuiswedstrijd tegen Palermo.

In 2017 trok Senna Miangue naar Cagliari Calcio. Na eerst een uitleenbeurt ondertekende hij aansluitend een contract tot juni 2022 bij de Italiaanse eersteklasser. De afgelopen seizoenen werd de atletisch sterke Miangue in België uitgeleend aan Standard en Eupen. De linksvoetige Miangue kan zowel als centrale verdediger als op de linksachterpositie worden uitgespeeld.

Carrière overzicht

Seizoen 2021-2022
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge
Seizoen 2020-2021
Cerle Brugge KSV Eupen
Seizoen 2019-2020
Cerle Brugge KSV Standard De Liège

Speler in beeld

Cerle Brugge KSV
Senna Miangue naar Cercle Brugge

Cercle Brugge en de Italiaanse eersteklasser Cagliari Calcio vonden een akkoord met betrekking tot de overgang van de Belgisch-Congolese verdediger Senna Miangue (24). De voormalige jeugdinternational (1,97m) wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd. Groen-Zwart onderhandelde ook een optie in de deal om de speler nadien definitief vast te leggen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Medische vooruitblik naar Cercle-OH Leuven

Senna Miangue en Hannes Van Der Bruggen moeten geblesseerd verstek laten gaan voor Cercle-OH Leuven. Het duo blesseerde zich vorig weekend in en tegen Beerschot en raken niet tijdig fit voor de eerste thuismatch van het seizoen.

Senna Miangue staat een 4-tal weken aan de kant met een hamstringblessure. Hannes Van Der Bruggen incasseerde vorige zaterdag een tackle op de enkel en raakt hierdoor niet tijdig fit. Verwacht wordt dat Van Der Bruggen volgende week opnieuw aansluit.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Senna Miangue: “6 van onze laatste 7 wedstrijden winnen is toch wel een mooie statistiek”

Senna Miangue had met een verre inworp een aandeel in de openingstreffer van Thibo Somers tijdens Eupen-Cercle, maar de Belg beseft ook dat Cercle niet z’n beste wedstrijd speelde: “Het was geen evidente match voor ons, maar uiteindelijk moeten we ook leren om vieze wedstrijden te winnen. Vandaag was het perfecte voorbeeld: geen mooie wedstrijd, maar het belangrijkste is dat we hebben gewonnen.”

Lees meer