koop tickets online
nl fr en
Cerle Brugge KSV
6

Edgaras Utkus

Cerle Brugge KSV
Middenvelder

Gegevens

Nationaliteit
Cerle Brugge KSV Litouwen
Geboortedatum
22-06-2000
Contract
juli 2021 - juni 2023

Carrière overzicht

Seizoen 2021-2022
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge
Seizoen 2022-2023
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge

Speler in beeld

Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met … Edgaras Utkus

SHOT sprak met … Edgaras Utkus

“Veel kwaliteit in de groep”

Mijn eerste spelersinterview van het seizoen was er één met Edgaras Utkus.  De jonge Litouwer maakte in het tussenseizoen de overstap van Monaco naar Cercle Brugge.  Hij ontpopte zich op het veld tot een vaste waarde in de opstelling van Yves Vanderhaeghe.  Op het veld spat de passie ervan af.  Herinner u zich nog de ontlading bij Edgaras toen Waldo Rubio de gelijkmaker lukte in en tegen Club?  Ook als gesprekspartner was hij aangenaam.  Het relaas van het interview met onze 21-jarige centrale verdediger vind je hier.

Edgaras, kun je voor onze lezers eens je algemene voorgeschiedenis en die in het voetbal schetsen? 
Het levenslicht zag ik in een klein Litouws stadje.  Het was ook daar dat ik voor de lol begon te voetballen.  Eerst was dat met vrienden en totaal niet in teamverband.  Al snel bleek dat ik toch talent had voor het spelletje.  Toen ik dertien jaar was, werd ik door scouts opgemerkt en mocht ik trainingen volgen bij de enige voetbalacademie die Litouwen rijk is.  Dat was best een eind van waar ik vandaan kwam en dus ook een erg grote stap als jongeling.  Maar ik speelde erg graag voetbal en greep de kans dan ook met beide handen.   Het was de enige weg naar een carrière als profvoetballer.  De academie bevond zich in Kaunas, de tweede grootste stad van Litouwen (na de hoofdstad Vilnius).  Er hoorde een internaat bij en op eigen benen staan.  Op die manier werd ik snel volwassen. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Edgaras Utkus en Boris Popovic in Nice-Matin over hun overgang naar Cercle: “een goede...

Vandaag in de Franse krant Nice-Matin: een dubbelinterview met Cerclespelers Boris Popovic (21) en Edgaras Utkus (21). De twee verdedigers kwamen in de zomer definitief over van AS Monaco en hebben het in de Franse pers uitgebreid over de meerwaarde van Cercle in hun evolutie als profvoetballer: “alles is hier aanwezig om een betere speler te worden”.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
7 spelers met interlandverplichtingen

Jesper Daland, Edgaras Utkus, Rabbi Matondo, Silvère Ganvoula, Boris Popovic, Olivier Deman en Kevin Denkey komen tijdens deze interlandbreak in actie voor hun land. Een overzicht van hun speelschema vind je hier terug!

Na een jaar afwezigheid werd Rabbi Matondo opnieuw geselecteerd voor de WK Play-Offs van Wales tegen Oostenrijk. Die wedstrijd wordt donderdag om 20:45 afgewerkt.

Edgaras Utkus heeft met Litouwen twee vriendschappelijke wedstrijden op het programma staan: vrijdag om 20:45 tegen San Marino en volgende dinsdag om 20:45 tegen Ierland.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Edgaras Utkus!

Edgaras Utkus is vandaag jarig! Onze Litouwse international viert vandaag z'n 22ste verjaardag.

Gelukkige verjaardag Edgaras!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Medische update: Edgaras Utkus

Edgaras Utkus liep zaterdagmiddag een knieblessure op tijdens de thuiswedstrijd tegen RSC Anderlecht. Verder medisch onderzoek brengt nu een zwaar verdict: een scheur in de voorste kruisbanden en een scheur in de meniscus. Edgaras wordt normaliter nog deze week geopereerd en wacht dan een lange revalidatie van zeker 6 maanden.

Iedereen bij Cercle wil Edgaras alle succes toewensen om zo snel mogelijk terug te keren. Stay strong, Edgar!

Lees meer