koop tickets online
nl fr en
Cerle Brugge KSV
34

Thibo Somers

Cerle Brugge KSV
Aanvaller

Gegevens

Nationaliteit
Cerle Brugge KSV België
Geboortedatum
16-03-1999
Lengte
173 cm
Gewicht
79 kg
Contract
juli 2019 - juni 2026

Biografie

Cercle Brugge en Thibo Somers zijn een “match made in heaven”. De 23-jarige aanvaller komt al sinds z’n achtste uit voor Cercle. Na het doorlopen van de jeugdreeksen maakte Somers in 2019 z’n debuut bij de A-kern op bezoek bij KRC Genk. Een paar maanden later scoorde Somers, wederom tegen KRC Genk, z’n eerste goal. Week na week werd Thibo belangrijker voor de ploeg en veroverde hij met z’n onuitputbare inzet de harten van de supporters. Dat leverde in 2020 niet alleen de 48ste Pop-Poll van supportersvereniging d’Echte op, later dat jaar mocht hij samen met Decostere en Vanhoutte ook z’n handtekening plaatsen onder een nieuw contract.

Thibo plaatste in februari 2023 zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis tot juni 2026.
 

Carrière overzicht

Seizoen 2019-2020
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge
Seizoen 2020-2021
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge
Seizoen 2021-2022
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge
Seizoen 2022-2023
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge

Speler in beeld

Cerle Brugge KSV
Arne Cassaert ondertekent eerste semi-profcontract, Thibo Somers verlengt!

Goed nieuws voor middenvelder Thibo Somers (20) en verdediger Arne Cassaert (vandaag 19)! Beide youngsters ondertekenden afgelopen dinsdag een (nieuwe) verbintenis met Cercle Brugge. Terwijl het bestaande contract van Thibo Somers werd opengebroken, plaatste Arne Cassaert zijn handtekening onder zijn eerste semi-profcontract.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Reacties na Cercle - Genk

Thibo Somers maakte in de tweede helft de gelijkmaker met een knap doelpunt. Hij gaf na afloop zijn analyse van de wedstrijd. “We begonnen niet slecht aan de match, maar er vielen al snel twee belangrijke spelers uit. Genk kwam zo wat meer in de wedstrijd.  We begonnen sterk aan de tweede helft. We zetten veel druk naar voor en Genk kreeg het moeilijk. We zagen met het publiek dat de kansen en het doelpunt kwamen.”

“Toen we het tweede doelpunt tegen kregen, moesten we herbeginnen. Dat was een zware tik, maar we moesten erin blijven geloven en vechten voor de punten. We hadden nog tijd genoeg om de gelijkmaker opnieuw te maken. Maar we verloren dan onze doelman Hubert (na een botsing met Dekuyper). Het was de laatste 10 minuten pompen en hopen dat de bal goed viel. Dat tikkeltje geluk hebben we nog altijd niet. Ons spel verbetert en we moeten blijven geloven. Ook komende wedstrijd maken we kans op punten.”

Was de ontlading groot bij je doelpunt?

Ja, het was mijn eerste doelpunt voor de eerste ploeg van Cercle. Het is een kinderdroom. Het gevoel dat de bal in de netten gaat en trilt: onwaarschijnlijk. Ik had het eerste moment kippenvel. Kort erna kregen we een doelpunt tegen…

Je liep na je doelpunt naar een materiaalman.

Ik ken hem al 10 jaar, sinds de jeugd. Ik zit hier ondertussen ook al 13 jaar. Het is fantastisch om een doelpunt te maken voor Cercle, als aanvaller hoop je natuurlijk dat eerste doelpunt komt. Ik had in de voorbije wedstrijden al enkele kansen op een doelpunt gekregen en deze keer lukte het. Het werken loont. Ik ben blij, maar ook teleurgesteld met het verlies.

Iedereen is van mening: met dit voetbal kan Cercle niet zakken. Maar de ploeg kreeg vandaag niet wat het verdiende. Hoe gaan jullie daarmee om?

De laatste zes weken verdienden we altijd minstens een punt, soms zelfs de overwinning. Dat tikkeltje geluk ontbreekt, maar het geloof moet erin blijven. We moeten blijven focussen en hard werken deze week voor de wedstrijd tegen Charleroi. We zijn één team die er volop in gelooft en zich blijft geven tot de laatste seconde. Ook de supporters geloven erin. Ze staan steeds achter ons.

 

 

Godfred Donsah begon de wedstrijd op het middenveld, maar door de blessures van Omolo en Hubert moest hij noodgedwongen eerst achterin en op het einde ook in doel post vatten.

Je speelde dus op 3 posities vandaag?
"Ja, als speler moet je daar altijd klaar voor zijn. Ik ben ooit mijn carriere achterin begonnen, dus die positie is me niet helemaal vreemd. In nood ben ik dat altijd blijven doen, maar ik voel me wel beter op het middenveld."

Ben je ook nog doelman geweest?
"Nee, dat nu wel niet. Maar toen ik bij Bologna speelden, hadden we vaak na de training nog even tijd en dan gingen afwisselend spelers ook in doel staan. Dat heb ik dus wel al gedaan. Toen het duidelijk werd dat Guillaume Hubert niet verder kon, heb ik tegen de coach gezegd dat ik het wel zou doen. Dus gaf hij me een shirt en handschoenen."

Jullie hebben nog 12 wedstrijden om deze situatie om te draaien. Hoe kijk je daar tegenaan?
"Ten eerste, ik ben de eerste om in dit team te geloven. In het begin van het seizoen hadden we het moeilijk, we wisten niet wat we moesten doen op het veld. Maar nu hebben we wel een idee. We weten hoe we het defensief en offensief moeten aanpakken. Je ziet dat we met een positieve mentaliteit op het veld staan en wedstrijd na wedstrijd gaat het beter. Maar we ontbreken nog een beetje het geluk. Vandaag scoorde Genk uit de enige schoten die ze in 90 minuten op doel konden afvuren. Op het eerste doelpunt wijkt de bal af, waardoor die binnen gaat. Als wij dat proberen, gaat die bal er niet in. We moeten gewoon blijven vooruit kijken, geconcentreerd blijven en voor ogen houden wat we moeten doen. Ik geloof erin dat we op het einde van het seizoen uit de degradatiezone zullen eindigen."

"We hebben nu nog 3 wedstrijden tot de winter. We gaan er vol voor om tegen dan bij of voor Waasland-Beveren te staan. Vandaag hadden we een goede mogelijkheid daartoe, maar die hebben we helaas niet kunnen grijpen."

Tot slot, je staat sinds de komst van Bernd Storck altijd in de ploeg. Ben je tevreden met je eigen seizoen tot nu?
"Niet 100%, mijn doel is om nog meer te kunnen geven. De enige manier waarop dat gaat lukken is door verder te trainen en me in te zetten voor de ploeg. Zo wil ik nog meer naar mijn topvorm groeien. Vorig jaar heb ik amper gespeeld door mijn blessure. Het is niet makkelijk om dan snel weer het goede gevoel te hebben, maar het gaat steeds beter."

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Opa van Thibo Somers overleden

De grootvader van Thibo Somers, Gilbert Somers, is op woensdag 11 maart op 91-jarige leeftijd overleden. Gilbert heeft als oud-speler een verleden bij Club Brugge maar zijn broer, Ghislain Somers, kwam tussen 1947-1952 maar liefst 80 keer in actie voor Cercle. Ghislain overleed op 4 juli 2015.

Toen Thibo Somers begin dit seizoen een nieuw semi-profcontract ondertekende bij Cercle, herpubliceerde Shot-online het interview met Ghislain dat in april 2011 werd afgenomen. Dat interview kan je hier nalezen.

De uitvaart van Gilbert Somers vindt plaats in intieme familiekring. Cercle Brugge wenst Thibo en familie heel erg veel sterkte toe.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Thibo Somers!

Vandaag viert Thibo Somers zijn 21e verjaardag! 

Proficiat Thibo!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
#CERCLECHALLENGE | Nathan daagt Thibo Somers uit

Ook in coronatijden willen onze spelers zoveel als mogelijk met jullie in contact blijven. Aangezien dat nu wat moeilijker gaat dan normaal, kwamen de spelers zelf met een idee op de proppen: de Cercle Challenge!

Het opzet? Laat ons via social media weten welke uitdaging jij door een Cerclespeler wil gerealiseerd zien. Van tien keer pompen tot het meezingen van jouw lievelingslied: onze spelers doen het allemaal! Gebruik op Facebook, Twitter of Instagram de hashtag #CercleChallenge (of stuur ons jouw uitdaging via privébericht door), laat tegelijk weten voor welke speler de challenge is bedoeld en onze spelers gaan aan de slag! 

Nog een tip: misschien zijn onze spelers nóg gemotiveerder als jij het eerst even voordoet in een filmpje...

Vandaag werd Thibo Somers uitgedaagd door Nathan. De doelstelling? Die lijkt ons wel duidelijk!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Thibo Somers wint 48ste Pop-Poll van d'Echte!

Thibo Somers is de winnaar van de 48ste Pop-Poll van vriendenkring d'Echte! Dat maakte de supportersvereniging vrijdagavond bekend. Somers volgt op de erelijst Paul Nardi op die de prestigieuze 'Gouden Schoen van Cercle' vorig jaar nog won. Thibo, een op-en-top Cercle jeugdproduct, wordt met de prijs door de supporters beloond voor z'n Cercleliefde én inzet.

Somers haalde het in de stemming voor Giulian Biancone en Stef Peeters.

Proficiat Thibo!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Persconferentie na KV Mechelen-Cercle met reacties van Clement, Ugbo en Somers

Een tweede overwinning op rij: na de wedstrijd sprokkelden we op de persconferentie reacties van coach Paul Clement en doelpuntenmakers Thibo Somers en Iké Ugbo!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Thibo Somers is jullie Man of the Match na #KVMCer!

De stemming is afgelopen! Jullie hebben massaal voor Thibo Somers gekozen als Man of the Match na KV Mechelen-Cercle Brugge. Thibo haalde het in de verkiezing met 65,93% van de stemmen voor Dino Hotic (17,03%) en Johanna Omolo (3,57%).


De winnaar van het wedstrijdshirt van Thibo is Davy Poelaert! Davy zal persoonlijk worden gecontacteerd voor de ophaling van z'n truitje. Proficiat Davy!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Thibo Somers wint de CAPS Goal of the Month August!

De eerste Jupiler Pro League maand leverde onmiddellijk al enkele mooie Cerclegoals op. In de verkiezing van de eerste CAPS Goal of the Month kozen jullie massaal voor de winning goal van Thibo Somers op KV Mechelen. 89% van de stemmen veroverde de omhaal van Somers, waardoor hij de eerste winnaar wordt van de CAPS Goal of the Month.

De winnaar van de CAPS Fuel Card ter waarde van €60 is Elisa Lievens! Elisa zal persoonlijk worden verwittigd om haar tankkaart te ontvangen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Robbe, Charles en Thibo tot 2023 bij Cercle!

Robbe Decostere, Charles Vanhoutte en Thibo Somers hebben hun contract bij Cercle Brugge tot juni 2023 verlengd. De contractverlenging van de 3 jeugdspelers werd donderdag wereldkundig gemaakt aan de hand van een filmpje in de Brugse binnenstad:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Blessure update: Thibo Somers

Thibo Somers liep deze week op training een meniscusblessure op en moet geopereerd worden.

Heel jammer nieuws dus voor het groen-zwarte jeugdproduct: tijdens een wedstrijdvorm op de woensdagtraining maakte Somers een ongelukkige beweging en ging hij onmiddellijk neer. Het verdict is hard: een scheur in de meniscus. Een operatie en een revalidatie zijn nu aan de orde.

Hoelang Thibo Somers zal out zijn, is nog niet duidelijk.

Veel beterschap, Thibo!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Thibo Somers!

Thibo Somers is jarig! Ons jeugdproduct herstelt momenteel van een blessure aan de meniscus en viert vandaag z'n 22ste verjaardag.

Gelukkige verjaardag Thibo!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Thibo Somers: "Vanaf nu kan het alleen maar beter en beter worden"

Thibo Somers had op het uur misschien wel dé kans om Cercle op een verdiende 2-1 te brengen tegen Standard, maar een even knappe safe van Standard-goalie Bodart belette het groen-zwarte jeugdproduct een doelpunt: "Het zou mooi geweest zijn als ik twee matchen na elkaar scoorde, maar het mocht nét niet zijn. We hadden misschien niet heel veel grote kansen, maar wij waren de ploeg die het meest toonde op het veld. Het kan alleen maar beter en beter worden."

Lees meer
Cerle Brugge KSV
50 wedstrijden in Groen-Zwart voor jeugdproduct Thibo Somers!

Na Charles Vanhoutte vorige week is er opnieuw een jeugdspeler van Cercle die de kaap van 50 profwedstrijden heeft bereikt. Thibo Somers (22) stond tijdens de 1-2 overwinning tegen STVV in de basiself van Groen-Zwart en had naast de winst dus nog iets extra te vieren. Proficiat!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Thibo Somers!

Thibo Somers is jarig! Het Cercle jeugdproduct viert vandaag z'n 23ste verjaardag.

Proficiat, Thibo!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Thibo Somers was maandagavond te gast in 'Extra Time'

Maandagavond was Cercle-aanvaller Thibo Somers te gast in Extra Time op Canvas. In het panel van Aster Nzeyimana nam het Cercle jeugdproduct plaats aan tafel met onder andere analisten Filip Joos en Youri Mulder. Met Arnar Vidarsson nam nog een gekend Cerclegezicht deel. De gespreksonderwerpen? Uiteraard werd er uitgebreid aandacht geschonken aan Miguel Van Damme, maar ook het energieke, dynamische spel van Cercle kwam ruimschoots aan bod. Herbekijk de volledige aflevering hieronder:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Thibo Somers in het TOTW van Eleven Sports & Sport/Voetbalmagazine!

In het Team of the Week van Eleven Sports en Sport/Voetbalmagazine is deze week een plaatsje weggelegd voor Thibo Somers. Het jeugdproduct van Cercle, dat maandagavond nog te gast was in het Canvas-programma Extra Time, was in de thuiswedstrijd tegen Gent de matchwinnaar met 2 doelpunten (eindstand 2-2).

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Thibo Somers wint CAPS Fuel Card trophy van maart-april

Thibo Somers wint de laatste CAPS Fuel Card trophy van dit seizoen. Jullie verkozen zijn tweede doelpunt en gelijkmaker tegen KAA Gent als mooiste van maart & april!

CAPS Fuel Card

Supporters Dave Delaere en Tine Fouquet winnen elk een CAPS Fuel Card ter waarde van €60.

Proficiat, Thibo, Dave & Tine!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Thibo Somers in het Team of the Week van HLN

Z'n goal was dan wel net niet voldoende voor een driepunter tegen Union Saint-Gilloise: Thibo Somers werd door Het Laatste Nieuws toch beloond voor z'n sterke prestatie tegen de vicekampioen met een plaatsje in het Elftal van Speeldag 21.

Het volledige elftal van de week: Bossut (Zulte Waregem), Munoz (Genk), Pacho (Antwerp), Laifis (Standard), De Cuyper (Westerlo), Somers (Cercle), Stengs (Antwerp), Fadera (Zulte Waregem), Messaoudi (KV Kortrijk), Janssen (Antwerp) & Paintsil (Genk).

Het is al de achtste keer dit seizoen dat er Cerclespelers worden opgenomen in het Elftal van de Week van Het Laatste Nieuws. Proficiat, Thibo!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Thibo Somers tot 2026 bij Cercle!

Cercle Brugge en Thibo Somers vonden een akkoord voor een verlengd verblijf van het groen-zwarte jeugdproduct tot juni 2026. Het nieuws werd zaterdagmiddag, net voor de aftrap van Cercle-Standard, bekendgemaakt in Jan Breydel.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Thibo Somers maandagavond te gast in Extra Time

Thibo Somers was tijdens de Brugse derby werkelijk overal: met een goal en een assist had het jeugdproduct van Cercle ook een belangrijk aandeel in de puntendeling (2-2). Onuitputtelijk was hij.

Genoeg zaken dus om over na te kaarten: Thibo Somers is vanavond studiogast in 'Extra Time'! Allemaal kijken dus: de uitzending start om 21h10 op Canvas.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Doelpunt Somers verkozen als CAPS Energy CARD MOMENT UIT FEBRUARI

Het doelpunt van Thibo Somers in de stadsderby werd met 56% van alle stemmen verkozen tot het CAPS Energy Card Moment uit februari.

CAPS ENERGY CARD

De winnaar van de CAPS Energy Card ter waarde van €100 is Roland Sevenhant.

Proficiat, Thibo en Roland!

Lees meer