koop tickets online
Cerle Brugge KSV
19

Dimitar Velkovski

Cerle Brugge KSV
Verdediger

Gegevens

Nationaliteit
Cerle Brugge KSV Bulgarije
Geboortedatum
22-01-1995
Lengte
180 cm
Gewicht
68 kg
Contract
januari 2020 - juni 2023

Biografie

Na z’n jeugdopleiding bij enkele lokale Bulgaarse teams maakte Velkovski in 2014 z’n profdebuut bij Lokomotiv Sofia. Velkovski, die zich in 2014 nog met de U19 van Bulgarije wist te kwalificeren voor het EK U19, maakte tijdens de zomer van 2015 vervolgens de overstap naar Lokomotiv Plovdiv. Na 75 wedstrijden bij Plovdiv tekende Dimitar Velkovski in 2018 een contract bij Slavia Sofia. Na anderhalf seizoen ondertekende Velkovski tijdens de wintermercato van 2020 een contract bij Cercle Brugge.

Carrière overzicht

Seizoen 2019-2020
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge
Seizoen 2020-2021
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge

Speler in beeld

Cerle Brugge KSV
Dimitar Velkovski naar Cercle Brugge

Cercle Brugge en het Bulgaarse Slavia Sofia zijn tot een akkoord gekomen met betrekking tot de onmiddellijke overgang van linksachter Dimitar Velkovski. De 25-jarige Bulgaar ondertekende een contract voor 3,5 seizoenen bij Groen-Zwart.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Velkovski, Hotic & Ueda vertrokken op interland

Komend weekend geen voetbal in de Jupiler Pro League: het is interlandbreak en Cercle kreeg daarvoor de voorbije week 3 oproepingsbrieven in de bus. Hieronder een overzicht:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Kanouté, Ueda, Omolo en Velkovski vertrokken op interland

Het is interlandbreak! Vier Cercle Brugge spelers vertegenwoordigen de komende dagen dan ook de kleuren van hun land. Een overzicht:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met… Dimitar Velkovski

‘We hebben een ploeg voor de linkerkolom’

In de week voor Kerstmis en in aanloop naar de belangrijke wedstrijd in en tegen Zulte Waregem had ik een gesprek met onze linksback Dimitar Velkovski.  Het interview verliep opnieuw coronaproof via Microsoft Teams.  De sympathieke en vlotte Bulgaarse international stond me  - ondanks een mindere netwerkverbinding  - te woord met een flashy Daffy Duck pet. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Dimitar Velkovski!

Cercle Brugge wil Dimitar Velkovski vandaag feliciteren met z'n verjaardag! Onze Bulgaarse linksachter viert z'n 26ste verjaardag.

Proficiat Dimitar!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Blessure Dimitar Velkovski

Dimitar Velkovski is geblesseerd. De Bulgaarse linksachter liep tijdens de wedstrijd in en tegen Antwerp een spierscheurtje op in de rechter quadriceps en zal zo’n 2 weken out zijn.

Veel beterschap Dimitar!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Medische update in aanloop naar Cercle-Anderlecht

In aanloop naar Cercle Brugge-RSC Anderlecht van komende zondagavond om 20h45, ontbreken er al zeker 3 spelers in de selectie van Yves Vanderhaeghe. Een overzicht:

Lees meer