koop tickets online
nl fr en
Cerle Brugge KSV
19

Dimitar Velkovski

Cerle Brugge KSV
Verdediger

Gegevens

Nationaliteit
Cerle Brugge KSV Bulgarije
Geboortedatum
22-01-1995
Lengte
180 cm
Gewicht
68 kg
Contract
januari 2020 - juni 2023

Biografie

Na z’n jeugdopleiding bij enkele lokale Bulgaarse teams maakte Velkovski in 2014 z’n profdebuut bij Lokomotiv Sofia. Velkovski, die zich in 2014 nog met de U19 van Bulgarije wist te kwalificeren voor het EK U19, maakte tijdens de zomer van 2015 vervolgens de overstap naar Lokomotiv Plovdiv. Na 75 wedstrijden bij Plovdiv tekende Dimitar Velkovski in 2018 een contract bij Slavia Sofia. Na anderhalf seizoen ondertekende Velkovski tijdens de wintermercato van 2020 een contract bij Cercle Brugge.

Carrière overzicht

Seizoen 2019-2020
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge
Seizoen 2020-2021
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge
Seizoen 2021-2022
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge
Seizoen 2022-2023
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge

Speler in beeld

Cerle Brugge KSV
Dimitar Velkovski naar Cercle Brugge

Cercle Brugge en het Bulgaarse Slavia Sofia zijn tot een akkoord gekomen met betrekking tot de onmiddellijke overgang van linksachter Dimitar Velkovski. De 25-jarige Bulgaar ondertekende een contract voor 3,5 seizoenen bij Groen-Zwart.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Velkovski, Hotic & Ueda vertrokken op interland

Komend weekend geen voetbal in de Jupiler Pro League: het is interlandbreak en Cercle kreeg daarvoor de voorbije week 3 oproepingsbrieven in de bus. Hieronder een overzicht:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Kanouté, Ueda, Omolo en Velkovski vertrokken op interland

Het is interlandbreak! Vier Cercle Brugge spelers vertegenwoordigen de komende dagen dan ook de kleuren van hun land. Een overzicht:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met… Dimitar Velkovski

‘We hebben een ploeg voor de linkerkolom’

In de week voor Kerstmis en in aanloop naar de belangrijke wedstrijd in en tegen Zulte Waregem had ik een gesprek met onze linksback Dimitar Velkovski.  Het interview verliep opnieuw coronaproof via Microsoft Teams.  De sympathieke en vlotte Bulgaarse international stond me  - ondanks een mindere netwerkverbinding  - te woord met een flashy Daffy Duck pet. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Dimitar Velkovski!

Cercle Brugge wil Dimitar Velkovski vandaag feliciteren met z'n verjaardag! Onze Bulgaarse linksachter viert z'n 26ste verjaardag.

Proficiat Dimitar!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Blessure Dimitar Velkovski

Dimitar Velkovski is geblesseerd. De Bulgaarse linksachter liep tijdens de wedstrijd in en tegen Antwerp een spierscheurtje op in de rechter quadriceps en zal zo’n 2 weken out zijn.

Veel beterschap Dimitar!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Medische update in aanloop naar Cercle-Anderlecht

In aanloop naar Cercle Brugge-RSC Anderlecht van komende zondagavond om 20h45, ontbreken er al zeker 3 spelers in de selectie van Yves Vanderhaeghe. Een overzicht:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Materiaalmannen Velkovski en Hoggas !

Velkovski pakte een rode kaart tegen Beerschot, Hoggas deed dat op zijn beurt tegen OH Leuven. Beide spelers waren zo niet alleen geschorst voor de uitwedstrijd op bezoek bij KV Oostende, ze moesten als straf van de technische staf ook een dagje meedraaien als materiaalman!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Daland, Popovic, Velkovski, Denkey en Deman vertrokken op interland

De interlandbreak is aangebroken: ook Cercle vaardigt opnieuw internationals af. 5 spelers om precies te zijn. Een overzicht:

Jesper Daland - U21 Noorwegen

In het kader van het EK U21 staan er voor Noorwegen twee uitwedstrijden op het programma. Vrijdag nemen Daland en co het op tegen Finland, dinsdag trekt Noorwegen naar Azerbeidzjan. Na 4 wedstrijden staat Noorwegen op een 2e plaats in groep A op 3 punten van leider Kroatië.

Boris Popovic - U21 Servië

Drukke en vooral belangrijke tijden voor onze U21 spelers, want ook Popovic komt met Servië in actie tijdens de kwalificaties voor het EK 2023. Vrijdag neemt Servië het thuis op tegen Faeroer, dinsdag trekken ze naar Oekraïne. Servië en Popovic kunnen maar beter winnen om nog kans te maken op kwalificatie, want na 4 gespeelde wedstrijden staan ze op een voorlaatste plaats in de ranking.

Olivier Deman - U21 België

Olivier Deman bereidt met de Belgische U21 de 2 EK kwalificatiewedstrijden voor tegen Turkije (vrijdag) en tegen Schotland (dinsdag). De Belgen staan comfortabel aan de leiding in groep I. Met 12 punten tellen ze maar liefst 6 punten voorsprong op eerste achtervolger Denemarken. Turkije en Schotland nemen plaatsen 3 en 4 in het klassement op met respectievelijk 4 en 1 punt(en). 

Dimitar Velkovski - Bulgarije

Een oefenwedstrijd en een WK-kwalificatiematch staan er de komende week voor Bulgarije en Dimitar Velkovski op het programma. Donderdag al oefent Bulgarij tegen Oekraïne, maandag staat de kwalificatiematch tegen Zwitserland op het programma. In de C-poule staan de Bulgaren op dit moment op een 3e plaats, na Italië en Zwitserland. Een belangrijke partij voor Bulgarije dus volgende week, want winnen is een must om dichterbij de Zwitsers te sluipen in het klassement.

Kevin Denkey - Togo

Na z'n winning goal tegen Congo tijdens de vorige international break, neemt Denkey het de komende week op tegen Senegal (donderdag) en Namibië (maandag) in het kader van de WK kwalificaties. 

Veel succes aan alle internationals!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Dimitar Velkovski!

Dimitar Velkovski is vandaag jarig! Onze Bulgaarse linksachter viert z'n 27e verjaardag.

Gelukkige verjaardag, Dimitar!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Interlandverplichtingen voor Christiaan Ravych, Emilio Kehrer en Dimitar Velkovski!

Terwijl alle ogen gericht zijn op de start van het wereldkampioenschap voetbal - de openingswedstrijd tussen gastland Qatar en Ecuador wordt komende zondag afgetrapt, zijn deze week buiten het WK om met Christiaan Ravych, Emilio Kehrer en Dimitar Velkovski ook drie Cerclespelers actief met hun land.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Dimitar Velkovski!

Dimitar Velkovski is jarig! Onze Bulgaarse verdediger viert vandaag z'n 27ste verjaardag.

Proficiat, Dimitar!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Dimitar Velkovski verlaat Cercle Brugge

Cercle Brugge en het Poolse MKS Miedz Legnica vonden een akkoord met betrekking tot de definitieve transfer van linksachter Dimitar Velkovski (28).

Velkovski kwam sinds januari 2020 uit voor Cercle Brugge en speelde in totaal 48 wedstrijden. In Polen gaat de Bulgaarse international op zoek naar meer speelminuten.

Veel succes in je verdere carrière, Dimitar!

Lees meer