koop tickets online
nl fr en
Cerle Brugge KSV
1

Thomas Didillon

Cerle Brugge KSV
Keeper

Gegevens

Nationaliteit
Cerle Brugge KSV Frankrijk
Geboortedatum
28-11-1995
Lengte
193 cm
Gewicht
84 kg
Contract
augustus 2020 - juni 2024

Biografie

Didillon is een jeugdproduct van het Franse FC Metz en maakte destijds, in 2014, ook z’n profdebuut voor ‘Les Grenats’. Als Frans jeugdinternational ging hij het daaropvolgende seizoen op zoek naar meer speelminuten en werd hij uitgeleend aan het Belgische RFC Seraing. De doelman maakte er indruk en keerde nadien terug naar Metz waar hij titularis werd én mee de promotie afdwong naar de Ligue 1.

In 2018 ondertekende Didillon een contract bij RSC Anderlecht. Bij de recordkampioen kwam de Fransman de voorbije seizoenen in totaal 45 keer in actie. De eerste 6 maanden van 2020 werd Didillon uitgeleend aan KRC Genk, maar in de zomer van datzelfde jaar maakte Thomas Didillon definitief de overstap naar Cercle Brugge. Bij de Verengiging ondertende Didillon een contract voor 4 seizoenen.

Carrière overzicht

Seizoen 2020-2021
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge
Seizoen 2019-2020
Cerle Brugge KSV Krc Genk
Seizoen 2019-2020
Cerle Brugge KSV Anderlecht
Seizoen 2018-2019
Cerle Brugge KSV Anderlecht
Seizoen 2021-2022
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge
Seizoen 2022-2023
Cerle Brugge KSV Monaco

Speler in beeld

Cerle Brugge KSV
Cercle neemt Thomas Didillon definitief over van RSC Anderlecht

Cercle Brugge en RSC Anderlecht zijn tot een akkoord gekomen met betrekking tot de onmiddellijke en definitieve overgang van doelman Thomas Didillon naar Cercle. De 24-jarige Franse doelman ondertekent een contract voor 4 seizoenen bij Groen-Zwart.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
De medische testen van Thomas Didillon in beeld

Onze fotograaf was erbij toen Thomas Didillon eerder deze week z'n medische testen ging afleggen. Bekijk hieronder een fotoverslag!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Reacties van Didillon en Mbenza na Cercle-Antwerp

Dankzij twee doelpunten in de slotfase kroonde de Congolese spits Guy Mbenza zich tot matchwinnaar tegen Antwerp.
“Deze overwinning is belangrijk. Nu gaan we hard werken om er een vervolg aan te breien in de komende wedstrijden. Mijn twee doelpunten zijn het gevolg van hard werk. Bovendien kon ik enkel scoren door de goede voorbereiding van mijn ploegmakkers.”

De jonge spits kreeg al in de openingsfase een goede kans, maar slaagde er niet in de score meteen te openen. “Als spits mis je al eens een kans. Dat gebeurt. Maar ik heb mijn match verdergezet zoals gepland en heb me er niet door laten beïnvloeden. Ik heb ook geen streefcijfer qua aantal doelpunten dit seizoen. Ik wil elke week mijn uiterste best doen.” 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Reacties van Clement, Didillon en Ugbo

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Thomas Didillon!

Thomas Didillon is vandaag jarig! Onze doelman viert z'n 25ste verjaardag. Kan hij z'n verjaardag extra glans geven met een overwinning tegen RC Genk? We hopen het! 

Proficiat Thomas!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met …Thomas Didillon

‘Hard werken en resultaten zullen volgen’

In de zogenaamde ‘Engelse week’ met wedstrijden tegen Waasland-Beveren, Moeskroen en Genk, had ik een gesprek met onze eerste doelman Thomas Didillon.  Sinds dit seizoen is deze sympathieke Franse keeper actief bij de vereniging.  Momenteel is hij ook aanvoerder van de ploeg.  Ik had met hem een gesprek via Microsoft Teams tijdens een zogenaamd springuur op school.  Thomas, zelf ook één van de coronaslachtoffers, beantwoordde vanuit zijn huis aan de kust de vragen.  Het relaas van een leuk gesprek met onze goalie. 

(n.v.d.r.: dit interview werd afgenomen tussen de wedstrijd tegen Moeskroen en deze tegen Genk. Het resultaat van deze laatste wedstrijd was dus nog niet gekend.)

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Reacties van Didillon en Vanhoutte na Cercle-KVO

Thomas Didillon benadrukte dat het belangrijk is om rustig te blijven, nu Cercle in een periode zit waarin de resultaten tegenvallen. “0 op 12 en 3 op 21 is te weinig, maar we moeten niet te veel focussen op de resultaten. Net zoals we niet op tafel stonden te dansen na de goede start van het seizoen, moeten we nu ook niet gaan overreageren nu de resultaten minder zijn. We moeten wel bewust zijn van de zaken die niet goed gaan. Zo vind ik dat we ook vandaag het tegendoelpunt te gemakkelijk weggeven.“

"We hebben een goeie groep, met spelers die hard willen werken en iedere dag beter willen worden.  De huidige reeks is niet aangenaam, maar we moeten hier als professionals mee omgaan en oplossingen vinden voor onze problemen. Paniek is een slechte raadgever en gaat ons zeker niet vooruit helpen.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag, Thomas Didillon!

Thomas Didillon is jarig! Onze doelman viert vandaag z'n 26ste verjaardag.

Gelukkige verjaardag Thomas!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Thomas Didillon traint 2 weken mee met AS Monaco

Doelman Thomas Didillon (26) is op dit moment in Monaco waar hij 2 weken meetraint met AS Monaco.

In het verleden trainde ook Vitinho tijdens de voorbereiding een periode mee met AS Monaco. Franck Kanouté was vorig seizoen zelfs even in Monaco tijdens de voorbereiding om er te revalideren van een blessure.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Thomas Didillon op uitleenbasis naar AS Monaco

Doelman Thomas Didillon (26) wordt tot het einde van dit seizoen uitgeleend aan AS Monaco. Didillon traint al een aantal weken mee met Monaco en nu werd beslist dat hij ook het seizoen zal volmaken in het Prinsdom.

Didillon kwam in 2020 over van RSC Anderlecht en speelde tot dusver al 59 officiële wedstrijden voor Cercle. Naast Anderlecht was Didillon in België al actief voor RC Genk en Seraing.

Veel succes, Thomas!

Lees meer