koop tickets online
Cerle Brugge KSV
3

David Bates

Cerle Brugge KSV
Verdediger

Gegevens

Nationaliteit
Cerle Brugge KSV Schotland
Geboortedatum
05-10-1996
Lengte
193 cm
Contract
augustus 2020 - juni 2021

Biografie

Na z’n opleiding te hebben genoten bij Raith Rovers was David Bates in het verleden vooral in Schotland actief. In 2017 ondertekende hij een contract bij de Schotse topploeg Rangers FC, waar hij uitgroeide tot een onbetwiste titularis. Z’n goede prestaties bij de Rangers leverden Bates in 2018 een overgang op naar Hamburg SV. In z’n eerste seizoen in Duitsland kwam Bates in totaal 28 keer in actie & werd hij onder bondscoach Alex McLeish Schots international. Tijdens seizoen 2019-2020 leende Hamburg Bates uit aan het Engelse Sheffield Wednesday, maar in de zomer van 2020 ondertekende David Bates een huurovereenkomst bij Cercle Brugge voor één seizoen, met een optie tot koop.

Carrière overzicht

Seizoen 2020-2021
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge

Speler in beeld

Cerle Brugge KSV
Welkom David Bates!

Cercle Brugge en Hamburg SV bereikten een akkoord met betrekking tot de tijdelijke overgang van David Bates (23). De Schotse rechtsvoetige centrale verdediger (1,93m) wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd. Cercle bedong ook een aankoopoptie in de deal.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Medische vooruitblik op Club-Cercle

Alexander Corryn en David Bates raken niet fit voor de Brugse derby van zondag. Terwijl Corryn nog niet voldoende is hersteld van z'n eerder opgelopen hamstringblessure kamt David Bates sinds week met een verrekking van de linker heupbuiger. De onbeschikbaarheid van onze Schotse centrale verdediger wordt op zo'n 2 à 3 weken geschat.

Guy Mbenza is bijna verlost van z'n adductorblessure. De Congolese aanvaller traint als deels met de groep opnieuw mee.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Medische vooruitblik naar Eupen-Cercle

In aanloop naar KAS Eupen-Cercle Brugge valt er volgend nieuws te melden vanuit medische hoek:

  • De revalidatie van Alexander Corryn en David Bates verloopt gunstig. Cercle hoopt om beide spelers uiterlijk eind volgende week opnieuw op training te verwelkomen.
  • Ook Guy Mbenza z’n terugkeer mag binnenkort worden verwacht. De Congolese aanvaller is bijna verlost van het adductorprobleem dat hem sinds de uitwedstrijd tegen KV Mechelen aan de kant houdt.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag David Bates!

David Bates is jarig! Onze Schotse verdediger viert vandaag z'n 24ste verjaardag.

De volledige Cerclefamilie wenst David Bates een fantastische verjaardag toe!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
David Bates: "6 op 6 pakken is een opsteker, maar we zijn er nog niet"

Achterin gaf Cercle erg weinig weg tegen Waasland-Beveren. In de achterlijn maakt David Bates de laatste weken een erg goede indruk: “We wisten dat de wedstrijden tegen Moeskroen en Waasland-Beveren erg belangrijk waren in onze strijd om het behoud. De 6 op 6 is een opsteker, maar we beseffen uiteraard dat we er nog lang niet zijn. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd en proberen gewoon iedere wedstrijd opnieuw punten te sprokkelen. De 2 clean sheets op 3 wedstrijden tonen aan dat we goed georganiseerd zijn en dus moeilijk te verslaan zijn. “

Lees meer