koop tickets online
Cerle Brugge KSV
9

Iké Ugbo

Cerle Brugge KSV
Aanvaller

Gegevens

Nationaliteit
Cerle Brugge KSV Verenigd Koninkrijk
Geboortedatum
21-09-1998
Lengte
186 cm
Gewicht
73 kg
Contract
augustus 2020 - juni 2021

Biografie

Ugbo (1,85m) is een rasecht jeugdproduct van Chelsea. Na het doorlopen van de jeugdreeksen van The Blues volgden uitleenbeurten bij respectievelijk Scunthorpe United, Milton Keynes Dons & FC Barnsley. Tijdens seizoen 2019-2020 voetbalde Ugbo bij Roda JC in de Nederlandse tweede klasse; in 29 wedstrijden was hij daar goed voor 13 doelpunten en 3 assists. In de zomer van 2020 maakte Ugbo de overstap naar Cercle, dat hem huurt van Chelsea maar ook een aankoopoptie in de deal kon bedingen.

Carrière overzicht

Seizoen 2020-2021
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge

Speler in beeld

Cerle Brugge KSV
Aanvallende versterking: welkom Ike Ugbo!

Cercle Brugge heeft met de Engelse topclub Chelsea FC een akkoord bereikt over de tijdelijke overgang van Ike Ugbo (21). In de deal over de rechtsvoetige centrumspits is ook een aankoopoptie bedongen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
De medische testen van Ike Ugbo in beeld

Benieuwd naar de medische testen van Ike Ugbo? Onze fotograaf vergezelde onze nieuwste aanwinst bij z'n medische testen. Die proeven werden afgenomen in zowel het Brugse AZ Sint-Lucas en het AZ Sint-Jan. Bekijk hieronder een fotoverslag!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Persconferentie na KV Mechelen-Cercle met reacties van Clement, Ugbo en Somers

Een tweede overwinning op rij: na de wedstrijd sprokkelden we op de persconferentie reacties van coach Paul Clement en doelpuntenmakers Thibo Somers en Iké Ugbo!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met ... Iké Ugbo

 ‘Cercle is de ideale stap voor mij’ 


Een nieuw seizoen betekent uiteraard ook nieuwe spelersinterviews.  Voor mijn eerste opdracht trok ik naar de Cerclepub voor een interview met Ike Ugbo.  Vreemd om nog eens op Cercle te zijn na alle coronaperikelen.  Binnenkort zijn er opnieuw wedstrijden met publiek.  Ook voor deze aangename jonge gast zal dit wellicht een leukere ervaring zijn dan voetballen voor lege tribunes.  De jonge Engelse spits kende alvast een droomdebuut met een doelpunt tegen Mechelen.   Het werd een aangenaam gesprek met deze 21-jarige aanvaller die momenteel in Jabbeke woont.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Iké Ugbo!

Vandaag is Iké Ugbo jarig! Onze Engelse aanvaller viert z'n 22ste verjaardag. 

Hopelijk kan Iké z'n verjaardag extra glans geven met een goal tegen STVV!

Gelukkige verjaardag Iké Ugbo!


 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Iké Ugbo scoort 3 thuiswedstrijden op rij

Z'n goal volstond zondagavond niet om de punten thuis te houden tegen Zulte Waregem, maar toch slaagde Iké Ugbo erin om voor de derde thuiswedstrijd op rij te scoren voor Cercle. Geen record natuurlijk, maar het was wel al geleden van september 2011 dat een Cerclespeler hierin slaagde. Toen lukte het de Angolese aanvaller Rudy. Meer zelfs: Rudy scoorde in de opeenvolgende thuiswedstrijden tegen Bergen, KRC Genk en Beerschot maar liefst 4 keer.

Kijk hier naar het doelpunt van Iké Ugbo tijdens Cercle Brugge-Zulte Waregem:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Reacties van Clement, Didillon en Ugbo

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Iké Ugbo is jullie Man of the Match!

Met twee doelpunten tegen Waasland Beveren was Iké Ugbo niet alleen sportief beslissend, het levert de Engelsman nu ook de titel op van Man of the Match! 78% van de stemmen kreeg Ugbo achter z'n naam te staan. Daarmee haalde onze jonge spits het voor Jérémy Taravel (15%) en Thomas Didillon (7%).

Proficiat Iké! 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Iké Ugbo scoorde de CAPS Goal of December!

De 2-0 van Iké Ugbo tegen Charleroi is jullie CAPS Goal of the month December! In de verkiezing haalde Ugbo het met 46% van de stemmen voor de 3-3 van Anthony Musaba, ook uit die wedstrijd.

Winnaar van de CAPS Fuel Card ter waarde van €60

Niet alleen Iké Ugbo valt met een trofee in de prijzen, ook supporter Maaike Dubruque heeft prijs: haar deelname levert een CAPS Fuel Card op ter waarde van €60! 

Proficiat Iké & Maaike!

Lees meer