koop tickets online
nl fr en
Cerle Brugge KSV
98

Franck Kanouté

Cerle Brugge KSV
Middenvelder

Gegevens

Nationaliteit
Cerle Brugge KSV Senegal
Geboortedatum
13-12-1998
Lengte
186 cm
Contract
september 2020 - juni 2024

Biografie

Vooraleer Kanouté werd gescout door het Italiaanse Juventus zette de jonge Franck z’n eerste voetbalstapjes in de Senegalese voetbalschool van z’n vader. Al snel bleek dat hij talent had en toen hij 16 jaar was, werd hij opgemerkt door de Italiaanse recordkampioen. Bij Juve schopte Franck het tot de U19 en kwam hij onder meer uit in de UEFA Youth League en in de Viareggio Cup.

In 2017 kreeg Kanouté de kans om te tekenen bij Pescara uit de Serie B. Hij ging de uitdaging aan en maakte in september 2017, op 18-jarige leeftijd, z’n debuut voor de A-ploeg. Nadien kampte Kanouté met een blessure en volgde er een uitleenbeurt aan Ascoli om wedstrijdritme op te doen. Ook tijdens seizoen 2019-2020 werd Kanouté uitgeleend: bij Consenza maakte hij indruk en was hij met 19 wedstrijden een vaste waarde in het team. Die goede prestaties leverden Franck Kanouté in de zomer van 2020 een definitieve transfer op naar Cercle Brugge. Bij Groen-Zwart ondertekende Kanouté op 1 september 2020 een contract voor 4 seizoenen.

Carrière overzicht

Seizoen 2020-2021
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge
Seizoen 2021-2022
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge
Seizoen 2022-2023
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge

Speler in beeld

Cerle Brugge KSV
Welkom Franck Kanouté!

Cercle Brugge en het Italiaanse Pescara zijn tot een akkoord gekomen over de definitieve overgang van middenvelder Franck Kanouté. De 21-jarige Senegalees (1,86m) ondertekende een contract voor vier seizoenen, dat vandaag ingaat.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met ... Franck Kanouté

‘Geen stappen overslaan in mijn carrière’ 

Mijn tweede spelersinterview plande ik met Franck Kanouté.  De jonge Senegalese middenvelder was al een tijdje in Brugge, maar zijn overgang naar Cercle Brugge werd pas officieel op 1 september.  Hij zat meteen in de wedstrijdselectie tegen Anderlecht en maakte er ook zijn debuut na de rust.  Hij kon het tij niet meer helpen keren en Cercle verloor met 2-0.  Het relaas van een leuk gesprek met onze jonge middenvelder van 21. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Franck Kanouté is jullie Man of the Match na Cercle-Gent!

Jullie stemmen zijn geteld: Franck Kanouté is jullie Man of the Match na Cercle Brugge-AA Gent! De Senegalese middenvelder haalde het met 44,71% van de stemmen voor Iké Ugbo (23,32%) en Vitinho (9,86%).

Berre Beuselinck wint Kanouté's wedstrijdshirt

Opnieuw werd er ook een gelukkige winnaar uitgeloot die het shirt van onze Man van de Match wint & deze week is dat supporter Berre Beuselinck! Hij wint het wedstrijdshirt van Kanouté!

Proficiat Franck en Berre!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Kanouté, Ueda, Omolo en Velkovski vertrokken op interland

Het is interlandbreak! Vier Cercle Brugge spelers vertegenwoordigen de komende dagen dan ook de kleuren van hun land. Een overzicht:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Franck Kanouté scoort de CAPS Goal of the Month

De stemmen zijn geteld! De 1-0 van Franck Kanouté tijdens Cercle Brugge-AA Gent is jullie CAPS Goal of the Month oktober! Met 42% van de stemmen haalde Kanouté het voor de 3-1 van Iké Ugbo en de 2-1 van Dino Hotic, ook tijdens die match.

De winnaar van de CAPS Fuel Card ter waarde van €60 is Ward Pauwels! Ward zal persoonlijk worden gecontacteerd in verband met de ophaling van zijn prijs.

Proficiat Franck & Ward!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Franck Kanouté!

Franck Kanouté is jarig! Onze Senegalese middenvelder viert vandaag z'n 22ste verjaardag.

Proficiat Franck!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Pavlovic, Kanouté en Deman vertrokken op interland

Geen Jupiler Pro League-voetbal komend weekend. Wegens de interlandbreak hervat de competitie pas in het eerste weekend van april met een thuismatch tegen Beerschot. Cercle ziet de komende week dan ook drie internationals vertrekken: Strahinja Pavlovic (Servië), Franck Kanouté (Senegal) en Olivier Deman (U21 – België) verdedigen de komende week de kleuren van hun land.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
De resultaten van onze internationals


Hoe doen onze internationals Strahinja Pavlovic, Franck Kanouté en Olivier Deman het? Ontdek het hieronder!


Nadat Servië vorige week met 3-2 won tegen Ierland, speelden de Serviërs in de kwalificatie voor het WK2022 afgelopen zaterdag 2-2 gelijk tegen Portugal. Strahinja Pavlovic speelde de volledige wedstrijd. De Serviërs kwamen eerst nog 0-2 achter, maar slaagden er uiteindelijk nog in om terug te komen tot 2-2. In de slotfase van de partij leek Cristiano Ronaldo nog op weg om de Portugezen de winst te schenken, maar een ultieme tackle van Mitrovic haalde de bal (al dan niet al over de lijn) terug in het speelveld. Door het gelijkspel staat Servië na 2 speeldagen en met 4 punten samen met Portugal aan de leiding in groep A. Dinsdag om 18h speelt Servië in Azerbeizjan.

Franck Kanouté speelde vrijdagavond met Senegal 0-0 gelijk in en tegen Congo-Brazzaville. Kanouté viel na 78 minuten in voor Mendy. Senegal, dat al geplaatst was voor de Africa Cup, speelt dinsdag nog tegen Eswatini.

Olivier Deman werkt met de Belgische beloftenploeg een stageweek in Genk af. Wegens COVID spelen de youngsters geen oefenwedstrijd, wel wordt een nieuwe kwalificatiecampagne voor het EK2023 er voorbereid.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag, Franck Kanouté!

Vandaag is Franck Kanouté jarig! Onze middenvelder viert zijn 23ste verjaardag!

Gelukkige verjaardag Franck!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Hannes Van Der Bruggen beste middenvelder, Rabbi Matondo beste aanvaller volgens Het Laatste...

Na de midweekspeeldag prijken er met Hannes Van Der Bruggen, Franck Kanouté en Rabbi Matondo opnieuw 3 Cerclespelers in het Topelftal van speeldag 24. Van Der Bruggen werd bovendien uitgeroepen tot beste middenvelder van de speeldag, Matondo tot beste aanvaller!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Franck Kanouté uitgeleend aan FC Sochaux

Middenvelder Franck Kanouté (23) wordt tot het einde van dit seizoen uitgeleend aan FC Sochaux uit de Franse Ligue 2.

De Senegalese international arriveerde in 2020 bij Cercle Brugge en kwam tot dusver 25 keer in actie. Bij FC Sochaux gaat Kanouté nu op zoek naar meer speelminuten.

Veel succes, Franck!

Lees meer