koop tickets online
Cerle Brugge KSV
24

Jean Harisson Marcelin

Cerle Brugge KSV
Verdediger

Gegevens

Nationaliteit
Cerle Brugge KSV Frankrijk
Geboortedatum
12-02-2000
Lengte
197 cm
Gewicht
82 kg
Contract
september 2020 - juni 2021

Biografie

De atletisch gebouwde Jean Harisson Marcelin arriveerde in januari 2020 bij AS Monaco. In het prinsdom zette de jonge beloftevolle verdediger toen z’n handtekening onder een contract tot juni 2024.

Voordien was de voormalige Franse jeugdinternational (3 caps) speler bij het Franse AJ Auxerre, waar hij onder meer Serge-Philippe Raux-Yao ontmoette. Als jeugdproduct van Auxerre debuteerde hij er in 2018 als prof. In het Stade de l'Abbé-Deschamps werd hij in korte tijd een onbetwiste titularis en maakte hij vaak indruk, wat de aandacht trok van verschillende Europese topteams. Uiteindelijk koos Harisson voor AS Monaco en wordt hij met het oog op het seizoen 2020-2021 én het verzamelen van speelminuten uitgeleend aan Cercle Brugge.

Carrière overzicht

Seizoen 2020-2021
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge

Speler in beeld

Cerle Brugge KSV
Welkom Harisson Marcelin!

Cercle Brugge versterkt zich met de 20-jarige Harisson Marcelin. De Franse rechtsvoetige centrale verdediger (1,97m) komt dit seizoen op huurbasis over van AS Monaco.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Marcelin geschorst voor Croky Cup duel tegen KV Oostende

Na z'n rode kaart in het Croky Cup duel in en tegen OH Leuven wordt Harisson Marcelin door het Disciplinair Comité geschorst voor drie speeldagen (één speeldag effectief/2 speeldagen voorwaardelijk). Harisson mist hierdoor het Croky Cup duel van komende dinsdag tegen KV Oostende. Zaterdagavond, tijdens de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen, is Marcelin wel speelgerechtigd.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Harisson Marcelin!

Een mooie dag vandaag voor Harisson Marcelin! Onze centrale verdediger viert vandaag z'n 21ste verjaardag. De volledige Cerclefamilie wil Harisson een fantastische dag toewensen!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met … Harisson Marcelin


‘Tijd om te spelen als mannen’

In de  aanloop naar het belangrijke tweeluik met Moeskroen en Waasland Beveren had ik, naast het eerder gepubliceerde praatje met Biancone, ook een gesprek met een nieuwe speler.  Het werd Jean Harisson Marcelin.  Marcelin wordt dit seizoen uitgeleend door AS Monaco en speelde al aardig wat wedstrijden in het basiselftal.  Jean is oorspronkelijk afkomstig van La Réunion.   Deze jonge en boomlange centrale verdediger (1,97 meter!) beleeft met Cercle Brugge zijn eerste echte buitenlandse avontuur. 

Lees meer