koop tickets online
nl fr en
Cerle Brugge KSV
22

Leonardo Da Silva Lopes

Cerle Brugge KSV
Middenvelder

Gegevens

Nationaliteit
Cerle Brugge KSV Portugal
Geboortedatum
30-11-1998
Lengte
168 cm
Gewicht
64 kg
Contract
september 2020 - juni 2024

Biografie

Nadat Da Silva Lopes bij lokale Portugese clubs zijn eerste voetbalstapjes had gezet, sloot hij zich in 2013, op 14-jarige leeftijd, aan bij de jeugdopleiding van het Engelse Peterborough United. Zijn profdebuut voor The Posh maakte hij in 2015, in de League One. Uiteindelijk droeg Da Silva Lopes 108 keer het shirt van Peterborough United.

In 2018 besloot hij een stap hogerop te zetten en tekende hij een contract bij Wigan, in de Engelse tweede klasse. Na een uitleenbeurt aan FC Gillingham belandde Leonardo in 2019 bij Hull City, toen uitkomend in The Championship. Bij The Tigers kwam de defensief ingestelde middenvelder tijdens seizoen 2019-2020 in totaal 44 keer in actie, scoorde hij 2 doelpunten en leverde hij 4 assists af.

Met het oog op het nieuwe seizoen was Da Silva op zoek naar een nieuwe uitdaging en die vond hij bij Cercle: op 10 september 2020 plaatste Leonardo z'n handtekening onder een contract voor 4 seizoenen (tot 30 juni 2024).

Carrière overzicht

Seizoen 2020-2021
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge
Seizoen 2021-2022
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge
Seizoen 2022-2023
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge

Speler in beeld

Cerle Brugge KSV
Welkom Leonardo Da Silva Lopes!

Cercle Brugge en het Engelse Hull City zijn tot een akkoord gekomen over de definitieve overgang van centrale middenvelder Leonardo Da Silva Lopes. De 21-jarige Portugees (1,68m) ondertekende een contract voor vier seizoenen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Leonardo Da Silva Lopes!

Gelukkige verjaardag Leonardo Da Silva Lopes! Onze Portugese middenvelder viert vandaag z'n 22ste verjaardag.

Proficiat Leonardo!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met … Leonardo Da Silva Lopes

“Ultieme droom is spelen in de Premier League”

Enkele dagen voor de laatste wedstrijd voor de winterstop (nipt verlies in en tegen Zulte Waregem) had ik ook een coronaproof gesprek met Leonardo Da Silva Lopes.  Deze jonge Portugese middenvelder – roepnaam Leo – streek begin september neer langs de groen-zwarte kant van het Jan Breydelstadion.  Hij was al goed voor enkele basisplaatsen en invalbeurten, maar werd thuis tegen Charleroi ook uitgesloten met twee keer geel.  Het relaas van een leuk gesprek met een jonge kerel die al heel wat ervaring op de teller heeft staan.

Leonardo, kun je voor onze lezers even je sportieve carrière tot nu toe schetsen? 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Leonardo Da Silva Lopes scoorde de CAPS Goal uit februari!

De stemmen zijn geteld! De 1-0 van Leonardo Da Silva Lopes uit Cercle Brugge-Waasland Beveren is jullie CAPS Fuel Card goal uit februari. Da Silva Lopes haalde het in de verkiezing met een duidelijke 87% van de stemmen voor de 2-0 van Kevin Denkey, ook uit die match.

De winnaar van de CAPS Fuel Card is supporter G.S. Hij wint een tankkaart van €60 en zal persoonlijk worden gecontacteerd met betrekking tot de afhaling van z'n prijs.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag, Leonardo Da Silva Lopes!

Leonardo Da Silva Lopes is jarig! Onze middenvelder viert vandaag z'n 23ste verjaardag.

Gelukkige verjaardag Leonardo!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Leonardo Da Silva Lopes: "Blij om opnieuw aan te knopen met een overwinning"

“Het voelt  goed om opnieuw te kunnen winnen, dit lukte ons niet in de laatste drie matchen. Welke positie ik prefereer op het middenveld? Vandaag speelde ik eerder laag op het middenveld, maar dat maakt mij echt niet uit. Ik speel op alle posities graag. Ik heb een goede connectie met Van der Bruggen. Wij zijn het hart van het team en als wij goed spelen, speet de rest van het team meestal ook goed. Ik had geen problemen met het feit dat ik vorige week op de bank zat, wanneer ik wel op het veld sta probeer ik indruk te maken.

We hadden de wedstrijd eerder moeten beslissen, al hadden we volledige controle over de match. We doen ons best om nog in de running te blijven voor play off 2, dat is ons doel. De volgende wedstrijden (tegen KV Mechelen en Racing Genk tegen wie we dit seizoen al goed speelden) zijn daarin belangrijk. We moeten geloven in onszelf.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Leonardo Da Silva Lopes!

Ook Leonardo Da Silva Lopes is jarig! Hij viert vandaag z'n 24ste verjaardag.

Proficiat, Leo!

Lees meer