koop tickets online
nl fr en
Cerle Brugge KSV
28

Hannes Van der Bruggen

Cerle Brugge KSV
Middenvelder

Gegevens

Nationaliteit
Cerle Brugge KSV België
Geboortedatum
01-04-1993
Lengte
181 cm
Gewicht
72 kg
Contract
januari 2021 - juni 2024

Biografie

285 wedstrijden op de teller op het hoogste niveau in België, waarvan 143 voor AA Gent en 142 voor KV Kortrijk: met die statistieken kwam Hannes Van der Bruggen op 19 januari 2021 bij Cercle aan. Dat de Jupiler Pro League geen geheimen meer heeft voor Van der Bruggen, is dus wel duidelijk. De voormalig jeugdinternational werd met AA Gent in 2015 landskampioen en speelde met de Buffalo’s onder meer ook Europees. In 2017 trok Van der Bruggen naar KV Kortrijk waar hij al snel kapitein en een vaste waarde werd in het team.Ook bij Cercle is hij van onschatbare waarde om het jonge team op sleeptouw te nemen. 

Van Der Bruggen heeft nog een contract bij Groen-zwart tot 30 juni 2024.

Carrière overzicht

Seizoen 2020-2021
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge
Seizoen 2021-2022
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge
Seizoen 2022-2023
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge

Speler in beeld

Cerle Brugge KSV
Hannes Van der Bruggen naar Cercle Brugge

Cercle Brugge en KV Kortrijk zijn akkoord over de definitieve overgang van middenvelder Hannes Van der Bruggen. De 27-jarige Belg (1,81m) ondertekende een contract voor 3,5 seizoenen bij Cercle, tot juni 2024 dus, met daarna een optie op een bijkomend seizoen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Het eerste interview van Hannes Van der Bruggen: "Het beste van mezelf geven, dat wil ik doen"

Op z'n eerste dag als Cerclespeler maakte de sympathieke Hannes Van der Bruggen ook tijd voor een kennismakend interview!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Win een gesigneerd shirt van Hannes Van der Bruggen!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met ... Hannes Van der Bruggen


Ervaren Belg

Gisteren tekende Hannes Van der Bruggen een contract voor 3,5 jaar bij Cercle Brugge. Een opsteker van formaat voor onze supporters die de voorbije weken weinig plezier beleefden aan de resultaten van Groen-Zwart. Tegelijk puik werk van het bestuur dat het Hannes, die op het einde van het seizoen gratis weg kon bij KVK en in juni ongetwijfeld meerdere opties zou hebben, over de streep kon trekken. We spraken met Hannes en legden ook ons oor te luister bij Bob Peeters, Lukas Van Eenoo en Sven Jaecques.

Hannes, welkom bij de Vereniging! Stel je eerst eens kort voor. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Medische update in aanloop naar Cercle-Anderlecht

In aanloop naar Cercle Brugge-RSC Anderlecht van komende zondagavond om 20h45, ontbreken er al zeker 3 spelers in de selectie van Yves Vanderhaeghe. Een overzicht:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Hannes Van Der Bruggen!

Hannes Van Der Bruggen is vandaag jarig! Onze middenvelder viert namelijk z'n 28ste verjaardag. De voltallige Cerclefamilie wil Van Der Bruggen dan ook een gelukkige verjaardag toewensen!

Proficiat, Hannes!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Medische vooruitblik naar Cercle-OH Leuven

Senna Miangue en Hannes Van Der Bruggen moeten geblesseerd verstek laten gaan voor Cercle-OH Leuven. Het duo blesseerde zich vorig weekend in en tegen Beerschot en raken niet tijdig fit voor de eerste thuismatch van het seizoen.

Senna Miangue staat een 4-tal weken aan de kant met een hamstringblessure. Hannes Van Der Bruggen incasseerde vorige zaterdag een tackle op de enkel en raakt hierdoor niet tijdig fit. Verwacht wordt dat Van Der Bruggen volgende week opnieuw aansluit.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Al 300 wedstrijden op het hoogste niveau voor Hannes Van Der Bruggen!

Middenvelder Hannes Van Der Bruggen speelde afgelopen weekend tegen RSC Anderlecht z'n 300e wedstrijd in competitieverband op profniveau. Een mijlpaal voor de nog maar steeds 28 jarige Belg, die sinds januari 2021 voor Cercle voetbalt.

265 wedstrijden in de Jupiler Pro League, waarvan 143 voor AA Gent (incl. kampioenstitel) en 142 voor KV Kortrijk. Bij Cercle Brugge staat de teller tot dusver nog op 15, maar de defensieve middenvelder is dan ook nog maar sinds begin dit jaar bij Groen-Zwart actief. Tel bij die 265 matchen nog eens 6 wedstrijden in de Europa League (waarvan 3 in de kwalificaties) en 29 wedstrijden in de Beker van België en je komt aan de magische 300. Een absolute mijlpaal voor Van Der Bruggen.

Tegen Anderlecht viel Van Der Bruggen na 74 minuten in voor Leonardo Da Silva Lopes. Van Der Bruggen herstelde de voorbije weken van een enkelblessure nadat een trap op speeldag 1 de middenvelder enkele weken aan de kant hield. Nu is Van Der Bruggen opnieuw topfit. Op naar de 400 in Groen-Zwart, Hannes!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Hannes Van Der Bruggen beste middenvelder, Rabbi Matondo beste aanvaller volgens Het Laatste...

Na de midweekspeeldag prijken er met Hannes Van Der Bruggen, Franck Kanouté en Rabbi Matondo opnieuw 3 Cerclespelers in het Topelftal van speeldag 24. Van Der Bruggen werd bovendien uitgeroepen tot beste middenvelder van de speeldag, Matondo tot beste aanvaller!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag, Hannes Van Der Bruggen

Hannes Van Der Bruggen viert vandaag z'n 29e verjaardag. 
Proficiat, Hannes!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Hannes Van Der Bruggen te gast in de MIDMID-podcast

Cercle Brugge-middenvelder Hannes Van Der Bruggen was deze week te gast in de voetbalpodcast MIDMID van Friends of Sports. In de podcast, die ook wordt uitgezonden op de televisiekanalen van Play Sports, sprak Hannes uitgebreid over het afgelopen seizoen van Cercle én haalde hij enkele leuke anekdotes uit z'n carrière tot dusver naar boven.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gboho en Van Der Bruggen reageren na gelijkspel tegen Genk

Cercle speelde vrijdagavond 1-1 gelijk tegen KRC Genk. Groen-zwart was in de eerste helft de betere ploeg en kwam verdiend op voorsprong. In de tweede helft kantelde de wedstrijd en kon Genk de bordjes gelijk hangen. Yann Gboho en Hannes Van Der Bruggen reageerden na de wedstrijd.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Hannes Van Der Bruggen!

Neen, het is geen grap. Hannes Van Der Bruggen wordt vandaag wel degelijk 30! Als kers op de verjaardagstaart speelt Cercle deze namiddag ook nog tegen zijn vorige ploeg KV Kortrijk. Gefeliciteerd en succes straks Hannes!

Lees meer