koop tickets online
nl fr en
Cerle Brugge KSV
18

Senna Miangue

Cerle Brugge KSV
Verdediger

Gegevens

Nationaliteit
Cerle Brugge KSV België
Geboortedatum
05-02-1997
Lengte
197 cm
Gewicht
81 kg
Contract
juni 2021 - juni 2025

Biografie

Senna Miangue is de zoon van een Belgische moeder en een Congolese vader. Miangue, oorspronkelijk een basketbalspeler, koos pas op z’n 9e voor het voetbal bij het plaatselijke RVC Hoboken. In 2007 ging de talentvolle speler naar Beerschot, maar daar vertrok hij een jaar later naar Antwerp. Bij The Great Old werd Miangue van spits naar linksachter omgeschoold. In 2011 keerde Miangue terug naar Beerschot, waar hij jeugdinternational werd en in 2015 een toptransfer versierde naar het Italiaanse Internazionale. Bij Inter schopte Miangue het tot de eerste ploeg. In 2016 maakte hij er zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen Palermo.
In 2017 trok Senna Miangue op huurbasis naar Cagliari Calcio. Na een geslaagde uitleenbeurt ondertekende hij een contract tot juni 2022 bij de Italiaanse eersteklasser. Na uitleenbeurten aan Standard en Eupen werd hij in het seizoen 2021-2022 uitgeleend aan Cercle. In de zomer van 2022 maakte hij de definitieve overstap naar Cercle. 

Miangue heeft een contract tot 30 juni 2025.

Carrière overzicht

Seizoen 2021-2022
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge
Seizoen 2020-2021
Cerle Brugge KSV Eupen
Seizoen 2019-2020
Cerle Brugge KSV Standard De Liège
Seizoen 2022-2023
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge

Speler in beeld

Cerle Brugge KSV
Senna Miangue naar Cercle Brugge

Cercle Brugge en de Italiaanse eersteklasser Cagliari Calcio vonden een akkoord met betrekking tot de overgang van de Belgisch-Congolese verdediger Senna Miangue (24). De voormalige jeugdinternational (1,97m) wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd. Groen-Zwart onderhandelde ook een optie in de deal om de speler nadien definitief vast te leggen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Medische vooruitblik naar Cercle-OH Leuven

Senna Miangue en Hannes Van Der Bruggen moeten geblesseerd verstek laten gaan voor Cercle-OH Leuven. Het duo blesseerde zich vorig weekend in en tegen Beerschot en raken niet tijdig fit voor de eerste thuismatch van het seizoen.

Senna Miangue staat een 4-tal weken aan de kant met een hamstringblessure. Hannes Van Der Bruggen incasseerde vorige zaterdag een tackle op de enkel en raakt hierdoor niet tijdig fit. Verwacht wordt dat Van Der Bruggen volgende week opnieuw aansluit.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Senna Miangue: “6 van onze laatste 7 wedstrijden winnen is toch wel een mooie statistiek”

Senna Miangue had met een verre inworp een aandeel in de openingstreffer van Thibo Somers tijdens Eupen-Cercle, maar de Belg beseft ook dat Cercle niet z’n beste wedstrijd speelde: “Het was geen evidente match voor ons, maar uiteindelijk moeten we ook leren om vieze wedstrijden te winnen. Vandaag was het perfecte voorbeeld: geen mooie wedstrijd, maar het belangrijkste is dat we hebben gewonnen.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met … Senna Miangue

SHOT sprak met … Senna Miangue

‘De ploeg werkt hard voor elkaar.’ 

Na de zure nederlaag tegen KV Oostende (0-1) ging ik in gesprek met Senna Miangue.  Onze Antwerpse verdediger met Belgisch-Congolese roots is bezig aan zijn eerste seizoen in groen-zwarte loondienst.  Momenteel wordt hij gehuurd van het Italiaanse Cagliari.  Cercle heeft ook een optie onderhandeld om hem op het einde van het seizoen definitief over te nemen.  Een optie waar Senna wel oren naar heeft.  Het werd een aangenaam gesprek met een speler die tegen de vorm van zijn leven aanleunt.  En dat is geen toeval.

Senna, kun je je sportieve voorgeschiedenis eens schetsen voor onze lezers? 
De meeste profvoetballers beginnen tegen een bal te trappen op de leeftijd van vijf jaar.  Bij mij liep dat toch even anders.  Ik begon in het basketbal.  Rond mijn elfde rolde ik dan eigenlijk in het voetbal via familie en vrienden.  Ik sloot me aan bij Hoboken.  Daar werd ik al snel gescout door Beerschot.  Mijn ouders wonen trouwens nog altijd op het Kiel.  Als jeugdspeler begon ik bij de provinciale reeksen.  Na een tijd was het niet meer voldoende en ging ik naar Antwerp.  Ook al bij de provinciale reeksen.  Daar speelde ik nog als spits, maar de trainers besloten me achterin te zetten.  En dat loonde.  

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Senna Miangue!

Senna Miangue is vandaag jarig! Onze verdediger blaast 25 kaarsjes uit.

Gelukkige verjaardag, Senna!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Senna Miangue definitief naar Cercle Brugge!

Cercle Brugge en het Italiaanse Cagliari Calcio vonden een akkoord met betrekking tot de definitieve overgang van Senna Miangue (25). Miangue plaatste z’n handtekening onder een contract tot juni 2025.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Senna Miangue is vader geworden van een dochtertje 'Amani'!

Heuglijk nieuws ten huize Miangue! Onze verdediger en z'n vriendin Sharon zijn zopas de trotse ouders geworden van Amani. Moeder en dochter stellen het goed!

De voltallige Cerclefamilie wil de kersverse ouders feliciteren met hun (eerste) dochter!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Senna Miangue!

Senna Miangue is jarig! Onze verdediger viert vandaag z'n 26ste verjaardag.

Proficiat, Senna!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Blessure-update: Senna Miangue

Cercle komt niet ongehavend uit de interlandbreak: Senna Miangue geraakte de voorbije week namelijk geblesseerd aan de hamstring. Door de specifieke aard van het letsel is het op dit moment nog onduidelijk hoelang Miangue onbeschikbaar is. Die termijn moet de komende weken duidelijk worden.


We wensen Senna een spoedig herstel toe!

Lees meer