koop tickets online
nl fr en
Cerle Brugge KSV
3

David Sousa

Cerle Brugge KSV
Verdediger

Gegevens

Nationaliteit
Cerle Brugge KSV Brazilië
Geboortedatum
04-07-2001
Lengte
192 cm
Contract
juli 2021 - juni 2023

Biografie

David Sousa startte met voetballen in zijn thuisland Brazilië bij Flamengo. Op zijn 15e trok hij naar Botafogo, waar hij in 2018 z’n eerste profcontract tekende. In 2020 zet Sousa er de stap naar de A-kern waarvoor hij 22 keer in actie kwam. 

Sinds juli 2021 huurt Cercle de Braziliaans jeugdinternational voor 2 seizoenen, met de optie om Sousa nadien definitief over te nemen.

Carrière overzicht

Seizoen 2021-2022
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge
Seizoen 2022-2023
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge

Speler in beeld

Cerle Brugge KSV
David Sousa naar Cercle Brugge

Cercle Brugge en het Braziliaanse Botafogo zijn akkoord over de tijdelijke overgang van David Sousa (20 jaar). De linksvoetige centrale verdediger (1,92m) wordt voor twee seizoenen gehuurd, met aankoopoptie.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Opnieuw 2 Cerclespelers in het Eleven Sports TOTW!

Speeldag 21 bracht niet alleen een 2-0 overwinning in de Brugse derby als Kerstgeschenk, Sport/Voetbalmagazine en Eleven Sports hadden een speciale vermelding in petto voor David Sousa en Rabbi Matondo. Beide spelers kregen namelijk een plekje in het Team of the Week.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met … David Sousa

SHOT sprak met … David Sousa

‘Cercle komt op het juiste moment in mijn carrière.’ 

In de aanloop naar de wedstrijd op Standard (1-1 gelijkspel) had ik niet alleen een interview met Senna Miangue (zie artikel vorige week), maar ook met die andere held uit de derby had ik een gesprek.  Diep in de tweede helft was het David Sousa die voor de bevrijdende 2-0 zorgde.  Het Engels van David is nog niet van topniveau en ook het Portugees van uw trouwe Shot Online medewerker is niet echt vloeiend te noemen.  Toch had ik een aangenaam gesprek met een talentvolle jonge gast die dit seizoen toch al aardig wat minuten gemaakt heeft in het eerste van Cercle.

David, kun je even je voorgeschiedenis schetsen voor onze lezers? 
Met voetballen startte ik al snel bij Flamengo, een ploeg uit Rio De Janeiro.  In Brazilië is voetbal dan ook sport nummer 1.  Het is zelfs een religie. Veel jonge gastjes beginnen bij een lokale ploeg.  Flamengo is één van de grootste clubs uit Brazilië.  Op mijn vijftiende werd ik gescout en kreeg ik de kans om naar Botafogo te trekken.  Op dat moment had ik al heel wat Braziliaanse jeugdselecties op zak.  Ook Botafogo is een ploeg uit Rio en een begrip in Brazilië.  Al hebben ze het laatste decennium ook wat mindere periodes gekend.  Ik ondertekende er mijn eerste profcontract in 2018 en eigenlijk lig ik nu nog altijd onder contract bij Botafogo

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Medische update

Tijdens een training op stage in La Turbie blesseerde David Sousa zich zwaar aan de knie. De diagnose bracht hierbij een scheur in de meniscus aan het licht. David werd maandag al met succes geopereerd en wacht nu nog een lange revalidatie. Hoe lang Sousa onbeschikbaar zal zijn is moeilijk te bepalen, maar de medische staf doet er alles aan om David binnen de 4 à 6 maanden opnieuw klaar te stomen.

We wensen David Sousa alle succes toe om zo snel mogelijk terug te keren. Stay strong, David!

Lees meer